קורס יינות במכללת שנקר - לימודי חוץ

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על שנקר - קורס יין.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס יין במחלקה ללימודי חוץ במכללת שנקר


צעד קדימה בתחום היין


תחום היין הוא עולם ומלואו. ישנם גורמים רבים המשפיעים על איכותו של היין וביניהם שיטת הייצור, שנת הבציר, סוגי הענבים, שיטת אחסונו ועוד. לכן, אין זה מפתיע שעם השנים, הוא הפך לתחום התמחות בפני עצמו בעולם הקולינריה. אנשים המתמחים ביינות אינם רק בעלי ידע נרחב בשיטות הייצור וסוגי המשקאות, אלא גם נדרשים לדעת כיצד לבצע טעימת יינות, לזהות פגמים בייצור וכן כיצד להתאים את היין למנות אוכל שונות.


המחלקה ללימודי חוץ והמשך בשנקר מציע קורס יין. תכנית זו היא שיתוף פעולה בין המוסד לבין בית הספר ללימודי יין בלונדון. היא מתאימה הן לאנשים חסרי רקע קודם והן לאנשי מקצוע מתחום המסעדנות והבישול.


תכנית הלימודים


מטרת הקורס היא להעניק את הכישורים המקצועיים הדרושים כדי להתמחות בתחום האלכוהול והיין בפרט. התלמידים לומדים להכיר את עולם היין, לרבות תהליכי הייצור, אזורים חשובים בעולם המייצרים יין, סוגי ענבים ומגוון שיטות אחסון. בנוסף, הם מתעמקים בתחום הטעימות ודנים בשיטות הקיימות לטעימת יין. כמו כן, הם בוחנים את הדרכים לזיהוי פגמים ביינות, צרכנות יין טובה ועוד.


מתכונת הלימוד


קורס יין נלמד בשלושה מסלולים אפשריים, בהתאם לבחירת התלמידים. כל המסלולים נלמדים בשפה האנגלית. מסלול ראשון הוא קורס יין למתחילים, בהיקף של שש שעות לימוד; מסלול שני הוא קורס יין לרמה בינונית שהיקפו 16 שעות לימוד; ומסלול שלישי הוא קורס יין למתקדמים בהיקף של 28 שעות לימוד. המפגשים מתקיימים אחת לשבוע, בשעות אחר הצהריים. שיעורי הקורס משלבים בין למידה תאורטית לתרגול מעשי, הכולל טעימת יינות ומשקאות אלכוהוליים אחרים.


נושאי הלימוד

 

  • התאמת יין לאוכל
  • צרכנות יין
  • זיהוי פגמים ביינות
  • סוגי ענבים
  • אזורי ייצור יין בעולם
  • אחסון יינות
  • טכניקות טעימות יינות
  • סגנונות ייצור יין    
  • ליקרים ויינות מבעבעים    
  • ועוד


סגל הוראה


מבין המרצים בקורס ישנו טועם יינות מומחה ויועץ בכיר למסעדות וליקבים. מרצה נוסף הוא ראש תחום לימודי מסעדנות בשנקר, בעלים של מסעדה ויועץ בהקמה וניהול מסעדות.


על מוסד הלימוד


המחלקה ללימודי חוץ והמשך בשנקר מציעה שלל הכשרות מקצועיות בתחומי המסעדנות, האירוח והפקת אירועים. מבין התכניות ניתן למנות המוצעות קורס הפקת חתונות, קורס מסעדנות וקורס ניהול והפקת אירועים.


תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בהתאם למסלול, אך כל המסלולים דורשים ידיעת השפה האנגלית. במסלול למתחילים אין צורך בידע קודם והוא יכול להתאים לכל המעוניינים להשתלב בתחום היין והאלכוהול לראשונה. המסלולים המתקדמים דורשים ניסיון קודם והם מיועדים לאנשי מקצוע מתחום המסעדנות והאלכוהול.


תעודה


תלמידים המשלימים את מטלות הקורס זכאים לתעודת הסמכה, בהתאם למסלול בו הם בחרו. במסלול למתחילים מוענקת הסמכת Beginner מטעם WSET – בית הספר ללימודי יין בלונדון; במסלול לרמה בינונית מוענקת הסמכת Intermediate; ובמסלול למתקדמים מוענקת הסמכת Advanced.


אפשרויות עבודה


בוגרי התכנית יכולים להשתלב בתחום האלכוהול, ניהול הברים והמסעדנות בשלל משרות.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת שנקר | שנקר - בית ספר גבוה להנדסה ולעיצוב

עוד מסלולי לימוד - שנקר, המכללה להנדסה ולעיצוב

כלים שיעזרו לך לבחור