סטודנט לרפואה הקים מיזם שמציע קורסי פסיכומטרי בזול ולכולם

27/4/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (6,390 צפיות)

לפני כשבוע התקיים מועד אפריל של הבחינה הפסיכומטרית. בעידן שבו הפסיכומטרי הוא שער הכניסה הכמעט בלעדי לאקדמיה, קורסי ההכנה אליו הללו מביאים את רובנו להיפרד מאלפי שקלים. סטודנט אחד לרפואה החליט שהוא רוצה לשים סוף למצב הבעייתי, או לפחות ליצור לו אלטרנטיבה. יחד עם חבריו לספסל הלימודים, הקים עמותה שמעבירה קורסי פסיכומטרי והכנה לרפואה בפחות מרבע המחיר של קורס רגיל.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אקדמיה לכולם: הסטודנט שבא לשבור את שוק קורסי ההכנה


זאב הירשפלד, היום בשנה החמישית ללימודי רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים, החליט שהוא לא יכול להישאר אדיש למחירים הגבוהים של קורסי ההכנה ללימודים, שלדבריו אינם הוגנים כלכלית עבורו ועבור חבריו. הוא אמנם התקבל ללימודי הרפואה הנחשקים אחרי שנבחן בשני מועדי פסיכומטרי בלבד, אך מתאר שחברים רבים שלו נאלצו לגשת ולשפר את הציון מספר פעמים עד שהתקבלו, כשהממוצע עומד על בין 2 - 4 מבחנים.


מלבד הפסיכומטרי, מועמדים רבים לרפואה מחליטים להשתתף בקורסי הכנה לבחינות מו"ר ומרק"ם כדי לעזור להם לקבל יתרון במבחני המיון. זאב ראה את המצב ולא יכול היה שלא לחשוב מה עושים מי שאין להם המשאבים הכלכליים לממן את ההכנה. במציאות שבה כמעט 90 אחוזים ממי שניגשים לפסיכומטרי ולמבחני מור לומדים בקורס הכנה, האם פערים כלכליים יכולים ליצור מצב שבו לחלק מהאנשים קשה יותר להתקבל לאקדמיה?


"חשתי תחושה של אי צדק שבערה בעצמותיי, לאור התופעה של גופים מסחריים גדולים שגבו סדרי גודל של 3,000 - 4,000 שקלים בשביל יום או יומיים של הכנה למועמדים לרפואה לקראת מבחני האישיות, שמתקיימים בזמן המיונים לפקולטה לרפואה." מתאר זאב את הגורמים שהניעו אותו להתחיל את הפרויקט לפני כחמש שנים. "אחרי שהתקבלתי, בשנה הראשונה לתואר, התנדבתי להקדיש מהזמן שלי כדי לתת אלטרנטיבה למועמדים הבאים אחרי."


כך במהלך השנה, נפגש על הדשא בזמנו הפנוי עם מועמדים לרפואה, לחלק מהמפגשים הוא גם רתם עוד סטודנטים שלמדו איתו. כולם הגיעו בהתנדבות וסיפרו למועמדים על החוויות שלהם מתקופת המיונים ועל מה שעברו במהלכם, כדי לנסות להפחית את מפלס החרדה. "במפגשים האלה שמנו דגש על חשיפה של המועמדים לאופי של המיונים, שיתפנו חוויות, הקנינו תחושה של ביטחון והזהרנו מתבניות שניתנות על ידי גופים מסחריים."


מתכונת המפגשים הזאת צברה עוד ועוד עניין מצד סטודנטים ומועמדים ללימודים. היוזמה משכה מועמדים רבים כל כך שזאב החליט לשכור כיתות מכיסו הפרטי, לפי שעה, כדי לקיים בהן את המפגשים שהוא היה מדריך בעצמו. הוא מתאר שגבה מכל משתתף עלות סמלית של כ - 100 שקלים, שנועדה לכסות על הוצאות השכירות, החשמל והדפסת חומרי הלימוד שהכין. המועמדים אכן הסכימו להצעה והיוזמה המשיכה לצבור שם בקרב המועמדים ללימודי הרפואה, ולא רק בפקולטה בעברית. הוא גייס גם את חבריו הסטודנטים לבוא וללמד בקורסים, ויחד הם החליטו להקים עמותה, שזכתה לשם "רפואה לעם".


בעמוד הפיסבוק שלהם, הם מגדירים היום את החזון שלהם: "אנחנו רוצים שוויון הזדמנויות בנגישות להשכלה גבוהה ומתנגדים להוצאתם של אלפי שקלים להכנה לפסיכומטרי, לבגרויות, למבחני מור ומרקם, שיוצרת פערים בין המועמדים."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


לאפשר לכל אחד להגשים חלום ולהתקבל ללימודים


ההצלחה של קורסי ההכנה לרפואה הביאה את זאב לפני כשנתיים להחלטה לקחת את היוזמה צעד אחד קדימה. הוא החליט לא להסתפק בקורסי הרפואה אלא לערוך גם הכנה לפסיכומטרי ולבגרות. "במציאות של עולם המיונים למועמדים לרפואה בארץ, החלטתי להקים בית ספר חברתי לפסיכומטרי ולבגרות. הפרויקט מפעיל כיתות בכל הארץ למשל בירושלים, בתל אביב, בקריית אונו, בבאר שבע, בחיפה ועוד. הקורסים הם במחירי עלות מסובסדים והם פתוחים לכלל האוכלוסייה בארץ." הוא מתאר.


את עלות קורסי ההכנה, שמסתכמת בפחות מ - 1,500 שקלים, חישב זאב כדי שתכסה בדיוק את העלויות של ההדפסות והשכירות ואת השכר למורים שגייס ממכונים ברחבי הארץ. "בצורה פרדוקסלית, המורים מתוגמלים בתשלום גבוה יותר מאשר במכונים גדולים אחרים." הוא אומר.


הוא ממשיך ומציין שהוא לא משקיע תקציב למטרות של פרסום ושיווק ועד כה התלמידים הגיעו אחרי ששמעו על התכנית במדיה החברתית או מפה לאוזן דרך חברים. בינתיים, הוא ממשיך לתפעל את הפרויקט 'מאחורי הקלעים' ומחפש עובד שיבצע בתשלום את עבודת ניהול הקורסים שהוא מבצע עד היום בהתנדבות כל יום, למרות העומס הרב שכרוך בלימודים האינטנסיביים.


זאב מספר שמאז שנפתח המיזם גדל והתפתח בצורה משמעותית מאז הכיתה הראשונה שכללה רק כ - 15 סטודנטים. הוא מדווח שלקראת מועד אפריל שהתקיים החודש הפעיל שבע כיתות מלאות ובסך הכל למעלה ממאה תלמידים באזורים שונים בכל הארץ. "אנחנו יוצרים קשרים עם ארגונים חברתיים כדי להגיע לאוכלוסיות נוספות, עם דגש על אזור הפריפריה בארץ."


הוא אומר שהפרויקט גורף תגובות חיוביות ושבחים מתלמידים שמשתתפים וגם מכאלה ששומעים על הרעיון. "יש המון הכרת תודה, והבנה של המשמעות של הפעילות ברמה החברתית במדינה שלנו באופן כללי, וברמה האישית של התלמיד" הוא מתאר.


זאב ממש לא מפסיק כאן. הוא מספר על השאיפות שלו לקדם את הפרויקט בעתיד, כדי לאפשר לכל אחד להגשים את החלום שלו ללמוד באקדמיה. "אני שואף להגיע למצב שבו לכל תלמיד בישראל תהיה אפשרות להגיע לנקודת פתיחה שווה כדי להיכנס לאקדמיה, בכל תחום, אם זה הנדסה, משפטים, פסיכולוגיה, ניהול, מחשבים, רפואה ועוד. אני רוצה להגיע לפריסה רחבה יותר, שתוכל להנגיש את החזון שלנו בכל מקום בארץ."