קורס אפיית לחם במכללת רימונים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על רימונים - קורס אפיית לחמים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס אפיית לחמים במכללת רימונים


לא על הלחם לבדו


מעטים האנשים שיעידו על עצמם כי אינם נוהגים לאכול לחם. מתחילת ימי האנושות ועד היום, הלחם הפך ממזון בסיסי לאמנות בפני עצמה. אינספור סוגי לחמים מהווים חלק מהותי מתרבויות וממטבחים עממיים, מלחמניות סקונס לצד התה באנגליה ועד חלת השבת בישראל. ההתפתחות הקולינרית של השנים האחרונות והיצירתיות שמתלווה אליה הולידו מגוון אפילו רחב יותר של סוגי לחמים ומתכונים חדשניים המשלבים בהם שלל מאפים ולחמניות.


כיוון שתהליך אפיית הלחם מורכב משלבים רבים וממושכים, ישנם אנשים הנמנעים מלהכין אותו בבית או חוששים להשתלב בתחום האפייה. עם זאת, בעזרת הסמכה מתאימה שתקנה את הידע המקצועי הנדרש ואת המיומנויות לכך, ניתן להפוך תחום זה לקריירה משגשגת. מכללת רימונים למלונאות, קולינריה וקריירה מציעה קורס אפיית לחמים. קורס זה מיועד לכל המעוניינים להשתלב לראשונה בתחום האפייה ולהתמחות במגוון סוגי לחמים ובשלל טכניקות הכנה.

 


תכנית הלימודים


הקורס מעניק לתלמידים את הכלים המקצועיים הנדרשים כדי להתמחות באפיית לחמים. תחילה, לומדים על מבנה החיטה, סוגי לחמים וסוגי קמחים וכן כיצד הם משפיעים על האפייה. בהמשך, הם מתעמקים בשלבים השונים שבתהליך אפיית לחמים, כולל הכנת מחמצות ושימורן. לבסוף, הם רוכשים כלים להכנת מגוון רחב של לחמים מחלות ולחמניות המבורגר ועד לחמניות מקמח תירס.


מתכונת הלימוד


היקף הקורס 105 שעות לימוד הנפרשות על פני 21 מפגשים. השיעורים נערכים אחת לשבוע, בשעות הערב. השיעורים מתנהלים כסדנאות לימודיות הכוללות תרגול מעשי נרחב.

 


נושאי הלימוד

 

  • לחם פומפרניקל
  • לחם פירות
  • לחמניות שוקולד
  • סוגי לחמים
  • לחמניות המבורגר
  • סוגי קמחים
  • לחם מקמח קינואה
  • חלות ופיתות
  • לחמניות לימון וג'ינג'ר
  • מבנה החיטה
  • לחמניות מקמח תירס
  • מרכיבי הבצק
  • סוגי קליעות ללחמניות
  • הכנת מחמצות
  • קעריות מרק מבצק לחם
  • לחמניות סקונס    
  • לחמניות לימון ובזיליקום    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


מכללת רימונים למלונאות, לקולינריה ולקריירה מציעה שלל תכניות בתחומים אלה. בין הקורסים המוצעים ניתן למצוא קורס יסודות אמנות הבישול, קורס אפיה, קורס יסודות הקונדיטאות וקורס תזונה טבעית ובישול בריא.


כמו כן, תלמידים שחפצים להתקדם בלימודיהם יכולים לעשות זאת במסגרת קורסים שונים כמו קורס קונדיטאות סוג 1 וקורס טבחות סוג 1. כמו כן, ישנו קורס טכנולוגיה של האפייה, המתאים לקונדיטורים וטבחים ומיועד להעניק ידע טכנולוגי נרחב בתורת החומרים עימם הם עובדים.


תנאי קבלה


הקורס אינו מותנה בתנאי קבלה ואינו מצריך ידע קודם באפייה. על כן, הוא יכול להתאים לכל המעוניינים לרכוש ידע מעמיק בתחום זה.


תעודה


תלמידים שנוכחים בכל השיעורים ועוברים את המבחן העיוני והבחינה המעשית בציון של 80 ומעלה זכאים לתעודת גמר מטעם מכללת רימונים.


אפשרויות עבודה


בוגרי הקורס יכולים להשתלב בתחום אפיית הלחמים במאפיות ובקונדיטוריות וכן יכולים גם לפתוח עסק עצמאי משלהם לאפיית לחמים. כמו כן, בוגרים המעוניינים בכך יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים בתחום הבישול.

 

 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת הולידיי אין | רימונים - לימודי מלונאות מתאים לך?

כלים שיעזרו לך לבחור