יום המעשים הטובים: הסטודנטים שעבורם התנדבות היא דרך חיים

16/3/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (2,446 צפיות)

כמו בכל שנה, התגייסו הסטודנטים לפעילות ההתנדבותית במסגרת יום המעשים הטובים הארצי שהתקיים אתמול. במכללה למנהל מתקיים שבוע שלם של מעשים טובים, כשהסטודנטים פועלים בשלל יוזמות. תפסנו לשיחה כמה מהם, שסיפרו על האירועים בהם השתתפו אתמול, שכללו התנדבות עם ילדים ושיפוץ מרגש במיוחד בביתה של אם חד הורית. ומה מתוכנן במכללה להמשך השבוע?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סטודנטים מתנדבים ביום המעשים הטובים: "לעודד מעשים טובים לא רק השבוע, אלא כל השנה"


יום המעשים הטובים הארצי התקיים אתמול (15 למרץ) וגם הסטודנטים במוסדות הלימוד השונים נרתמו כדי לתת משהו קטן וטוב לאחרים. הסטודנטים במסלול האקדמי המכללה למינהל לקחו, כמדי שנה, את היוזמה צעד קדימה ומתחילת השבוע פועלים במסגרת שבוע המעשים הטובים במכללה.


באים, מתנדבים, ומעבירים את העשייה הלאה


מאז יום ראשון, הסטודנטים במכללה פועלים במרץ למען מגוון ארגונים ועמותות. ליטל עקנין, סטודנטית בשנה ב' ללימודי כלכלה שהיא גם ראש מדור מעורבות חברתית של אגודת הסטודנטים של המכללה למינהל, מספרת שבין היתר, הסטודנטים ערכו ביום שיש בשבוע שעבר קידוש בבית לחיילים בודדים, והשבוע אספו מוצרי מזון עבור נזקקים וגם גייסו תרומות לעמותות למען בעלי חיים.


כמו כן, הם ערכו שיתוף פעולה עם מיזם "הפרפרים של עומר", פרויקט הנצחה לצעירה שנהרגה בטיול בנפאל, במסגרתו המתנדבים מעבירים צמידים מיוחדים לאחרים, כדי להפיץ את רוח ההתנדבות הלאה, בדומה ל'אפקט הפרפר'. "הקמנו קיר במכללה, כדי לעודד עשייה טובה לא רק השבוע, אלא כל השנה," מתארת ליטל. "דרך הפרויקטים אנחנו רוצים 'להעביר את זה הלאה', הסטודנטים שמגיעים להתנדב חושפים גם את החברים שלהם לשבוע ההתנדבות אצלנו במכללה, וגם למעשים טובים באופן כללי."


ביום שלישי, בו כאמור ציינו גם ברחבי הארץ את יום המעשים הטובים הרשמי, התגייסו לשני פרויקטים מיוחדים, בהם נרתמו כדי לערוך "מייקאובר" בבתים ובמוסדות. "בבוקר הגענו לסייע ל - "ניצני ראשון", עמותה לילדים עם צרכים מיוחדים. הסטודנטים, יחד עם בני נוער בסיכון מפנימיית אורנים, צבעו ושיפצו את הגינה במקום, שתלו עצים, פיזרו חלוקי אבן וצבעו כדי להפוך את המקום לאסתטי ונעים יותר. רצינו לשלב את כל הפעילויות האלה, כדי לאפשר לסטודנטים לפעול ביחד ולתת מעצמם משהו לאחרים." אומרת ליטל.


בין הסטודנטים שהשתתפו בפעילות הייתה גם שלי הראל, סטודנטית ללימודי מנהל עסקים שהיא גם יו"ר תא מנהל עסקים באגודת הסטודנטים במכללה למינהל. "הילדים מאוד נהנו, היו כעשרה חניכים בגילאי 17 - 18, בני נוער בסיכון. אני חונכת אותם לכל אורך השנה, כחלק משיתוף פעולה עם האגודה. היום באנו יחד איתם כדי לשפץ ולעזור לילדים עם מוגבלויות במעון. גם הצוות החינוכי מאוד שמח על היוזמה, ומנהל בית הספר הודה לנו באופן אישי על כל השיפוץ." מספרת שלי.


"באנו לעשות את המקסימום"


שתי הסטודנטיות הצטרפו גם לפעילות נוספת שהתקיימה בהמשך היום, בה סייעו בחידוש ביתה של אם חד הורית מעוטת יכולת המתגוררת בראשון לציון. "אנחנו יוצאות לשיפוץ הבית שקיבלנו מהרווחה כדי לשנות למשפחה הזו קצת את האווירה, אנחנו באים לשפץ את המקום, לצבוע ולנקות," מתארת ליטל בעודה בדרך אל המקום. שלי מוסיפה: "הייתה היענות מאוד גדולה והרבה סטודנטים מצטרפים אלינו."


רבים מהסטודנטים שנרתמו ליוזמה זו השתתפו לפני לפני כחודש בפרויקט מרגש אחר שהבאנו עבורכם, בו הסטודנטים התגייסו כדי לחדש את ביתו של קשיש בודד בעיר אשקלון, לאחר שנחשפו לפוסט בפייסבוק שתיאר את המצב העגום בו הוא מתגורר. למרות תקופת המבחנים, נסעו עד לדרום ועבדו על שיפוץ מקיף של הבית ההרוס.


באירוע אתמול השתתף גם אלי ביטון, סטודנט ללימודי עיצוב פנים. אלי משמש גם נציג החוג לעיצוב פנים באגודה, יו"ר התא הגאה שהוקם בשנה שעברה ופעיל במדור המעורבות החברתית. "האישה גרה לבדה בבית עם ארבעת ילדיה הקטנים. היא מטופלת על ידי הרווחה והיא לא עובדת, כי היא אישה חולה. היא מקבלת תקציב מועט יחסית מביטוח לאומי." מתאר אלי.


לדבריו, כבר כשהגיעו למקום נחשפו למצב הקשה בו חיו האם וילדיה. "הגענו לבית באמת מוזנח, לא נקי בעליל. אוכל מקולקל שהיה במקרר, קירות שחורים, קורי עכביש, חול שהצטבר מתחת למיטות. לא היה חשמל או תאורה בשירותים ובמקלחת, היה שם חלון קטן מנופץ ורואים דרכו את מי שנכנס להשתמש בשירותים. מצב לא נעים, באמת מקום שהיה צריך צביעה מחדש וטיפול של חשמלאי שהזמנו על חשבוננו. אנחנו באנו ועשינו את המקסימום."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


"ראו לה בעיניים שהיא הייתה זקוקה לזה"


הסטודנטים מתארים כי הציבו לעצמם מטרה לסיים את השיפוץ כולו ביום אחד בלבד. לשם כך התגייסו חברי האגודה וגם סטודנטים רבים שאינם חברי אגודה הגיעו לסייע. בין המתנדבים הגיעו גם סטודנטים שהשתתפו בשנה שעברה במשלחת ההומניטרית להודו שנשלחה מטעם המכללה. בתום הפעילות, הם מדווחים כי אכן הצליחו לעמוד במשימה, ומלבד מספר תיקונים קטנים שצריך עדיין לבצע במקום, סיימו את הרוב המוחלט של העבודות וביצעו מהפך של ממש בבית.


"צבענו מחדש כמעט את כל הבית, קרצפנו את מה שהיה במצב לא טוב. גם ערכנו לה קניות לבית, של מוצרים בסיסיים, מזון יבש, מוצרי חלב, קצת לחם ומוצרי ניקיון כדי שיהיה לה באופן שוטף. רואים שהיא לא קונה הרבה, ככל הנראה בגלל מצבה הכלכלי." אומר אלי. "כולנו עבדנו יחד בצורה מקסימלית. זה אמנם היה בית קטן, אבל בגלל מצב המקום היה צורך הרבה אנשים גם לשטח הקטן הזה, כדי להחזיר את המצב לקדמותו."


בסוף היום נפגשו הסטודנטים המתנדבים עם האם והילדים, במפגש מרגש במיוחד. "הם באמת הודו לנו. הילדים הם מאוד קטנים אז הם פשוט חיים בתוך הדבר הזה. האימא הייתה עם דמעות בעיניים ואמרה לנו תודה רבה כל הזמן. ראו שהיא הייתה זקוקה לזה." מספר אלי.


הסטודנטים מדווחים כי בהמשך השבוע, ממשיכים במכללה בפעילות ההתנדבותית. היום הם מגיעים ל - "אחוזת ראשונים" להתנדב עם בני גיל הזהב, לשוחח עמם ולערוך במקום פעילות מוזיקלית. ביום שישי יחלקו לנזקקים ברחבי העיר את מוצרי המזון שנאספו בתחילת השבוע, וביום שישי יבואו לסייע בבית הספר "בלקינד" לילדים על הספקטרום האוטיסטי ועם מוגבלויות נוספות, אותו הם מלווים גם לאורך השנה כולה.