מאבק הסטודנטים באונו נגד האגודה הביא להישג חסר תקדים

9/3/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (3,166 צפיות)

במשך יותר משנה נאבקו הסטודנטים בקריה האקדמית אונו באגודת הסטודנטים והגיעו עד לבית המשפט. בצעד תקדימי, פסק בית המשפט לטובת הסטודנטים והורה לקיים בהקדם בחירות לאגודה. השבוע התקיים יום הבוחר, כשמאות סטודנטים הגיעו להצביע ולהשפיע. יחד הם הצליחו להביא למהפך.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מהפכה בקמפוס: מאבק הסטודנטים בקריית אונו הביא לשינוי באגודה


הסטודנטים בקריה האקדמית אונו הגיעו השבוע להישג פורץ דרך. לאחר שאגודת הסטודנטים האריכה את משך כהונתה למעל שנתיים, הצליחו לשנות את המצב ולהביא לבחירות דמוקרטיות אחת לשנה. אתמול (שלישי 8 למרץ) התקיימו הבחירות לאגודה, בהן זכה ברוב קולות תא "קול הסטודנטים", בראשות אורי אלדר שנבחר כיו"ר החדש. כעת הוא מתחיל במסע ליצירת שינוי לטובת כלל הסטודנטים במכללה.


"פועלים להפוך את האגודה למקום דמוקרטי"


תא "קול הסטודנטים", שבראשו עומד אורי אלדר, סטודנט ללימודי משפטים ומנהל עסקים, נאבק מאבק ממושך של מעל שנה באגודה כדי לבטל את סירובה לערוך בחירות. בתא נלחמו כדי להקדים את הליך הבחירות לאגודה, שהתקיימו לאחרונה בפברואר 2014. מאז נבחר יו"ר האגודה הנוכחי, הכניס שינויים בתקנון כדי להאריך את כהונת האגודה הנוכחית ולשנות את מועד בחירות לאחת לשנתיים ולא מדי שנה כפי שהיה נהוג עד אותה עת.


לדברי הסטודנטים, הם יצאו למאבק לאחר שהמצב מול האגודה הפך לבעייתי ביותר ובלתי נסבל. הם מספרים על חוסר מענה מצד האגודה לבעיות ולפניות שלהם ועל קושי בקבלת מידע מצדה. מעבר לכך, מתארים הסטודנטים שלל בעיות נוספות בהתנהלות האגודה.


"היה מצב של חוסר מענה לרווחת הסטודנטים. ראינו שמשהו מוזר באגודה, סטודנטים משלמים ולא מתקיימות פעילויות." מספרים  אלדר ואסף בן-אסייג, אחד מחברי המועצה. "זו שיטה שמנצלת את האדישות של הסטודנטים, ומשתמשת בכספי האגודה לצרכים שאינם סטודנטיאליים. ניסינו אסף ואני לשאול ולברר מה קורה ופעם אחר פעם זכינו למענה מזלזל, כל המבנה הארגוני לא מאפשר פניות מול האגודה."


בעמוד הפייסבוק של "קול הסטודנטים" נכתב: "מטרת 'קול הסטודנטים' אינה להשמיץ את יו"ר האגודה או שאר חברי האגודה, או לפעול נגדם באופן אישי בכל צורה. אנחנו מתנגדים לדרך פעולה זו. אנחנו פועלים למען קידום בחירות באגודה להפיכת האגודה למקום דמוקרטי עם אגודה פעילה ויוזמת. יש לנו הזדמנות להפוך את המכללה למקום הרבה יותר טוב וזה הזמן לשנות."


לאחר שבמשך השנה נערכו מספר הפגנות בקמפוס, פתחו חברי התא גם עצומה שבה קראו להקדמת הבחירות. "זה היה מאבק ארוך, היו הרבה סטודנטים שכאב להם, שרצו את החוויה הסטודנטיאלית ולא הייתה להם כזו. היה כעס גדול מצד הרבה סטודנטים, נוצר מצב שבו אם היית כותב משהו נגד האגודה, האגודה הייתה מוחקת את הפוסט מעמוד הפייסבוק." מציין אלדר.


דנה מאיר, סטודנטית ללימודי משפטים וחברת מועצה באגודת הסטודנטים הנבחרת, שלקחה חלק פעיל במאבק הסטודנטים, מוסיפה "האגודה לא ניהלה את הדברים כמו שצריך, עובדתית. אם ההתנהלות הייתה תקינה, אנשים היו נשארים עם האגודה ולא בוחרים אחרת."


"בהתחלה עשינו ממש עבודה תחקירנית," אומר בן-אסייג. "היינו הולכים לרואי חשבון וחושפים דוחות והתנהלות כלכלית לא נאותה של האגודה." אלדר ובן-אסייג מציינים עוד כי לאורך התהליך, האגודה עצמה פעלה כדי לנסות לסכל את מאמצי התא. "האגודה לא חשפה את שעות הבחירות, מנעה ממצביעים להצביע וערכה בעיות בפתיחת הקלפיות. במהלך הקמפיין שלנו, ניסו באופן מכוון להפריע להסברה. בתור עצמו לקלפי שלחו נציגים בתשלום, כדי שישווקו את המועמדים מטעם האגודה."


"תוצאה חסרת תקדים בעולם הסטודנטים"


מאבקם של הסטודנטים הביא אותם עד לעתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם קראו לשופטים להביא לשינוי המצב ולקבוע בחירות דמוקרטיות. ב - 25 לפברואר, התייצבו עשרות סטודנטים בבית המשפט כדי לתמוך בחברי התא.


גם גדי וילצ'רסקי, שכזכור הוביל לאחרונה מחאה להוזלת מחירי הקפיטריות בקמפוסים ברחבי הארץ, הביע תמיכה במאבק הסטודנטים בקריית אונו. בחודשים האחרונים, פרסם כמה סרטונים בהם, למשל, הוא מוחה נגד אופי אירועי יום הסטודנט. בסרטון שפורסם ב - 23 לפברואר, קרא לסטודנטים להגיע לתמוך בחברי התא. "גבירותיי ורבותיי, יום חמישי ה - 25 לפברואר, 9 לפנות בוקר, איפה צריך להיות? בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הולך להיות מהפך באגודת הסטודנטים בקריית אונו!" אמר וילצ'רסקי.


בתום הדיון המהיר, שהסתיים תוך פחות משעה, פסקה השופטת אסתר נחליאלי חייט לטובת הסטודנטים וקבעה על קיום הבחירות ב - 8 למרץ. "השופטת נדרשה רק לשאלת הארכת הכהונה של האגודה. היא קבעה שהשינוי הזה לא הגיוני והשתמשה בביטויים מרחיקי לכת." אומר אורי. "התוצאה הזו היא חסרת תקדים בעולם הסטודנטים."


"בתחילת הדרך אנשים לא הבינו מה אנחנו רוצים," מוסיף בן-אסייג. "הצלחנו להוציא את הסטודנטים מהאדישות. הגיעו למעלה מ - 980 סטודנטים להצביע, זה שיא של האגודה. סטודנטים עמדו שעתיים ושלוש שעות בתור והגיעו מכל הארץ, אפילו מקריית שמונה, כדי לממש את זכות ההצבעה. היום הזה הוכיח שאגודת סטודנטים באה לשרת את הסטודנטים שלה ולא את רווחתם האישית של החברים בה."


ומאיר מציינת גם "הייתה היענות מאוד גדולה, ישנם אנשים הנמצאים בקמפוס הזה מספיק זמן כדי להבין שהייתה פה התנהלות לא תקינה. נשים מהכיתה שלי הגיעו עם ילדים. אנשים בעלי משרות חשובות עזבו את יום העבודה כדי להצביע. אנשים פשוט הצביעו ברגליים."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 

 


עידן חדש לסטודנטים: בקרוב שינוי?


בשעות הבוקר המוקדמות היום, הסתיימה ספירת הקולות ונחשף כי מאמצי הסטודנטים השתלמו. הנהגת האגודה התחלפה רשמית היום, כשתא קול הסטודנטים זכה ל - 75 אחוזים מהקולות. "זכינו כי הצוות שלנו הוא סטודנטים מכלל הפקולטות ומרחבי הקשת הפוליטית והחברתית, שפשוט אכפת להם." אומר בן-אסייג.


הסטודנטים התעוררו הבוקר כדי לגלות את הבשורות הטובות, ורבים מהם שיתפו את שמחתם ברשתות החברתיות. אחד מחברי התא, ארז בר חיים, סטודנט ללימודי פרסום ותקשורת שיווקית, הגיב בקבוצת הפייסבוק של פורום הסטודנטים במכללה: "אנחנו אמנם יודעים רק מספר שעות על התוצאות, אך כמות התגובות החיוביות פשוט עצומה. ב - 15 למרץ תתבצע רשמית העברת השרביט ואז נוכל להתחיל לעבוד. אני מבקש מכם, לא עשינו את המהפך בלעדיכם, בואו לקחת חלק בפעילויות האגודה ולהמשיך להיות אקטיביים."


מאיר התייחסה למטרות האגודה החדשה לעתיד הקרוב: "נהיה כאן למען הסטודנטים ונייצג את הקול שלהם. נקפיד על עניינים כספיים, נציג דוחות בפני כל מי שיהיה חפץ בכך. נעשה את הכל כדי לפעול בצורה הנכונה והטובה ביותר לקידום רווחת הסטודנט, בשביל זה אנחנו נמצאים כאן אחרי הכל."

 

"זה עידן חדש. אנחנו שואפים לשלב כמה שיותר סטודנטים, כדי שיפעלו גם הם באגודה ופועלים לעודד יזמות סטודנטיאלית, כדי שהסטודנטים יוכלו ליזום פעילויות שמעניינות אותם. אנחנו עושים את זה בהרבה אהבה." מסכם אלדר. "יש לנו אחריות רבה על הכתפיים ואנחנו הולכים לפעול כדי לקדם עתיד טוב יותר."


נכון לעתה, לא התקבלה תגובה מצד אגודת הסטודנטים היוצאת.