קורס מנהלי מטבחים מוסדיים במכללת מישלב

שירות אישי - צור קשר

מכללת מישלב

אהבת? שתף ב:

קורס ניהול מטבח מוסדי ומערכות הזנה במכללת מישלב


צעד קדימה בעולם המזון


מטבחים מוסדיים, או מטבחים תעשייתיים, ממוקמים בבתי מלון, בבתי חולים, במפעלים ובארגונים. אלו הם לרוב מטבחים גדולים מאוד, שצריכים לתת מענה לכמות רבה של סועדים. ניהול של חדר האוכל שונה מאוד מעבודה במטבח קטן ואף מניצוח על צוות מסעדה. המנהלים צריכים לשלוט בסל נרחב של כלים ולהיות מסוגלים לפקח על מספר רב של היבטים בו זמנית, בתנאי לחץ. בין תחומי אחריותם נכללים גם ניהול התקציבים, שמירה על תקינות הציוד, פיקוח על היגיינה והובלה של צוותי העובדים במטבח.


ענף המזון נמנה בין התחומים התחרותיים והדינמיים בישראל. עם התפתחותו, עלה גם רף האיכות שנדרש ממנהלים, שנדרשים לעמוד בדרישות מחמירות ביותר. יוזמות חדשות בענף צריכות להבין במבנה השוק ולנצל חידושים ומגמות עדכניות כדי לשרוד ולבלוט מול המתחרים. קורס ניהול מטבח מוסדי במכללת מישלב מכשיר את משתתפיו לעמידה בראש מטבחים תעשייתיים גדולים וקטנים. דרך הכלים שנלמדים בהכשרה זו, יכולים הבוגרים להתקדם לתפקידים בכירים בענף הבישול והמזון או לקדם את העסקים הקיימים שלהם לעבר פעילות יעילה ורווחית.


תכנית הלימודים


בתחילת הקורס, מתוודעים המשתתפים למגמות מובילות בענף המזון, למבנה מטבחים ולחידושים שמוטמעים בהם בשנים האחרונות. בהמשך, הם לומדים כיצד להרכיב תפריטים וסוקרים שיטות בישול שונות. בנוסף, הם רוכשים כישורי ניהול והנהגה, שמאפשרים לנצל בצורה נכונה את מכלול המשאבים שעומדים לרשות מנהלי המטבחים.


כך, הם דנים בהיבטים כלכליים, לוגיסטיים, משפטיים ובריאותיים עדכניים בעלי חשיבות בתחום ההסעדה. כמו כן, הם עוסקים בשיטות להשתלבות מהירה בשוק הישראלי הדינמי, לפיתוח עסקי יעיל ולקידום של פרויקטים ויוזמות משתלמות ורווחיות.


מתכונת הלימוד


המשתתפים בקורס יכולים לבחור בין מסלול בוקר, שכולל כ - 18 מפגשים, לבין קורס ערב, בו נערכים כ - 25 מפגשים. השיעורים מתקיימים אחת לשבוע ובמהלכם משלבים בין למידה עיונית דרך הרצאות והדרכות לבין תרגולים מעשיים. לקראת סיום התכנית הם גם מבצעים פרויקט גמר יישומי.


נושאי הלימוד

 

  • תברואת המזון
  • פחת מזון
  • תכנון תפריטים
  • דיני עבודה
  • עקרונות בתזונה
  • אחזקת ציוד
  • פיתוח עסקי מזון
  • ניהול פיננסי
  • בניית תפריט חודשי
  • בקרת איכות
  • בקרת מזון וניהול מלאי
  • שיטות בישול קלאסיות
  • מבנה המטבח
  • טיפול בתלונות לקוחות
  • מדידת עבודה    
  • חידושים במטבחים מוסדיים    
  • ועוד


סגל הוראה


מנחה הקורס הוא שף וקונדיטור, בעל ניסיון בניהול מטבח במלונות, אשר זכה בעברו בתחרויות קולינריה בין לאומיות. בנוסף, כיהן בעברו כיושב ראש איגוד השפים הישראלי.


על מוסד הלימוד


במכללת מישלב, מוסד להכשרה מקצועית, מתקיימים מסלולים שונים בתחום החשבונאות והניהול לצד קורסים בענפי הלוגיסטיקה, התשתית והכשרת הטכנאים. בענף הקולינריה והמזון, מציעה המכללה גם קורס מנהלי מזון משקאות וקורס תברואת מזון במטבחים מוסדיים. הכשרות אלו נועדו לסייע לתלמידיהן לרכוש כישורים שיסייעו בהתקדמות במקום העבודה. למכללה שלוחות בבאר שבע, בתל אביב ובחיפה.


תנאי קבלה


קורס זה מיועד לעובדים בעלי ניסיון בענפי הקולינריה והמסעדנות. יכולים ללמוד בתכנית, בין היתר, קבלני מזון, מנהלי מטבחים, מנהלי מערכות הזנה, מנהלי חברות קייטרינג ומנהלים נוספים שאחראיים על שירותי הסעדה במסגרת תפקידם.

 


תעודה


בתום ההכשרה, משתתפים שעומדים בכל דרישות המסלול מקבלים תעודת גמר "מנהלי מטבח מוסדי ומערכת הזנה בכירים" שמוענקת על ידי מכללת מישלב.

עוד מסלולי לימוד - מכללת מישלב

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם