קורס מנהלי מזון ומשקאות במכללת מישלב

שירות אישי - צור קשר

מכללת מישלב

קורס ניהול מזון ומשקאות בכיר במכללת מישלב


איכות, יעילות וטעם


ניהול נכון של מסעדה, בר או חדר אוכל בבית מלון הוא מלאכה מורכבת. כדי לשמור על התפקוד התקין של מקומות הבילוי שרובנו פוקדים באופן שגרתי, יש לדאוג למגוון רחב של היבטים, החל מהניהול העסקי והכלכלי ועד לשמירה על ניקיון ותברואת המזון. מנהלי המזון והמשקאות הם עובדים בכירים שאחראיים על המלאי, תהליכי הבישול וניהול העובדים בארגונים ובמפעלים קולינריים, כשמטרתם העיקרית היא לשמור על איכות המזון ויעילות השירות.


עובדים בענפי הבישול והקולינריה שמעוניינים להתקדם לתפקידים בכירים יותר יכולים ללמוד בקורס ניהול מזון ומשקאות שמתקיים במכללת מישלב. התכנית מציעה שלל כלים מקצועיים הדרושים להנהגה של מוסדות לממכר מזון ואלכוהול.


תכנית הלימודים


במהלך הכשרה זו, המשתתפים מכירים טכניקות וכלים חדשניים בעולם הבישול וגם לומדים לשפר ולייעל את תהליכי העבודה בעסקים בתחום המסעדנות. כך, הם בוחנים דרכים שמאפשרות לאתר נקודות תורפה של התנהלות המטבח ובמקביל לפקח באופן מקצועי על קניית המזון ואופן אחסנתו. כמו כן, הם רוכשים מיומנויות ניהול של צוותי עובדים וגם הובלה של אירועים גדולים וכנסים. בנוסף, הם עוסקים בהרחבה בתחום האלכוהול, היין וניהול הבארים.


מתכונת הלימוד


קורס ניהול מזון במכללת מישלב כולל כ - 25 מפגשים, שנערכים אחת לשבוע בשעות אחר הצהריים והערב. בנוסף להרצאות עיוניות, המשתתפים גם לוקחים חלק בתרגולים מעשיים, בסיורים לימודיים ובסדנאות ליישום עקרונות הניהול. לקראת סיום התכנית מתקיים גם מבחן מסכם. המסלול מתקיים בשלוחת תל אביב של המכללה.


נושאי הלימוד

 

  • תברואת מזון ומטבחים
  • יסודות הבישול הקלאסי
  • נוהלי הגשה ומזיגה
  • יחסי עבודה ודיני עבודה
  • תקנות בשרים ודגים
  • הובלת השירות במזנונים
  • התנהלות מול ספקים
  • ביקורת משקאות חריפים
  • ארגון כנסים ואירועים
  • התאמת מנות לסוגי יינות
  • פתרון סכסוכים וגישור
  • רישום וקבלה של סחורות
  • ביקורת מזון ומשקאות
  • ניהול מסעדות וחדרי אוכל
  • הקטנת תופעות בזבוז
  • חוזים, מכרזים והתקשרויות
  • איסורי הפליית מוצרים    
  • דוחות ביצוע ומדדים תפעוליים    
  • ועוד


סגל הוראה


הרכז המקצועי של הקורס הוא שף מנוסה ויועץ בכיר בנושא ניהול מזון, אשר שימש בעברו כיושב ראש איגוד השפים הישראלי.


על מוסד הלימוד


מכללת מישלב היא מוסד הכשרה מקצועית אשר מפעיל שלל קורסים ללימודי תעודה במקצועות הטכנולוגיה, התשתיות, החשבונאות והניהול. בענף הבישול, מציע מוסד הלימוד גם קורס ניהול מטבחים מוסדיים וקורס היגיינה ובטיחות מזון. המכללה מקיימת קשרים עם גופי תעשייה וחברות שונות כדי לסייע לבוגרים להשתלב בשוק העבודה בתום ההכשרות.


תנאי קבלה


קורס זה מיועד לעובדים בכירים בענף המזון והמטבח, שברצונם להתקדם מבחינה מקצועית. התכנית מתאימה בין היתר למנהלי אירועים, לטבחים, לשפים, למנהלי מטבח ולמנהלי מסעדות.


תעודה


משתתפים שעומדים בכל חובותיהם ומסיימים את הקורס בהצלחה מקבלים תעודת גמר "ניהול משקאות ומזון" שניתנת על ידי מכללת מישלב.

ssssssssss
Whatsapp Whatsapp