חיים באשליות? הלימודים VS הציפיות שלנו מהלימודים

28/1/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (3,249 צפיות)

כולנו מדמיינים לעצמנו את הלימודים כתקופה הנהדרת ביותר בחיינו, בה ננצל כל רגע עד תום, נחכים ובאופן כללי נהפוך לבני אדם טובים יותר. עכשיו כשהסתיים לו הסמסטר הראשון, הגיע הזמן למבחן מציאות. אז אילו מבין השאיפות שלנו מהתואר מציאותיות ואילו מהן מסתכמות באשליות?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


5 דרכים בהן הלימודים (ממש) שונים מהציפיות שלנו


כגודל הציפייה כך גודל האכזבה?


אם התחלתם לאחרונה את הלימודים (וגם אם לא ממש לאחרונה) אתם בוודאי זוכרים את ההתרגשות ואת הציפיות שמילאו אתכם לפני תחילת הסמסטר הראשון. עכשיו, כשאתם כבר בעניינים, בטח שמתם לב שקיים הבדל לא קטן בין איך שתיארתם לעצמכם את תקופת הלימודים, לבין המצב בפועל. לעיתים המציאות עולה על כל דמיון ולפעמים, איך נאמר, זה רק עניין של זמן עד העולם האמיתי יבוא ויכה לכם בפרצוף.


הציפייה: אתם עומדים להיות מצטייני דיקן


לפני תחילת הסמסטר הראשון, חלקנו בטח מטפחים ציפיות שנשקיע את כל כולנו בתואר. חלק מאיתנו אפילו חושב שהוא עומד ליהנות מכל רכישת הידע החדש הזה. אנחנו מבטיחים לעצמנו שנקרא את כל המאמרים, כולל מאמרי הרשות, נגיש את כל המטלות בזמן ונתחיל להתכונן למבחנים חודשיים לפני שתקופת המבחנים בכלל נראית באופק.


במציאות: בפועל, שגרת החיים של סטודנטים כמעט לא משאירה זמן לנשום, על אחת כמה וכמה לבצע מטלות קריאה לא נחוצות. רוב הסטודנטים נותנים את הנשמה כדי להגיש את הסמינר בזמן, או כדי לסיים את כל הבחינות בציון 'עובר'. בסופו של דבר, אתם בטח תופתעו אם מתישהו לאורך תקופת הלימודים תמצאו את עצמכם ממש יושבים ו...לומדים.


הציפייה: הקמפוס שלכם יהיה מפואר ומאובזר


בטח חשבתם לעצמכם שהמכללה שלכם תהיה מעוז הקדמה, שבו תוכלו לבלות את ימיכם במחקר במעבדות מחשבים משוכללות או לצבור ידע בספריה הענקית והחדישה. אולי אפילו דמיינתם לעצמכם איך המהפכה הטכנולוגית ששוטפת אותנו מכל עבר נכנסת גם לכיתת הלימוד שלכם ומשנה את עצם המושג "אקדמיה" כפי שאנו מכירים אותו היום.


במציאות: לא נעים להודות, אבל לפעמים ההבטחות בעלון מהיום הפתוח לא כל כך משקפות את העניינים בשטח. במקרה הטוב הטכנולוגיה אכן נמצאת בקמפוס, פשוט לא בפקולטה שלכם. במקרה הגרוע תמצאו את עצמכם יושבים בהרצאה בלי חיבור לאינטרנט (או במילים אחרות: בלי דרך להפיג את השעמום בשעתיים הקרובות).


הציפייה: תהיו שותפים מהחלומות


יוקר המחייה מביא רבים מהסטודנטים לגור בדירות שותפים. אחת האשליות הנפוצות ביותר בקרב מי שעד היום נהנו ממגורים אצל ההורים, היא שתהפכו תוך זמן קצר לחברים הכי טובים עם השותפים שלכם לדירה. אתם בטח מדמיינים את עצמכם יוצאים לבילוי משותף אחרי יום לימודים ארוך, או אפילו יושבים יחד בערב סוער במיוחד בסלון המשותף לראות "האח הגדול".


במציאות: לא תמיד חייבים להרחיק למצב בו נתקעתם עם שותפים מהגיהינום, אבל גם אז לא בהכרח תהיו חברים של מי שחולקים אתכם את הבית לשנה הקרובה. ברוב המקרים, לשותפים שלנו יש חיים משלהם, והם מעדיפים שנעזוב אותם במנוחה. לפעמים, צריך לומר תודה ולהעדיף שותף שלעולם אינו נמצא בדירה על פני שותף רועש או מבולגן.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


הציפייה: תנצלו את התקופה החדשה בחיים כדי להפוך למאסטר שף


חלקנו בטח מדמיינים לעצמנו שלאורך תקופת הלימודים נשדרג את כישורי הבישול שלנו. אנחנו מתארים לעצמנו את מגוון המנות שהיינו רוצים לאכול וכמובן שכולן על טהרת המזון האורגני והבריא. אנחנו גם משוכנעים שנדע בדיוק איך לתכנן את ארוחות הגורמה שלנו, כך שהן יספיקו לנו לשארית השבוע, ויחכו בסבלנות בקופסאות בנבכי המקרר.


במציאות: פיצה היא ארוחת ערב לגיטימית. באופן כללי, השליח מהמסעדה הקרובה הולך להיות החבר הכי טוב שלכם לאורך הסמסטר. אלו מאיתנו שלא זכו באימא בשלנית שאפשר לברוח אליה בסופי השבוע כדי להצטייד בסירים עמוסים, בטח ימצאו את עצמם מתלבטים בין פלאפל לביו סנדוויץ' מפוקח מהקפיטריה.


הציפייה: אתם הולכים לנצל כל רגע לטובה


אולי חשבתם לעצמכם שאתם עומדים לבלות את כל הזמן הפנוי שלכם בטיפוח תחומי העניין שלכם, במציאת תחביבים חדשים ובהשתתפות באינספור פעילויות ההעשרה בקמפוס. אחרי הכל, הבטיחו לכם הנאה בלי סוף. אולי אפילו תכננתם להגיע לקורסים מפקולטות אחרות, סתם בשביל הכיף, כדי לנצל עד תום את חיי האקדמיה.


במציאות: אם בכלל יהיה לכם זמן פנוי, המקום האחרון שתמצאו את עצמכם מבלים אותו הוא בקמפוס. אחרי עשר שעות לימודים מייגעות, ברוב המקרים תמצאו את עצמכם מבלים את הערב מול תכניות ריאליטי על מסך המחשב. באירועים מיוחדים במיוחד, הבילוי שלכם כנראה יכלול אתכם משתכרים מאלכוהול זול, וזה עוד לפני שבכלל יצאתם מהבית למסיבה כלשהי. מה לעשות, קשים הם חיי הסטודנט.