קורס טבחות 1 במכללת רימונים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על רימונים - קורס טבחות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס טבחות סוג 1 אמנות הבישול במכללת רימונים


טעם ההצלחה


עד לא מזמן, לא נראתה זיקה של ממש בין תחום האמנות ומקצוע הבישול. האחד היה שמור לחובבי מוזיאונים והעוסקים בציור והשני נועד בעיקר לאנשים המבלים במטבח. אלא שכיום נראה ששני התחומים התפתחו והתקדמו האחד לעבר השני ויצרו את מקצוע אמנות הבישול, ששילב בין תחומים אלה עד כדי כך שהזיקה ביניהם היא כעת ברורה מאליה. אנשים העוסקים בקולינריה קושרים משמעויות רבות למילה "בישול". היא מיוחסת לעבודה קשה בהכנת טעמים בלתי נשכחים, היא מעוררת השראה וגורמת לתחושת סיפוק כאשר אחרים נהנים מפרי יצירתם.


קורס טבחות סוג 1 אמנות הבישול במכללת רימונים מספק את כל הכלים לאנשים בעלי שאיפה ללמוד את מקצועות הקולינריה ולפתח קריירה בענף זה. קורס זה נועד להכשיר אנשי מקצוע ומלמד תחומים שונים הקשורים בבישול, מבחינה עיונית ומעשית. בסיום הקורס התלמידים מקבלים תעודה שתאפשר להם לעבוד בתחומים כמו מסעדנות ומלונאות.

 

תכנית הלימודים


קורס זה מקנה לכל מי שרוצים לפתח קריירה בקולינריה את המיומנויות שיהפכו אותו לטבחים מקצועיים ומיומנים באומנות הבישול. במסגרת הקורס מקבלים הכשרה עיונית מעמיקה הכוללת לימודי גסטרונומיה, תורת האירוח ותכנון תפריטים. התלמידים לומדים גם על הפן העסקי של תחום זה בקורסים כמו יזמות עסקית, מסעדנות ותקשורת בינאישית.


מתכונת הלימוד


אורכו של הקורס כ – 10 חודשים הכוללים לימודים בשעות הבוקר. בחודשים הראשונים, הלימודים מתמקדים בקורסים עיוניים ומעשיים ולאחר מכן מתווספת הכשרה מעשית בעבודה במטבח דרך סדנאות בישול, קונדיטוריה ועיצוב מזון. בהמשך כחודשיים של סטאז' בהם התלמידים מתנסים בעבודה במלונות, מסעדות ובתי הארחה ולבסוף הכנה לקראת בחינות הגמר הממשלתיות.


נושאי הלימוד

 

  • יסודות הגסטרונומיה
  • חוקי הכשר
  • מבוא למלונאות ואירוח
  • קישוט מזון
  • בישול סוגי בשר שונים
  • תכנון תפריט
  • הכנת רטבים ותחמיצים
  • עיצוב מזנונים
  • מסעדנות ויזמות עסקית
  • עזרה ראשונה
  • צרפתית מקצועית ואנגלית
  • יסודות במחשבים
  • הכנת מנות ראשונות    
  • עקרונות התקשורת הבינאישית    
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


מכללת רימונים מתמחה בענף המלונאות ובתחום הקולינריה ומציעה קורסים בשלל נושאים המשתייכים לענפים אלה. המסלולים השונים שקיימים נועדו להכשיר אנשי מקצוע שישתלבו ויפתחו קריירות בענף הקולינריה ובתחום ההארחה. לפיכך, תלמידים שרוצים בסיום הקורס להמשיך בלימודיהם הקולינריים יכולים לעשות זאת במכללה ולהשתלב בקורסים מתקדמים, כולל אומנות הבישול סוג 5 שמסמיכה שפים. כמו כן, משתתפים שמעוניינים להרחיב אופקיהם בנושאים אחרים יכולים לקחת קורסים בקונדיטאות, תזונה טבעית, אפייה ועוד.

 

תנאי קבלה


למסלול מתקבלים מועמדים שהם מעל גיל 20, בעלי השכלה תיכונית מלאה ודוברי אנגלית ברמה בסיסית (יתרון לבעלי ידע בשפות נוספות) שעברו מבחן קבלה וראיון אישי.

 

 

תעודה


בסוף הקורס, התלמידים מקבלים תעודת גמר מטעם מכללת רימונים. כמו כן, תלמידים שמעוניינים לקבל תעודות מטעם משרד הכלכלה נדרשים לעבור מבחן מעשי ומבחן עיוני הנערכים על ידי המשרד.

 

אפשרויות עבודה


בוגרי הקורס יכולים לעבוד במקומות שונים המשתייכים לענף הבישול וההארחה, כגון מסעדות, בתי מלון, קיבוצים ועוד.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת הולידיי אין | רימונים - לימודי מלונאות מתאים לך?

כלים שיעזרו לך לבחור