קורס בטיחות ותברואת מזון במכללת מישלב

שירות אישי - צור קשר

מכללת מישלב

אהבת? שתף ב:

קורס בטיחות מזון והיגיינה במטבחים מוסדיים במכללת מישלב


שומרים על בטיחות בצלחת


במציאות בה רובנו אוכלים כמעט מדי יום במסעדות ובבתי קפה, חשובה לאין שיעור הקפדה על בטיחות המזון. כשלים בהיגיינה במטבחים עלולים להוביל לתוצאות חמורות כמו מחלות והרעלה בקרב הסועדים והמבלים. משרד הבריאות מנהיג נהלים קפדניים מאוד בתחום התברואה בכל הנוגע למזון, בהם נדרשות המסעדות לעמוד על מנת לקבל היתר. נאמני בטיחות מזון הם אנשי מקצוע מוסמכים שאחראיים על פיקוח על מטבחים, על מנת לוודא שכל בתי העסק יעמדו בדרישות הבטיחות.


קורס בטיחות מזון והיגיינת מטבחים במכללת מישלב מכשיר נאמני תברואה למטבחים במגוון בתי עסק בתחום המסעדנות. המסלול, שמתקיים בפיקוח של משרד הבריאות, מספק כלים מקצועיים לביקורת ולתפעול המטבחים והוא גם מכין את תלמידיו לקראת בחינות ההסמכה לקבלת תעודת המקצוע.

 


תכנית הלימודים


במהלך הקורס, המשתתפים לומדים בהרחבה על המבנה הביולוגי של המזון, על גורמים שנוגעים לבטיחות ולהיגיינה ועל השפעתם של אלה על בריאות הסועדים. בהמשך, הם מכירים שיטות לביקורת על אספקה ואחסנת המזון במסעדות ובמטבחים, על מנת למנוע זיופים ולגלות במהירות וביעילות מזונות מקולקלים, שעלולים אף לגרום למחלות. כך הם מכירים את החקיקה העדכנית של משרד הבריאות בתחום זה וגם דנים בתקנות לרישוי עסקים בענפי המסעדנות ובנהלי העבודה הבטוחה במטבחים.


מתכונת הלימוד


קורס בטיחות מזון במכללת מישלב כולל כ - 24 שעות לימוד, שמחולקות לארבעה מפגשים. השיעורים מתקיימים פעם בשבוע בשעות הבוקר ואחר הצהריים. במהלכם משלבים בין הרצאות עיוניות והדגמות לבין תרגול מעשי של מיומנויות הבטיחות והעבודה במטבחים. הקורס מתקיים בסניף תל אביב של המכללה.


נושאי הלימוד

 

  • מיקרוביולוגיה של מזון
  • סימון חיי מדף
  • שיטות שימור מזון גולמי
  • הובלה ואחסון מזון
  • היגיינת העובדים במטבח
  • גילוי ומניעת זיופים
  • תפעול ותכנון מטבח מוסדי
  • תהליכי רכישת מזון
  • תנאים בטוחים לאחזקת מזון
  • הרעלות מזון ומחלות
  • תהליכי עבודה נכונים במטבח
  • בקרת מזון ממשלתית    
  • רישוי מטבחים מוסדיים ועסקים    
  • ועוד


סגל הוראה


סגל המרצים בקורס במכללת מישלב כולל מומחים לבטיחות מזון ולהיגיינה במטבחים מוסדיים. ביניהם ניתן למצוא וטרינר מוסמך בעל תואר דוקטור; ומהנדס מזון שפועל מטעם משרד הבריאות.


על מוסד הלימוד


מכללת מישלב היא מוסד להכשרה מקצועית. במכללה מציעים מסלולים ללימודי תעודה במקצועות הטכנולוגיה, החשבונאות, הלוגיסטיקה, החשמל והטכנאות. בענף המזון, מציעים במכללה גם קורס ניהול מזון ומשקאות וקורס ניהול מטבחים מוסדיים. המכללה מפעילה שלוחות בבאר שבע, בחיפה ובתל אביב.


תנאי קבלה


על מנת להתקבל לקורס בטיחות והיגיינת מזון במכללת מישלב, המועמדים צריכים להיות בעלי ניסיון מקצועי וניהולי מתאים בענפי המזון. המסלול מתאים בין היתר למנהלי מערכות הזנה, למנהלי מטבחים, לקנייני מזון, למנהלי אחזקה, לעובדים בענף קירור המזון, לעובדים בחברות קייטרינג, למנהלי בתי מלון ולבעלי מסעדות ובתי עסק נוספים.


תעודה


משתתפים שעומדים בכל חובותיהם ומסיימים בהצלחה את הקורס מקבלים תעודת גמר "נאמני תברואה ובטיחות מזון", שניתנת על ידי מכללת מישלב ומשרד הבריאות. על מנת לקבל דיפלומה זו הם נדרשים לעבור בחינות גמר חיצוניות שנערכות מטעם המשרד.

 

עוד מסלולי לימוד - מכללת מישלב

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם