מחממים את הלב: הסטודנטים שמחלקים מרק לחיילים

4/1/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (1,511 צפיות)

מה עשיתם בסוף השבוע האחרון והסוער במיוחד? רוב הסיכויים הם שנשארתם בבית מתחת לפוך עם קערת מרק. מספר סטודנטים מהצפון החליטו לתת גם לחיילים השומרים בצפון חורף חם ושמח ויצאו בפרויקט מרגש. היוזמה, שצברה כבר מאות חברים, פועלת זה למעלה משבוע כדי להביא מרקים חמים וחיוך לאלו ששומרים עלינו.

המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קערת מרק וחיוך: יוזמת הסטודנטים שבאה לחמם לחיילים את החורף


לאור המתיחות הביטחונית בצפון הארץ, בשבועות האחרונים מוצבים כוחות צבא רבים במחסומים ובעמדות השמירה באזור. מזג האוויר הסוער והקר הופך את השמירות והשהות שם לקשים הרבה יותר. קבוצה של סטודנטים וצעירים החליטה לעשות משהו בנידון. כבר קרוב לשבוע הם פועלים במבצע מיוחד ומביאים סירי מרק ואוכל חם לחיילים ולחיילות באזור הצפון. קבוצת הפייסבוק שלהם כבר סחפה אחריה מאות חברים, שמתנדבים כדי להפוך את החורף של החיילים לחם יותר, ובדרך גם מחממים את הלב.


מחממים לחיילים את השמירה


מאחורי היוזמה עומדת בין היתר עמית גורליק, סטודנטית ללימודי מדעי ההתנהגות במכללה האקדמית תל חי, שגם מתגוררת באזור מטולה. "לפני שבוע חזרתי הביתה מהעבודה וראיתי את החיילים עומדים וקופאים מקור. באמת שנשבר לי הלב." היא מספרת על הגורמים שהביאו אותה להתחיל ביוזמה המרגשת. "למחרת בבוקר נסעתי לבקר את אחותי בברעם וראיתי עוד המון עמדות שמירה וחיילים שפשוט מתים מקור. כשחזרתי הביתה פשוט קפצתי לסופר, הכנתי סיר מרק והלכתי לחלק בעמדות שקרובות אליי. תגובות האושר של החיילים פשוט הדהימו אותי ושיתפתי את זה בפייסבוק. מהר מאוד זה גרף מאות לייקים ותגובות של אנשים שרצו להשתתף."


התגובות החיוביות וההיענות הגבוהה גם הביאו את גורליק לפתוח קבוצה בפייסבוק, כדי לאפשר גם לאחרים להצטרף ולחלק מרק לחיילים. קבוצת הפייסבוק, ששמה "מרק לחייל ולחיילת בגליל!", נפתחה לפני קצת יותר משבוע, ביום ראשון האחרון, וכבר הצטרפו אליה 353 חברים (נכון להיום). מדי יום, עשרות אנשים, חלקים סטודנטים ואחרים שאינם באקדמיה, מעלים פוסטים לקבוצה ובהם מתנדבים להכין סיר מרק, בעוד אחרים מציעים להסיע את המזון המוכן אל החיילים. "בשביל זה הקבוצה הוקמה בין היתר, כדי ליצור את הקישור בין כל מי שרוצה לעזור", אומרת עמית. המתנדבים לא מסתפקים בהבאת מרק, יש כבר כאלה שלקחו את היוזמה הלאה וצירפו גם ממתקים, עוגות ושתייה חמה.


"לא רק במצבי חירום אנחנו צריכים לחזק ולתמוך בחיילים שלנו," נכתב בתיאור הקבוצה. "הם אדירים ובזכותם אנחנו פה! בחורף הקר, חממו להם את השמירה." לעת עתה, עמית משמשת מנהלת הקבוצה אך לדבריה מרבית אלו שמחלקים את המרקים בשטח הם סטודנטים במכללה האקדמית תל חי. "יש עזרה ושיתוף פעולה מדהים. למשל, נועה יוסף, סטודנטית שלומדת איתי, מחליפה אותי בניהול של החלוקה בימים בהם אני לא יכולה להיות זמינה." היא אומרת.


יוצאים לסערה ומרעיפים אהבה


בקבוצה מבקשים מהחברים לא לפרסם מיקומים מדויקים של העמדות או שעות של החלפת שמירות, על מנת שלא לסכן את שלומם של החיילים. לכן, החברים מחליפים ביניהם מידע בהודעות פרטיות, בעוד אחרים פשוט יוצאים לשטח, נוסעים ומחפשים בעצמם את העמדות. הפעילות בקבוצה מראה שגם הסערה בסוף השבוע ממש לא הרתיעה את המתנדבים מלצאת ולדאוג לחלוקת המרק לחיילים בעמדות.


אחד החברים בקבוצה העלה פוסט ובו קרא לפתוח בסבב חלוקה שמח במיוחד לקראת השבת, גם לחיילים בתצפיות מרוחקות שקשה להגיע אליהן. "המטרה הפעם היא להגיע לכמות יותר גדולה של חיילים, מוצבים ובסיסים ולעשות כמה שיותר שמח." כתב. "איך עוזרים? מארגנים מה שאפשר, ממי שאפשר, איך שאפשר וכמה שאפשר! אפשר ואפילו רצוי לרשום כרטיסי שבת שלום ותודה לחיילים. את החלוקה נעשה בצירוף מערכת שמע והרבה שמחה, כדי לעשות כמה שיותר טוב לחיילים בלב לקראת שבת! תרעיפו אהבה!"


חברה אחרת בקבוצה שיתפה את תחושותיה אחרי אחת החלוקות. "חזרתי מחלוקת מרק לחיילים המקסימים. אז נכון שממש קפוא בחוץ, הגשם לא מפסיק ואין חשק לצאת ולהסתובב, אבל עכשיו הוא בדיוק הזמן בו החיילים שלנו צריכים אותנו. יש חיילים ששומרים בצידי הכביש, בגשם ובקור לכמה שעות טובות." תיארה. "יש מחסומים מרכזיים שמגיע אליהם הרבה אוכל ודברים טובים ויש מחסומים שאיש לא מגיע אליהם. כשהגעתי הם היו בהלם שמישהו הגיע עד אליהם, רק כדי לפנק אותם במרק."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


חיוך ששווה הכל: היוזמה מתפשטת


גורליק מספרת שהופתעה מכמות האנשים שהתגייסו והצטרפו מיוזמתם לפרויקט. "ברור שרציתי שזה יקרה ככה, אבל באמת שלא דמיינתי שזה יסחוף כל כך הרבה אנשים וכל כך הרבה תגובות." היא אומרת. לדבריה, החיוך על פני החיילים שווה את הכל. "החיילים בעמדות מאושרים. יש גם חיילים ששולחים לי תודות בפייסבוק, אפילו חיילים שלא קיבלו מרק ורק שמעו מחברים שלהם. התגובה הכי מצחיקה שקיבלתי הייתה ביום שישי האחרון, כשקצין פשוט צעק עליי 'לא! אני לא מאמין שהבאתם לנו מרקים!'"


חברי היוזמה מדווחים שהם ממש לא מתכוונים להפסיק את החלוקה, גם לאחר המצב הביטחוני יירגע, ואפילו מעוניינים להפוך אותה לפרויקט קבוע. "השאיפה שלי היא שזה יימשך כל החורף," אומרת גורליק. "השומרים בש.ג. ימשיכו לשמור גם במצב עם כוננות נמוכה ועדיין קר להם. באמת שאני מקווה שזה יימשך, הכי אני מקווה שזה יגיע גם לרמת הגולן. שם באמת יש מוצבים נידחים מאוד וקור אימים שם. כבר יצאו משלחות שלנו לרמת הגולן, אבל כדי שזה באמת יתפוס, אני מקווה שאנשים שגרים באזור יצטרפו גם הם לפרויקט ויקדמו אותו הלאה."

 

אולי יעניין אותך גם

איך להצליח בקידום אתרים? מקדמים חושפים את סודות המקצוע

מאת: אנאבל אדמסקי, 18/5/2020
איך בונים קריירה בקידום אתרים? מה כדאי ללמוד? ומה השכר? שאלנו את עמית אדלר, עידן בן אור ושמוליק דורינבאום את כל מה שמתחילים בתחום ה – SEO חייבים לדעת. לכתבה המלאה >>

איך זה ללמוד אונליין מהבית? שאלנו סטודנטים מה דעתם על הלמידה המקוונת

מאת: תובל קליין, 13/5/2020
משבר הקורונה אילץ את מוסדות הלימוד לעבור ללמידה מקוונת. שאלנו כמה סטודנטים ממוסדות שונים בארץ, מה דעתם על הלמידה מהבית, וקיבלנו כמה תשובות מפתיעות. לכתבה המלאה >>

מנהלת שירותי הפיזיותרפיה באיכילוב מסבירה איך מגפת הקורונה משפיעה על התחום

מאת: תובל קליין, 10/5/2020
מנהלת שירותי הפיזיותרפיה באיכילוב מספרת איך משבר הקורונה השפיע על המקצוע, מה צפוי לתחום בעתיד, ולמה היא ממליצה ללמוד פיזיותרפיה. לכתבה המלאה >>

מעצבת הפנים ריקי קורי על הצלחה כמעצבים

מאת: אנאבל אדמסקי, 3/5/2020
מעצבת הפנים ריקי קורי מספרת על דרכים להשתלבות בשוק העיצוב התחרותי בארץ, על הכלים שחשובים לכל מעצב מתחיל ועל הדואליות שבין מענה לבקשות הלקוח ושמירה על הקול הייחודי כמעצב. לכתבה המלאה >>

מנהלת מכון הפיזיותרפיה בבילינסון מספרת על מגוון האפשרויות להשתלב בתחום

מאת: אנאבל אדמסקי, 27/4/2020
נירה כהן צוברי, מנהלת מכון הפיזיותרפיה בבית החולים בילינסון, מספרת על האפשרויות הרבות לפיתוח קריירה בתחום הפיזיותרפיה ועל הכלים שחשובים לאנשי המקצוע. לכתבה המלאה >>

סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בבלינסון מספרת מה כל כך מושך בלימודי תזונה

מאת: תובל קליין, 20/4/2020
מנהלת היחידה לתזונאות בבלינסון מסבירה במה אפשר לעסוק אחרי שמסיימים לימודי תזונה לכתבה המלאה >>


לכל כתבות המגזין
Whatsapp Whatsapp