מה הציגו הזוכים בהאקתון של מועדון היזמות בבינתחומי ומשטרת ישראל?

28/12/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,740 צפיות)

כשלרשותם 24 שעות ללא שינה, התכנסו בשבוע שעבר סטודנטים ויזמים כדי לפתח יחד סטארט אפים יצירתיים שיכולים לעזור להילחם בפשיעה. אירוע ההאקתון, שהתקיים בשיתוף הבינתחומי והמשטרה, הוליד כמה רעיונות מקוריים במיוחד שבאים להפוך את החיים שלנו לקצת יותר בטוחים. שוחחנו עם הזוכים במקום הראשון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


האימפקט החברתי של הטכנולוגיה: מי זכו במקום הראשון בהאקתון הביטחון?


דמיינו לעצמכם את התרחיש הבא: אתם ישנים בשלווה בלילה ולפתע גונבים לכם את הרכב. עד הבוקר, כשתדווחו על המקרה, הגנבים כבר ייעלמו וצוותי המשטרה יתקשו לחפש אחריהם. כיצד אם כן, אפשר לדווח על גניבה בלי שאנחנו יודעים שהרכב נגנב? ויותר מכך, איך עושים זאת בעלות נמוכה וללא צורך בהתקנת אביזרים יקרים?


פיתוח חדשני שהציגה קבוצת יזמים, בהם גם סטודנטים, מציג פתרון יצירתי לבעיה. הרעיון נולד באירוע האקתון בתחום הביטחון שהתקיים בשבוע שעבר ואף זיכה את מפתחיו בפרס הראשון בתחרות. שמענו מהזוכים המאושרים על הפיתוח שלהם ולמדנו כמה דברים שחשוב לדעת לפני שמפתחים סטארט אפ.


שמים סוף לגניבות הרכב


ההאקתון Hackathon Tel Aviv Police שהתקיים בשבוע שעבר הפגיש יזמים וסטודנטים ובא לתת להם הזדמנות לפתח כלים חדשניים ומתקדמים למאבק בפשיעה. מדובר באירוע שנערך על ידי מועדון היזמות של המרכז הבינתחומי הרצליה בשיתוף עם מחוז תל אביב של משטרת ישראל.


למי שעדיין לא מכירים את התופעה ששוטפת את עולם הסטארט אפ, המילה האקתון (שמקורה בצירוף המילים HACK ומרתון) מתייחסת לאירוע בו מפתחים, יזמים, מעצבים ומשקיעים נפגשים ומשתפים פעולה בפרויקט עם זמן נתון, במקרה זה 24 שעות רצופות ללא שינה. האירוע התקיים ביום חמישי שעבר (24 בדצמבר) ונחתם למחרת בטקס חגיגי בו הוכרזו הזוכים.


במקום הראשון בהאקתון זכתה המערכת "TFOSOTO" (תפוס אותו), שבאה להילחם בתופעה המוכרת והמצערת של גניבת מכוניות. באמצעות חיישנים, האפליקציה מזהה את מיקומו הגיאוגרפי של הרכב ומתריעה כאשר הוא מתרחק מבעליו המורשים. הדיווח נשלח לבעלים וגם למשטרה, שיכולה לבחון את הרכב החשוד דרך ניידות קרובות או תשתית המצלמות שפרושות בכבישים. הצוות הזוכה כלל שלושה יזמים, בהם סטודנט אחד. ארתור בייסרון, רומן ברון ו - דוריאן דיסקין זכו על הפיתוח שלהם בפרס של 4,000 שקלים כדי לקדם את הרעיון שלהם הלאה.


חממת מוחות


כיאה להאקתון, האירוע משך אליו סטודנטים מכל הארץ וגם יזמים שכבר אינם באקדמיה, שחברו יחד ויצרו צוותים מגוונים. חברי הצוות הזוכה מספרים שלא הכירו אחד את השני לפני התחרות ואפילו החליטו להתאחד לאחר שרוב הצוותים כבר התחלקו והחלו לעבוד.


ארתור בייסרון הוא סטודנט ללימודי הנדסת תוכנה במכללת אורט בראודה. אל הצוות הזוכה הגיע במקרה, לאחר שבכלל בא לתחרות עם צוות יזמים אחר. "באתי מראש עם צוות מוכן ותכננתי לעבוד על אפליקציה אחרת לחלוטין. רומן ניגש אליי וביקש עזרה בנוגע לעיבוד תמונה. התעניינתי ברעיון שלו ומשם המשכנו לדבר והחלפנו רעיונות. מהר מאוד נסגרנו יחד על רעיון חדש."


רומן ברון מגיע אף הוא מעולם התכנות והמחשבים, למרות שהרקע האקדמי שלו שונה למדיי והוא בוגר לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ולימודי כלכלה. "הלימודים היו התקופה הצעירה והחברתית שלי," הוא אומר ומעיד שבחר בתואר למטרות העשרה וכדי להתנדב במסגרות חברתיות שונות.


"עם זאת הכוח העיקרי בחיי הוא הטכנולוגיה. הטכנולוגיה יכולה ליצור כמובן גם אימפקט חברתי. בכל שנה מתרחשות למעלה מ - 20,000 גניבות רכב. הנזק הוא בעיקר לכיסם של האזרחים שנדרשים לממן את התופעה, וזאת על אף שהיא מכוסה על ידי חברות הביטוח. גם תחושת הביטחון האישי נפגעת, אף אחד מאיתנו לא רוצה לקום בבוקר ולגלות שרכבו נגנב."


למרות שהם מגיעים מעולם התוכנה, גם ענף הביטחון לא זר לצוות. כך למשל, ארתור מעיד על עצמו שעבורו הקשר בין שני התחומים די טבעי, כמי שעבד בעבר באבטחה ושירת כלוחם בצבא. לדבריהם, מרבית האתגרים היו דווקא במישור העסקי של תהליך הקמת הסטארט אפ. "הקשיים הגדולים יותר עבורנו היו בנוגע למודל העסקי, כלומר להגדיר את הצורך ואת הפוטנציאל של הסטארט אפ. זה לא בדיוק התחום שלי, אני פחות איש שיווק ויותר מתמחה בתכנות ובמתן מענה טכנולוגי." אומר ארתור.


"מנקודה זו נותרו לנו בערך 20 שעות לביצוע המשימה, כולל יצירת אב - טיפוס והשקענו בכך את כל הכוח," ממשיך רומן. " אני הייתי אחראי על פיתוח האפליקציה בזמן שארתור התמקד באמצעי זיהוי התמונה לצורך זיהוי המספרים מלוחית הרישוי ברכב."


השעון מתקתק, היצירתיות חוגגת


חברי הצוות משתפים כי אירוע ההאקתון עצמו היה חוויה מיוחדת ומאתגרת למדיי. אחד המאפיינים שאולי לא זרים לחובבי האקתונים מנוסים כמוהם, אך שיכולים להיראות מאיימים לאחרים הוא העובדה שהאירוע מתקיים על פני 24 שעות רצופות ללא שינה.


"יש האקתונים שנמשכים אפילו 48 שעות ויותר," משתף ארתור מחוויות העבר שלו באירועים דומים נוספים, בהם כמובן מספקים ליזמים את כל הנחוץ להם, כמו מזון, שתייה ובמקרים מסוימים אפילו מותרות כמו כיסאות מסאז'. "עובדים בצורה רצופה אבל כן מקבלים אפשרות לנוח, אפילו חייבים לעשות זאת. מה שכן, אתה יודע שכל שעה שאתה שורף - לא תחזור."


"זה אולי ההאקתון הכי מעניין שהייתי בו," אומר רומן. "כשמקימים סטארט אפ, חשוב מאוד להבין איך עובד התחום. כאן הייתה לנו נגישות למשטרה, הביאו את המומחים ואפשרו לנו להחליף איתם מידע. ניתנה לנו ההזדמנות לבחון את הרעיון מול אלו שיודעים הכי טוב איך עובדים הכבישים. נפגשנו ודיברנו עם המומחים וקיבלנו פידבק חיובי. כך הבנו שיש לנו מוצר טוב ביד, שיכול לעזור להקטין את מספר גניבות הרכב."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


אמנות הצגת הרעיון: הסוד הוא בפשטות?


רומן ממשיך ומספר שבמהלך הלילה הכינו מצגת לצורך הצגת הרעיון בפני השופטים. "בשעות הבוקר המוקדמות, אחרי הרבה קפה והמון מאמץ מרוכז, הצגנו את הרעיון. כל אחת מעשרים הקבוצות הציגה את הפיתוח בחדר ואנחנו היינו בין חמשת הצוותים שעלו לגמר. אני חושב שכבר מתחילת הדרך היה לי דיי ברור שנזכה."


"כשיש לך רק שלוש דקות להציג רעיון, צריך גם לחשוב על האופן בו אתה מציג אותו," הוא ממשיך. "בסופו של דבר, החלטנו להראות מצגת ולאו דווקא להציג את האב טיפוס עצמו. הפרזנטציה היא 'מצב אמת', בו עומדים לפני משקיעים וחשוב מאוד לבלוט ולהפוך לזכירים."


לדעתו של ארתור, דווקא הפשטות של המצגת של הצוות שלו תרמה מאוד לזכייה. "המצגת שלנו הייתה קצרה מאוד, היא הכילה רק ארבעה שקפים שבכל אחד מהם מעט מלל, למשל האימפקט של הפיתוח או למה הוא טוב. יש צוותים שמגיעים מוכנים מראש לגבי עיצוב ושיווק, כשיש חבר צוות שעוסק רק בזה. המצגת שלנו התאפיינה בפשטות, שום דבר בה לא היה מיותר, ואולי דווקא מזה התלהבו."


ארתור מספר שלאחר הזכייה, הצוות זכה לתגובות חיוביות ולעניין רב מצד משקיעים, ששאלו שאלות ואפילו החליפו עמם כרטיסי ביקור ופרטי חשבונות לינקדאין. לדבריו, השניים מתכוונים להמשיך בעבודה על הפיתוח יחד כדי להוציא אותו לפועל. רומן מוסיף לגבי עתיד האפליקציה: "הסטארט אפ יהיה קודם כל מיזם עסקי עצמאי, אבל אני בטוח שהמשטרה תרצה לעזור לנו ככל שתוכל. יש לה אינטרס לסייע לנו ולתת לנו עוד מידע בהמשך. האקתון הוא תמיד התחלה חדשה. אנחנו הגענו עם דף חלק, כשהניסיון שלנו בפיתוח היה יתרון. זאת הייתה הזדמנות להכיר אנשים מהתחום וליצור קשרים חדשים."