להשתכר כמה שיותר: סטודנטים פיתחו אלגוריתם לשתייה שלפני הבילוי

14/12/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,444 צפיות)

אלכוהול הוא מצרך יקר אך הכרחי בזמן הלימודים. אז כמה כדאי לשתות לפני שיוצאים לבלות? סטודנטים פיתחו מערכת שמאפשרת לכל אחד לדעת בדיוק כמה לשתות ומתי, כדי שתדעו לעצור רגע לפני שתתחילו לעשות לעצמכם בושות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סטודנטים מאוניברסיטת סטנפורד פיתחו אלגוריתם שמאפשר לשתות כמה שיותר, בלי הפדיחה


סטודנטים הם עם יצירתי מאוד. המוחות הגדולים של העתיד מפתחים את הסטארט אפים הגדולים של מחר, את הטכנולוגיות שיהפכו את החיים של כולנו לקלים יותר וכן - גם את הפתרונות באחד התחומים שאולי הכי חשובים לסטודנטים: אלכוהול.


כולם יודעים שחלק בלתי נפרד מהבילוי הוא השתייה שלפניו. כשמחירי האלכוהול גבוהים וכסף הוא מצרך דיי נדיר אצל סטודנטים, רבים מעדיפים להתחיל לשתות כבר בבית, כדי להמשיך את הלילה בכיף בלי לרוקן את חשבון הבנק. כמובן שלהשתכר זאת אמנות של ממש, שמעטים הצליחו להפוך למומחים בה. חשוב לדעת כמה בדיוק לשתות, כדי למקסם את הבילוי בהמשך הערב וגם להתעורר בחתיכה אחת בבוקר למחרת.


שלושה סטודנטים מאוניברסיטת סטנפורד שבקליפורניה, ארצות הברית, החליטו להפוך את האמנות הזו למדע מדויק. הם פיתחו לאחרונה אלגוריתם שבא לעזור לסטודנטים להתמודד עם הבעיה המורכבת הזו. סטודנטים יכולים להזין למערכת מה סיבולת השתייה שלהם ולקבל בתגובה מתי בדיוק כדאי להם להפסיק להכניס אלכוהול לגוף, רגע לפני שזה נעשה מביך. אז האם אתם חייבים להם את הבילוי המוצלח הבא שלכם?


כששוטים פוגשים תכנות: להמשיך לשתות בלי לטעות


אוניברסיטת סטנפורד ידועה בהצטיינות שלה בתחומי ההייטק, הטכנולוגיה והמחשבים, היא מגיעה למקומות גבוהים בדירוג האוניברסיטאות העולמי מדי שנה, ובין בוגריה נמנים מספר זוכי פרס נובל. ועדיין, אחת המטרות המרכזיות של הסטודנטים שלה היא למצוא דרך להשתכר כמה שיותר ברגע שמגיע סוף השבוע (ממש כמו בכל מוסד לימודים אחר, אם לומר את האמת).


שני הסטודנטים והסטודנטית, ששמותיהם ספנסר סאוויץ, ניקו אלינו ו - ויינה הארווי, פיתחו את האלגוריתם פורץ הדרך הזה במסגרת פרויקט הגמר שלהם בקורס מדעי הניהול האינטראקטיבי. במהלך הקורס, הסטודנטים לומדים ליצור טכנולוגיות אנליטיות מתקדמות דרך תכנות. בפיתוח שהציגו השלושה, המטרה העיקרית היא למקסם את כמות השתייה שלפני הבילוי (או pre gaming באנגלית), מבלי להישפך לחלוטין במהלך הלילה או לעשות יותר מדיי בושות. אם משתמשים בו בצורה הנכונה, נראה שהפיתוח הזה יכול למנוע המון מצבים מביכים במיוחד שכל סטודנט ששתה קצת יותר מדי בוודאי מכיר.


השלושה העלו ליוטיוב סרטון באורך שלוש דקות שבו הם מסבירים כיצד פיתחו את האלגוריתם ואיך הוא עובד בדיוק. לסרטון קראו "ניתוח של אבדן הזיכרון לטווח קצר" ובפחות משבועיים הספיק לצבור כבר כמעט 100,000 צפיות. לא ברור עדיין מה הציון שקיבלו השלושה על הפרויקט שלהם, אבל מה שבטוח הוא שהם השקיעו הרבה עבודה במחקר המעשי שלהם במהלך הפיתוח.


"חייבים ליצור איזון בין כיף לבין יותר מדיי כיף. יש תמיד המון חוסר וודאות בנוגע לשאלה 'מתי באמת המסיבה מתחילה?' לכן, כשמתכננים את השתייה שלפני, חשוב לדעת מה הסיכוי שלכם לשתות קצת יותר מדיי באותו ערב." מסבירים הסטודנטים. "המודל שלנו מאפשר למשתמשים להזין את סיבולת האלכוהול שלהם לפי מספר משקאות וכמות הזמן בדקות לפני שמתחילה המסיבה. כך הם מקבלים את הסיכוי שלהם ל"בלאק אאוט" באחוזים."


בסרטון הם ממשיכים ומתארים כי לפי המחקר שלהם, לכל אחד מאיתנו יש הרגלי שתייה קצת שונים, אבל רוב הסטודנטים שותים פעם בעשר דקות וממשיכים כך כמעט עד לתחילת המסיבה. עם זאת, לפעמים המסיבה מתעכבת, מה שיוצר סיכון שסטודנטים ישתו יותר מדיי וימצאו את עצמם שיכורים בצורה מביכה עוד לפני שהכיף התחיל. הם בחנו גם איך הערך שמתקבל משתנה בין סבילויות אלכוהול שונות, כדי שכל סטודנט יוכל להתאים לעצמו את כמות הדרינקים שמתאימה לו ביותר.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


בקרוב אצלנו בנייד?


הסטודנטים החליטו לסיים את הסרטון שלהם עם המלצה "לשתות בצורה אחראית", למרות שבמקרה הזה הכוונה היא ככל הנראה להפסיק לשתות רגע לפני שאתם מוצאים את עצמכם מקיאים במגרש חנייה.


בינתיים הסרטון צבר פופולריות ברחבי הרשת וזכה לתגובות רבות של סטודנטים (וגם של כאלו שכבר מזמן סיימו ללמוד באקדמיה), שהביעו התלהבות להשתמש כבר באלגוריתם בעצמם. השלושה גם מקבלים בקשות להפוך את האלגוריתם לאפליקציית מובייל, כדי שהכלי החשוב הזה יגיע לסטודנטים ברחבי העולם.


הסטודנטים מספרים שהם מתכננים להוציא לשוק את הפיתוח, כדי שהמוני סטודנטים יוכלו להוסיף אותו לשגרת הבילוי שלהם. אז בין אם אתם שוקלים לנסות את האלגוריתם, או בכלל מעדיפים להמשיך לערבב בלי חשבון ארגזי בירות עם שוטים, זכרו שהתוצאות של הבילוי שלכם יחכו לכם בכל מקרה על הוול בפייסבוק למחרת.