רוצה להשלים בגרות? לשפר ציון?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הגשת ערעור על בגרות

רוצה לדעת על ערעור על ציוני בגרות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


ערעור על ציוני בגרויות


מגיע לכם יותר? כך תערערו על הציון בבגרות


לא מעט נבחנים מסיימים את הבגרות וחשים בטוחים בהישגים שלהם במבחן, אולם כאשר מתקבלים הציונים הם מגלים, למרבה האכזבה, ציון נמוך משציפו לקבל. במקרים רבים, נבחנים אלה מרגישים שהם זכאים לקבל ציון גבוה יותר בבגרות וחושבים שקרתה טעות בבדיקת המבחן שלהם. במקרים שבהם אתם חושבים שמגיע לכם יותר בבגרות ורוצים שהמבחן יעבור בדיקה חוזרת, יש ברשותכם אפשרות להגיש ערעור על ציוני הבגרויות.


ערעורים ניתן להגיש על ציוני בגרויות בבחינות בכתב ולא על בחינות בגרות בעל פה. תהליך הערעור נעשה מול משרד החינוך ובית הספר התיכון או במקרה של נבחנים אקסטרניים, מול שלוחת הבחינות. בדרך כלל מדובר בתהליך שנמשך זמן מה ושבסיומו עשויים לקבוע שמגיע לכם ציון גבוה יותר.

 

אגף הבחינות במשרד החינוך

 

הגורם במשרד החינוך האחראי על טיפול בערעורים על ציוני בחינות הוא אגף הבחינות. יש לציין כי עבור נבחנים אינטרניים, תהליך הערעור נעשה מול רכז הבחינות או המורים בבית הספר. כלומר - הפניה נעשית על ידי המורים בלבד ולא על ידי התלמידים. עם זאת, תלמידים המעוניינים לפנות בשאלות אל אגף הבחינות יכולים לעשות זאת גם בטלפון 1-800-25-00-25

 

הטיפול בנבחנים אקסטרניים נעשה מול משרד החינוך עצמו, מול אגף הבחינות. לאגף מספר שלוחות המטפלות בנבחנים האקסטרניים, ניתן לפנות אליהן גם טלפונית. בירושלים טלפון השלוחה: 02-6515913. בשלוחת חיפה והצפון המספר: 04-8645584. בשלוחת תל אביב והמרכז: 03-6164022. בשלוחת באר שבע והדרום: 08-6283291. חשוב לוודא באתר משרד החינוך את שעות הפעילות של המוקדים הטלפוניים.


כיצד מתבצע תהליך הערעור?


הציון בבחינת הבגרות הוא ממוצע, שמתקבל משקלול של שתי בדיקות שמבצעים שני מעריכים שונים. במסגרת הערעור עוברת הבחינה בדיקה חוזרת של בוחן שלישי, שהוא מעריך בכיר במשרד החינוך. בדרך כלל, יש צורך בפער משמעותי בין שתי ההערכות הראשונות כדי להיות זכאים לערעור ולבדיקה שלישית. הציון החדש משוקלל עם הציון שקרוב אליו מבין שתי ההערכות. עם זאת, הציון לא חייב להיות גבוה יותר ובמקרים מסוימים הוא אפילו נמוך מהציון לפני הערעור.

 


איך מגישים בפועל את הערעור?


הגשת ערעורים שונה בין נבחנים אינטרניים לבין נבחנים במסגרת אקסטרנית.


נבחנים אינטרניים צריכים לפנות לרכזי הבגרות בבית הספר שלהם כדי להגיש ערעור. הרכזים מבקשים מן המורים שמלמדים את המקצוע לבדוק שוב את מחברת הבחינה. במידה והמורים מגיעים למסקנה שמגיעות לכם עשר נקודות יותר מהציון שהתקבל בפועל, יש בסיס להגיש ערעור. לאחר מכן, בית הספר מגיש מכתב ערעור למשרד החינוך ובו בקשה לבדיקה נוספת של המחברת. התלמידים יכולים להוסיף מכתב משלהם לבקשה, בו מפרטים את הסיבות שלהם לבקשה. הערעור מוגש בכתב ונשלח כעת למשרד החינוך בצירוף מחברת הבחינה המקורית, כאשר בית הספר משאיר אצלו צילום של המחברת. כעת נמסרת הבקשה לבודקים של אגף הבחינות במשרד החינוך.

 


עבור נבחנים אקסטרניים, הבקשה דומה אך מעט יותר מורכבת. הם נדרשים לגשת לשלוחת הבחינות שלהם ולבקש שובר תשלום לערעור, שדרוש לצורך בדיקה שלישית של המחברת. את התשלום מבצעים בבנק הדואר ולאחריו מעבירים התלמידים העתק של השובר לשלוחת הבחינות. השלוחה מנפיקה אישור על בקשת הערעור ושולחת אותה למשרד החינוך. נבחנים אקסטרניים לא צריכים להוסיף מכתב נימוק משלהם לבקשת הערעור.


עד מתי אפשר להגיש ערעור? מתי מתקבל הערעור?


נבחנים אינטרניים יכולים להגיש ערעור עד 40 ימים ממועד פרסום ציוני הבגרות. עבור נבחנים אקסטרניים, הגשה של ערעורים לבגרות קיץ פתוחה עד ה - 15 לאוקטובר ולבגרויות חורף עד ה - 15 לאפריל. עם זאת, בעקבות עיכובים בהגשת ציוני הבגרות שמתרחשים לעיתים מומלץ לבדוק את התאריכים לערעור מול משרד החינוך ושלוחת הבחינה.


תהליך בדיקת הערעור עשוי לקחת מספר חודשים. משרד החינוך אמור להעביר את החלטתו ואת תוצאות הבגרות החדשות למערערים לפני שמסתיימת ההרשמה למועד ב'. חשוב לציין שלא כדאי להסתמך על התוצאה בערעור כאשר מחליטים אם לגשת לבחינה חוזרת. עד שלא מתקבלת התשובה לערעור, הציון הקודם הוא התקף ולכן מומלץ לגשת לשיפור ציון בכל מקרה.


האם אפשר לעיין במחברת הבחינה במסגרת הערעור?


כחלק מהגשת הערעור, תלמידים יכולים להתבונן במחברת הבחינה שלכם, כדי לבחון מדוע הורדו להם נקודות, אך לא תמיד לקבל אותה לרשותם. תלמידים אינטרניים יכולים לעיין במחברות הבחינה בנוכחות של אחד המורים בבית הספר שלהם, ללא כל תשלום. גם נבחנים אקסטרניים שרוצים להגיש ערעור יכולים לעיין במחברת ולקבל צילום שלה, עם זאת, לנבחנים במסגרת אקסטרנית כרוך שירות זה בתשלום, לרוב של כמה עשרות שקלים.

 

 

האם הציון שמתקבל אחרי הערעור הוא סופי?


באופן כללי, הציון שנקבע אחרי הגשת הערעור הוא סופי ולא ניתן להגיש אחריו ערעורים נוספים. החלטת משרד החינוך מסיימת את תהליך הערעור, גם אם הציון שקיבלתם נמוך יותר מהציון לפני הערעור, ולא מאפשרת החזרה של הציון הישן. חשוב לזכור כי הגשת הערעור לא מחייבת בהכרח העלאה של הציון ולעיתים הציון החדש - והקובע - הוא נמוך יותר מהמקורי ובמקרים כאלה גם המחייב לתעודת הבגרות. עם זאת, ידועים מקרים שבהם מתקבלים ערעורים על תוצאות הערעור, שהביאו גם לתיקון של הציון, אם כי מדובר בתקדימים שכרוכים בדיון מיוחד של מפקחים במשרד החינוך.

 

 

שירות אישי חינם

רוצה להשלים בגרות? לשפר ציון?

רוצה לדעת יותר על ערעור על ציוני בגרות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
זכאות לבגרות עם נכשל במתמטיקה
חישוב ציון סופי של בגרות באנגלית
לעשות קורס פסיכומטרי או ללמוד לבד?
איך אפשר לאבחן לקות למידה?
מכינות בצפון - מעל גיל 30
פסיכומטרי לדתיים - כיתות נפרדות לחרדים
העתק תעודת בגרות מלאה ממשרד החינוך