הסטודנט הזה הוא עני: איך תחסכו כסף בזמן הלימודים

26/10/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (7,613 צפיות)

מתי בפעם האחרונה מצאתם את עצמכם עושים דברים נואשים במיוחד בגלל המצב הכלכלי בזמן התואר? תחילת השנה האקדמית היא עוד תזכורת למרוץ המתמיד אחרי הכסף שבו משתתפים מרבית הסטודנטים. אז אם גם אתם עסוקים כל היום בחישובים או בחיפוש אחר אוכל חינם בקמפוס, הבאנו עבורכם כמה דרכים שיכולות לעזור לכם לחסוך.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


וידויים של סטודנטים מרוששים (וגם כמה דרכים לצאת מהמצב)

 

אין ספק שכסף הוא אחת הבעיות הגדולות של סטודנטים. נראה שאף פעם אין מספיק ממנו. אתם עובדים כמה שאתם רק יכולים, כולל קיצוצים בשעות השינה שלכם לטובת עוד משמרות. אבל אז אתם שוב מגיעים לסוף החודש ומגלים שאחרי שכר לימוד, שכר דירה, חשבונות, ועד בית ודלק הכיס שלכם דיי ריק. אתם בורחים מהמינוס כמו מאש, אבל איכשהו הוא תמיד מצליח למצוא אתכם שוב.


סקר שפרסמה לאחרונה התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות לרגל פתיחת שנת הלימודים מציג מצב די עגום. רוב הסטודנטים משתכרים פחות משכר המינימום בזמן הלימודים, וההוצאות שלהם גדולות מההכנסות, כך שהם לא מצליחים לסגור את החודש, שלא לדבר על לחסוך משהו. בשנים האחרונות נראה הסטודנטים הישראלים עובדים יותר שעות, אבל גם משלמים יותר על שכר דירה. בסופו של היום, כמעט חצי מהם מסתמכים על ההורים, או מתפשרים על הציונים שלהם, ומסכנים את שבגללה הם יצאו ללמוד מלכתחילה - מציאת קריירה בעתיד.


אז איך מתמודדים? מסתבר שכשהמצב ממש נואש, סטודנטים מוצאים פתרונות יצירתיים במיוחד. העיקר להשאיר את הראש מעל המים לעוד סמסטר אחד. לפעמים סטודנטים מוצאים את עצמם במצבים ממש קיצוניים במסגרת המאמץ הבלתי פוסק לחסוך בכסף בזמן הלימודים.


אם אתם מוצאים את עצמכם עושים את הדברים הבאים, כנראה שאתם באמת סטודנטים מרוששים:


הופכים לסוחרים ממולחים: סטודנטים מרוששים מוצאים את עצמם מוכרים כל דבר כדי לשרוד את החודש. כבר שמענו סיפורים על סטודנטים שמכרו חלק מהמצעים שלהם כדי לממן את הביקור השבועי במכבסה, או כאלה שסחרו בחשאי בבגדים של השותף שלהם לדירה כדי להשלים עוד כמה שקלים לשכר לימוד. רק שהשותף לא יגלה לאיפה באמת נעלמים המכנסיים שלו.


הופכים לסטודנטים ל"לימודי תזונה": כשצריכים להדק את החגורה, היצירתיות פורחת בכל מה שקשור לאוכל וסטודנטים. סטודנטים מוצאים את עצמם הוגים רעיונות "גאוניים", הכל כדי לחסוך עוד טיפה על האוכל. המצב קשה כשאתם מוצאים את עצמכם אוכלים פיתה עם שוקולד לפני יציאה עם החברים כדי לצאת חצי שבעים, או אם הדבר האחרון שנשאר לכם במקרר הוא הצנצנת של המיונז, ואתם מנסים בכל הכוח למצוא מתכונים יצירתיים כדי להפוך אותו לטיפה יותר אכיל, לפחות עד סוף השבוע. או שאולי אתם סטודנטים רעבים ומרוששים במיוחד, אז כשאתם רעבים אבל אין לכם כסף, אז אתם פשוט הולכים לישון, ומקווים שיעבור לכם כשתקומו. ולא, לראות פרק של "מאסטר שף" בטלוויזיה לא באמת יכול להחליף ארוחה.


מתחילים לשנורר: אתם יכולים לדעת שהמצב חמור, כשאתם הולכים למסיבות של חברים כדי לסחוב להם נייר טואלט כי אצלכם בדירה נגמר. אתם כנראה גם הסטודנטים האלה, שלוקחים את כל המפיות והמגבונים מהמסעדה (ששבעתם בה על סלסלת הלחמים) ויוצרים בבית מאגר לחודש הקרוב.


אז מה עושים? איך אפשר לחסוך כסף בלימודים?


מסתבר שלא צריך למכור כליה או לוותר לגמרי על הכבוד העצמי שלכם כדי לצאת מהמשבר הכלכלי של תקופת הלימודים. יש אפילו כמה דרכים דיי קלות שבהן אפשר לחסוך כסף בזמן הלימודים, ואולי אפילו להצליח לחסוך כמה שקלים.


לא תמיד צריך לקנות ספרי לימוד. בדרך כלל תמצאו את הכל בספריה בחינם (כן, אנחנו יודעים שאף פעם לא באמת נכנסתם לשם, עכשיו זה הזמן). סטודנטים חסכנים במיוחד אפילו לא צריכים לבזבז את עשר האגורות על מכונת הצילום, כי הם מצליחים למצוא גרסה סרוקה של המאמרים שלהם, שמישהו אחר כבר העלה לרשת. כל זה, כמובן, בהנחה שאתם עומדים לקרוא אפילו עשירית ממה שכתוב בסילבוס.


כאמור, אוכל הוא עניין רציני מאוד בזמן הלימודים. אז כדי לא להגיע למצב שארוחת הערב שלכם היא פיצה מחוממת בפעם השלישית, או צנצנת החרדל ההיא שיושבת כבר חודש בודדה בחלק האחורי של המקרר שלכם, כדאי מאוד למצוא סידור יצירתי כשזה מגיע לארוחות. אם אתם גרים בדירת שותפים, ארגנו תורנויות בבישול. ככה גם תחסכו כי לא תאכלו בחוץ, וגם תצטרכו לבשל רק בחלק מהימים בשבוע. אפשרות אחרת היא לעשות ארוחות ערב משותפות כמה פעמים בשבוע, ולבשל אוכל לא יקר, שגם יישאר לכם לימים הבאים.


כשזה מגיע לקניות, יש דרכים לחסוך. כדאי מאוד להכין רשימה מראש ולדבוק בה. אף פעם אל תגיעו לסופר רעבים, כי אתם תמצאו את עצמכם עם עגלה מלאה בשטויות שאתם לא באמת צריכים, שגם ישאירו לכם חור ענקי בכיס. זה אולי נשמע כמו הרגל של זקנים, אבל כדאי לבדוק לפעמים מה המבצעים בסופר הקרוב ואולי אפילו לחסוך ככה קצת. הפסטה הפחות יקרה תשביע אתכם באותה מידה.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


אירועים בקמפוס הם גם דרך יצירתית להשיג אוכל בחינם. כמעט בכל שבוע מתקיימים טקסים, אירועים רשמיים או הרצאות אורח ברחבי הקמפוס, שמלווים בבופה גדול או בשולחנות מלאים בכיבוד. פועלים כיום כמה דפי פייסבוק של קבוצות סטודנטים ברחבי הארץ, שפועלים לפי האג'נדה שאם האוכל נמצא בחלל הציבורי, הוא שייך לכולם. דפים סאטיריים כמו "בורקסים בגילמן" באוניברסיטת תל אביב או "קרואסונים בזוננפלד" בבן גוריון כבר הפכו את ציד האוכל בחינם למומחיות.


סטודנטים רבים לא מודעים לעובדה שהם זכאים למלגות ולכן לא טורחים אפילו לחפש. האמת היא שקיימות מאות מלגות לסטודנטים, חלקן מטעם האוניברסיטה ואחרות מטעם קרנות או עמותות שבאים לעזור כלכלית לסטודנטים במהלך התואר. כזה מגיע למלגות, אין דבר כזה להגיש לפחות מדי מלגות. פשוט שלחו מועמדות לכל מלגה שנראה לכם שיש לכם סיכוי לקבל. לפעמים כל מה שתצטרכו לעשות כדי לקבל כמה אלפי שקלים הוא להשתתף בכמה הרצאות במהלך הסמסטר, או לכתוב מכתב בקשה למלגה משכנע במיוחד.