קורס טכנאי רנטגן בבית הספר לדימות רפואי במרכז הרפואי סוראסקי

רוצה לדעת על לימודים בנושאי רפואה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בית הספר לדימות רפואי סוראסקי - קורס רנטגן.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס רנטגנאות - טכנאי רנטגן ואולטרסאונד בבית הספר לדימות רפואי של המרכז הרפואי על שם סוראסקי


כשגוף האדם והטכנולוגיה נפגשים


דימות הוא תחום מתקדם ברפואה שכולל בתוכו מגוון של שיטות בדיקה כמו למשל רנטגן, MRI ואולטרה סאונד. ענפים אלה הם חלק בלתי נפרד מעבודתם של רופאים בימינו, שמשתמשים בטכנולוגיות אלה כדי לאבחן מטופלים ולקבל מידע על מצבם ביעילות ובאופן מדויק. רנטגנאים, או טכנאי רנטגן, הם חולייה מקשרת בין הרפואיים לבין העזרים הטכנולוגיים. הם פועלים במחלקות האשפוז ובמכוני דימות ושם מבצעים צילומי רנטגן, עורכים טיפולי הקרנות לחולי סרטן ועוזרים לרופאים לערוך בדיות מתקדמות נוספות. הם גם עוזרים להטמיע מכשירים חדשים במחלקות.


בית הספר לדימות במרכז הרפואי תל אביב על שם סוראסקי מקיים קורס טכנאי רנטגן שמכשיר את תלמידיו להפעלת טכנולוגיות מתקדמות בתחום הרפואה. מסלול זה הוא פרי שיתוף פעולה בין בית החולים לבין אוניברסיטת בר אילן והוא משלב בו גם לימודים לתואר ראשון במקצועות שונים. בוגרי התכנית יכולים להשתלב בבתי חולים, במרפאות, בקופות חולים ובמרפאות וטרינריות. כמו כן, הם יכולים לעבוד בתפקידי פיתוח, מחקר ומכירות בעולם ההייטק.


תכנית הלימודים


במהלך הקורס, המשתתפים רוכשים ידע מעולם הרפואה ולומדים על מערכות גוף האדם, מחלות ומצבים פתולוגיים שונים. במקביל הם מכירים מקרוב את מכשור הדימות בבתי החולים, כמו למשל מכשירי הרנטגן, האולטרה סאונד והציוד לעריכת בדיקות ממוגרפיה וטיפולי הקרנות. בנוסף, הם לומדים כיצד פועל הצוות במחלקות בתי חולים ודנים במפגש עם המטופלים ובליווי שלהם במהלך ביצוע הבדיקות.


מתכונת הלימוד


קורס טכנאי רנטגן במרכז הרפואי סוראסקי נלמד כחלק מתכנית משולבת ללימודי מדעי החיים או ללימודי מדעי החברה. המסלול מתפרש על פני כשלוש שנים ומחולק לשישה סמסטרים. כשלושה ימים בשבוע נלמדים בבית החולים ובמהלך יומיים נוספים לומדים בקמפוס אוניברסיטת בר אילן.


בנוסף ללימודים העיוניים, חלק ניכר מהקורס מוקדש להתנסות מעשית. הסטודנטים לוקחים חלק בסדנאות החייאה ובקורס עזרה ראשונה שמונחה על ידי מד"א וגם נפגשים עם מומחים בתחומי הדימות שחושפים בפניהם פיתוחים טכנולוגיים וציוד רנטגן מתקדם. כמו כן, נערכים מספר סיורים לימודיים במפעלים לפיתוח מכשור דימות. החל מהסמסטר השני במסלול, התלמידים משתתפים בהכשרה קלינית מעשית שמתקיימת במרכז הרפואי סוראסקי (בית החולים איכילוב בתל אביב). במהלך הכשרה זו הם מתנסים בצורה פעילה בהפעלת ציוד הרנטגן, הרדיולוגיה, הממוגרפיה והרדיו תרפיה ואפילו משתלבים במערך החירום שפועל בבית החולים.


נושאי הלימוד

 

  • ממוגרפיה
  • רדיוגרפיה דיגיטלית
  • רדיותרפיה
  • טומוגרפיה ממוחשבת
  • רפואה גרעינית
  • מחשוב ומכשור דימות
  • בטיחות בקרינה
  • מכשירי אולטרה סאונד
  • סיעוד לרנטגנאים
  • אנגיוגרפיה וצילומי רנטגן
  • תהודה מגנטית CT    
  • פתולוגיה כללית ודימותית    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בית הספר לרנטגנאות ולדימות נוסד לפני כ - 50 שנה והוא מופעל על ידי המרכז הרפואי סוראסקי בתל אביב. בית הספר פועל בשיתוף פעולה עם המחלקות והמעבדות של בית החולים איכילוב ותלמידיו מתנסים במהלך לימודיהם בעבודה עם הציוד הטכנולוגי המתקדם. תכניות הלימוד במוסד זה מותאמות לדרישות של מערכת הבריאות במדינות האיחוד האירופי.

 


תנאי קבלה


לקורס רנטגנאות במרכז הרפואי סורסאקי מתקבלים מועמדים מגיל 20 ואילך, בעלי בריאות תקינה ותעודת בגרות מלאה בממוצע ציונים של 85 ומעלה. כמו כן, עליהם להציג ציון של 560 ומעלה בפסיכומטרי, כולל ציון של 100 לפחות בחלק האנגלית בבחינה. מועמדים בעומדים בדרישות הסף מוזמנים לראיון קבלה אישי, בו נבחנת מידת ההתאמה שלהם למסלול.


תעודה


סטודנטים שמסיימים את הלימודים ועומדים בהצלחה בכל חובותיהם, זכאים לקבל תעודת גמר להסמכה כטכנאי רנטגן וכן תואר ראשון BA במדעי החיים או במדעי החברה. התעודות ניתנות טעם המרכז הרפואי על שם סוראסקי ואוניברסיטת בר אילן. תעודת ההסמכה מאשרת לבוגרים לעסוק במקצועות הדימות שכוללים רנטגן, אולטרסאונד, סי.טי, MRI ורפואה גרעינית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.
התאמה לתפקיד רופא/ה
מאת: ד"ר ענת רפופורט

לפנייך מספר אמירות, יש לדרג אותן בסולם של אחד עד שלוש. כאשר 1 מדורג כנמוך ביותר (האמירה לא מאפיינת אותך) ו - 3 כגבוה ביותר (מאוד מאפיינת אותך).
נותרו לך עוד 20 שאלות
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
טיפים ממומחים בנושא רפואה
"מי שחולמים ללמוד רפואה צריכים לדעת שמחכה להם דרך ארוכה אבל גם מרתקת מאוד לדעתי. אני חושב שזה המקצוע הכי יפה בעולם ועדיין חושב כך אחרי כל השנים שלי במקצוע.
במהלך ההכשרה של כל רופא עוברים במחלקות שונות ונתקלים במגוון דיסציפלינות, כך אנשים יכולים לבחור את מה שמעניין אותם ומתאים להם, בכל תחום הרופאים הם קצת שונים. בתחום הטראומה, צריך הרבה ביטחון עצמי ולהיות מישהו שלא נבהל בקלות. צריך להיות אדם שלא מפחד לעבוד בתנאים של חוסר וודאות."
ד"ר דרור סופר
כירורג ומנהל מערך הטראומה בבית החולים איכילוב
ד"ר תמי אמיר
תנאי הקבלה לרפואה הן מהקשות, כלומר ציון ההתאמה הנסמך על פסיכומטרי ובגרות צריך להיות גבוה במיוחד ובנוסף, יש לעמוד בהצלחה במבחני המיון ("מבדקי מור" או ראיונות אישיים).
כישוריו של הרופא צרכים להיות גבוהים מאד במגוון תחומים – הן בתחום הלוגי אנליטי, הן התחום הכמותי, המילולי, הטכני והצורני. רמת האנגלית צריכה להיות אף היא גבוהה. עפ"ר, סטודנטים המתעניינים ברפואה, חשים זיכה למחקר ועניין בתחומי האדם והחברה. הם מעוניינים לבצע סוג של שליחות גם אם המחיר לה נמדד בשנות הכשרה ארוכות ובלבד שיחושו שהם עושים עבוד קרא עוד...
ד"ר תמי אמיר
מנהלת המדור לייעוץ לימודי באוניברסיטת ת"א