מתחילים ברגל ימין: מה לעשות לפני השנה הראשונה בלימודים

1/10/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (9,090 צפיות)

שנת הלימודים בפתח ובעוד כשבועיים יגיעו עשרות אלפי סטודנטים לקמפוסים בכל הארץ. אמנם עבר הרבה זמן מאז 'שלום כיתה א', אבל עבור הרבה סטודנטים שמתחילים את השנה הראשונה, מדובר בחוויה די מרגשת ומלחיצה. אז מה אפשר לעשות כדי להגיע קצת יותר מוכנים ליום הראשון באקדמיה?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רגע לפני שמתחילים ללמוד: מה אתם חייבים לדעת לפני השנה הראשונה


שנת הלימודים האקדמית מתחילה בעוד קצת יותר משבועיים. תחילת חודש אוקטובר היא בטח סימן מרגש לכל מי שמתחילים בקרוב את השנה הראשונה באקדמיה. אולי אתם מכירים קרובי משפחה או חברים שכבר התחילו ללמוד ואולי לא, אבל כמעט כולם מתרגשים ואפילו קצת חוששים מפני הצעד הגדול הזה בחיים. בכל זאת, לא בכל יום מתחילים ללמוד לתואר ראשון.


הרבה סטודנטים מתחילים את היום הראשון בקמפוס בלי מושג איך החיים האקדמיים הולכים להיראות. אם אתם חושבים שהחיים שלכם ייראו כמו סדרת קולג' אמריקאית, אתם עומדים להתבדות. ועדיין, הרבה בוגרים מעידים שהשנים שלהם בלימודים היו אחת התקופות הטובות בחייהם. העניין הוא לדעת להגיע אליהם מוכנים.


אז מה באמת צריך לדעת? מה אפשר לעשות בשבועות שנשארו כדי להתכונן? מסתבר שיש כמה דברים שיכולים לעשות לכם את החיים קלים יותר.


הכינותי מראש: זמנים, אוטובוסים, שיעורים ותשלומים


זה אולי לא הדבר שהכי כיף לחשוב עליו, אבל כסף הוא אחד הנושאים היותר בוערים לסטודנטים. רגע לפני שמתחילים, זה בדיוק הזמן לסדר את שכר הלימוד. זאת גם הזדמנות טובה לתכנן לעצמכם מראש תקציב לשנת הלימודים, גם אם לא תעמדו בו במאה אחוז. אחרי שכר דירה, חשבונות ושכר לימוד, צריך כמובן להישאר לכם קצת כסף בכיס לנסיעות, לאוכל ועדיף גם לדברים מעבר. אם תתכננו מראש, תוכלו להימנע מחריגות גדולות בתקציב ולהפוך את החיים שלכם כסטודנטים לקצת יותר מסודרים. גם האוניברסיטה או המכללה יכולים לעזור לכם מבחינה כלכלית. אמנם קצת מאוחר למצוא מלגה, אבל ייתכן שעדיין נשארו אפשרויות שמוסד הלימוד שלכם יכול לכוון אתכם אליהן.


מעבר לשכר לימוד, עכשיו זה הזמן לארגן את כל הדברים שתצטרכו בלימודים. וודאו שיש לכם את כל הציוד, אם עוד אין לכם מחשב נייד, זה הזמן לקנות אחד שמתאים לכם. אלא אם כן אתם מהאנשים האלה, שמתעקשים על כתיבה במחברות.


זה גם זמן טוב לראות בדיוק איך ומתי אתם מגיעים ללימודים. אם אתם מסתמכים על תחבורה ציבורית, בשבוע הראשון ללימודים בדרך כלל תוכלו לרכוש לכם כרטיס 'רב קו' שמקנה לכם הנחות בנסיעה באוטובוסים וברכבות. אם אתם הולכים להגיע ברכב ולהסתמך על חנייה, בררו שיש לכם סידור מתאים בקמפוס או סמוך אליו. ברוב המקרים, סטודנטים זכאים להנחה דיי משמעותית בחנייה.


אם כבר הרכבתם מערכת ועברתם את אימת הבידינג, דבר שימושי לעשות הוא להכין לכם מערכת שעות מסודרת, עם כל הקורסים שאתם עתידים לקחת, כולל הזמנים בהם הם מתקיימים והכיתות בהם הם נערכים. לוחות זמנים מסודרים יכולים לעזור לכם להיכנס ל'אווירה' של לימודים ולהתכוונן לקראת ההתחלה החדשה. זאת יכולה גם להיות דרך טובה להוריד קצת את מפלס החרדה והאי ודאות.


שותפים ומתכונים: משלימים פערים


בערך מחצית מהסטודנטים שמתחילים את הלימודים עוזבים את בית ההורים ועוברים למעונות או לדירות שותפים. זאת אמנם בטח לא הפעם הראשונה שיצאתם מהבית, אבל חיי האקדמיה שונים מאוד מהצבא או מהשירות הלאומי. ועדיין, מתישהו תצטרכו להכיר את השותפים שלכם, או לפחות לדבר איתם. אחרי הכל, אתם תראו אותם דיי הרבה בשנה הקרובה.


בין אם אתם הולכים לגור במעונות או בדירת שותפים, מתי שהוא תצטרכו להכין לכם ארוחות שהן לא מנה חמה. דרך טובה היא להתחיל לבשל היא לשלוט בכמה מתכונים בסיסיים (פסטה, מישהו?) ולהשתכלל בהמשך הדרך. אולי לא תגיעו למאסטר שף עם התוצרים שלכם, אבל לפחות תוכלו לחסוך בהוצאות בשנת הלימודים. עם הזמן גם תצברו ניסיון ותשתפרו.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


מכירים את השטח: איך פוגשים עוד סטודנטים כמוכם?


ברוב המוסדות, עורכים ימי היכרות ואוריינטציה לסטודנטים שמתחילים את השנה הראשונה.ככה תוכלו להכיר את המכללה או האוניברסיטה, להכיר את המרצים שלכם (גם אם לא באמת תפגשו אותם יותר מדיי לאורך השנה..) ובעיקר לפגוש עוד סטודנטים, שבדיוק כמוכם מתחילים ללמוד עוד מעט. כמובן שהעצה הטובה ביותר היא ליצור כמה שיותר קשרים ולהתיידד עם כמה שיותר אנשים שהולכים להיות חלק מחיי היום יום שלכם לכמה שנים הקרובות. גם אם הם לא נראים בדיוק סוג האנשים שאיתם אתם מסתדרים או מתחברים בדרך כלל, תנו להם צ'אנס. יעשה לכם טוב לצאת מאזור הנוחות שלכם ולהרחיב את המעגלים החברתיים.


עוד דרך למצוא סטודנטים כמוכם היא דרך הרשתות החברתיות. בהרבה חוגי לימוד פותחים קבוצות פייסבוק שמיועדות לסטודנטים בשנה א' ויכולים להיות מקום לשאול שאלות ולהתייעץ על עניינים שאתם מתלבטים לגביהם.


גם אם לא עברתם ביום הפתוח או בימי ההכנה, אתם עדיין יכולים להגיע בזמן הפנוי שלכם ולהכיר את הקמפוס קצת יותר מקרוב. תוכלו להגיע לבניין בו תלמדו, להתרשם מהכיתות, לדעת איפה הקפיטריה ואפילו לדבר קצת עם סטודנטים משנים מתקדמות יותר שאולי נמצאים בסביבה.


בין לבין, תמצאו קצת זמן ליהנות. אתם עומדים להתחיל תקופה עמוסה במיוחד, אז בהחלט כדאי לנצל את החגים ואת הימים שנשארו לכם לפני תחילת השנה לקצת כיף. צאו לחופשה, בלו עם החברים ומלאו את המצברים באנרגיות טובות. ככה תוכלו לבוא ליום הראשון עם ראש פתוח וחיוך.