הכל כדי להתקבל לרפואה: הסטודנט שעשה פסיכומטרי 7 פעמים

7/9/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (8,527 צפיות)

ציון הפסיכומטרי הגבוה שדרוש ללימודי רפואה כבר הפך כמעט למיתוס. הקבלה לרפואה היא תהליך ארוך ומתיש, בדרך לציון הפסיכומטרי המיוחל. איך ממשיכים להתמיד למרות הקשיים? תפסנו לשיחה סטודנט לרפואה שניגש 7 פעמים לפסיכומטרי, הכל כדי להגשים חלום.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


המשימה: רפואה - הסטודנט שניגש שבע פעמים לפסיכומטרי כדי להתקבל ללימודים


כולם מסכימים שהפסיכומטרי הוא אחד מהמבחנים המסובכים והחשובים ביותר שאנו נבחנים בהם במהלך החיים. ההכנה אליו הופכת למבצע שלם, שכולל קורסים, חרישה ולילות ללא שינה, הכל כדי שנוכל להתקבל בסוף למסלול הלימודים שתמיד רצינו. הבעיה המרכזית בפסיכומטרי הוא שאין בו ציון עובר או נכשל, אלא רק ציון גבוה מספיק. הדבר בולט במיוחד במקצועות המבוקשים והיוקרתיים, כמו לימודי רפואה או משפטים. נבחנים רבים ניגשים לפסיכומטרי, רק כדי לגלות שחסרות להם רק כמה נקודות כדי להגיע לסף הציון ולהתקבל.


מה עושים במקרה כזה? בדרך כלל ניגשים בפעם השנייה, כשיש לא מעט מקרים של נבחנים שניגשים בפעם השלישית ואפילו הרביעית, עד שהם מצליחים לעבור את סף הקבלה. אבל מה קורה כשעוברות ארבע, חמש ואפילו שש פעמים - ועדיין לא הגיע הציון המיוחל? חלק מהאנשים היו אולי מוותרים, אבל לא כולם. איליה קליינר ניגש לפסיכומטרי לא פחות משבע פעמים, והכל כדי להתקבל ללימודי הרפואה. היום, כשהוא כבר סטודנט שמסיים את השנה האחרונה ללימודים, הוא משתף אותנו בתהליך הארוך שעבר ומספר מה עזר לו להמשיך לנסות ולא להרים ידיים.


להמשיך לשמור על כשירות, כדי לחצות יום אחד את ה - 700


"הפעם הראשונה שניגשתי למבחן הפסיכומטרי הייתה אי שם בכיתה יא', יחד עם כל החבר'ה שהלכו עם הזרם וניגשו לבחינה," מספר קליינר על הפסיכומטרי הראשון שלו, אליו ניגש לאחר קורס פסיכומטרי בתיכון. "הבודדים שהשקיעו יותר מהאחרים הצליחו לחצות את רף ה - 600. אני לצערי לא הייתי ביניהם והסתפקתי ב - 550 בבחינה הראשונה שלי."

 

לקראת סיום כיתה י"ב, הבין שקיימת אפשרות לימודי עתודה ברפואה והחליט לשפר ציון בפסיכומטרי, כדי לנסות את מזלו ולהתקבל. בתקופה שבין סיום הלימודים והגיוס, ניגש פעמיים נוספות לבחינה, כאשר בכל פעם הצליח לשפר את הציון ב - 40 - 50 נקודות בערך. למרבה צערו, בשלב הזה הוא נעצר בציון של 640, ציון רחוק מאוד מזה שדרוש לקבלה ללימודי הרפואה.

 

קליינר לא וויתר, והמשיך לכוון למטרה. "כאשר התגייסתי, הבנתי שעל מנת שאוכל לחצות את רף ה- 700 בבוא היום, עליי להמשיך ולשמור על כשירות ולא לתת למוח להתנוון. לכן, החלטתי לגשת לבחינה הפסיכומטרית גם במהלך השירות רק כדי לרענן את ה'חשיבה הפסיכומטרית'." הוא מתאר. עם זאת, הוא התקשה ללמוד היטב במהלך השירות ולכן נותר סביב ציון של 650 גם במועדי הפסיכומטרי האלה. לאחר השחרור, החליט לגשת לקורס נוסף, במטרה לרענן את השליטה שלו בחומר הלימוד ובשיטות הפתרון, שקצת נחלשו בזמן השירות. בנקודה זו, הצליח לראשונה לשבור את מחסום ה - 700 נקודות.

 

לקום כל בוקר בחמש ולפתור סימולציות

 

"בנקודה זו ניצבתי בפני דילמה, האם אחרי 5 מבחני פסיכומטרי להמשיך ולהתעקש על ציון השואף ל - 750, או שמא עליי להפסיק לנסות ולטוס ללמוד את לימודי הרפואה שכה רציתי במדינה אחרת באירופה." קליינר החליט לתת לבחינה הפסיכומטרית צ'אנס אחרון, כאשר במקביל נרשם גם ללימודי רפואה בהונגריה.

 

זו גם הנקודה בה הבין שקורס ההכנה לבדו כנראה לא מספיק עבורו. " הבנתי שקורס פסיכומטרי נוסף לא יקדם אותי כפי שאני רוצה, ולכן פניתי באופן ישיר לאחד המדריכים שהיו באותה עת וביקשתי שישב איתי על הנקודות תורפה שלי בבחינה. החיזוקים שלו אכן הקפיצו את הציון שלי בבחינה בצורה משמעותית לציון סביב 740." אולם, אפילו הציון הגבוה הזה לא הספיק לקליינר לקבלה ללימודים בארץ, והוא נאלץ לטוס לחו"ל ולבחור בלימודים בהונגריה, כדי להתחיל סוף סוף במסלול שכל כך חלם עליו.

 

אולם גם כשכבר התחיל את לימודי הרפואה בחו"ל, משהו עדיין בער בו והוא החליט להמשיך ולנסות למרות הכל. "במהלך שנת הלימודים הראשונה בהונגריה, החלטתי בניגוד לכל היגיון לגשת לבחינה פסיכומטרית נוספת תוך כדי הלימודים בחו"ל." זו כבר הייתה הבחינה הפסיכומטרית השביעית במספר.

 

כסטודנט לכל דבר, הוא נאלץ לסגל לעצמו שגרת לימודים מיוחדת ורדיקלית למדיי, כדי להצליח גם להתמיד בלימודים העמוסים באוניברסיטה וגם להמשיך לתרגל לפסיכומטרי. "במשך 3 שבועות שלפני הבחינה, הייתי קם כל בוקר בשעה 05:00, פותר סימולציית פסיכומטרי מלאה עד 8:30 ורק אז הולך ללימודים באוניברסיטה." ההכנה האינטנסיבית הזאת אולי נראית קיצונית, אך היא השתלמה בסופו של דבר. בבחינה השביעית הצליח איליה לקבל בסביבות 750, ציון שבעזרתו יכל להתקבל ללימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 

 

פסיכומטרי הוא אמצעי להשגת מטרה

 

אז מה גרם לקליינר להמשיך ולנסות? בזמן שהרבה נבחנים אחרים היו אולי מוותרים, או בוחרים ללמוד תחום אחר, מה עזר לו להתמיד ולגשת שוב ושוב? " הכוח המניע שלי היה ההבנה שהבחינה הפסיכומטרית היא רק אמצעי להשגת המטרה ולא המטרה עצמה." הוא אומר. "כיום, במדינת ישראל, הדרך העיקרית לקבלה למוסד אקדמי כוללת עמידה בסף קבלה מסוים שנגזר מהציון בבחינה הפסיכומטרית. מאחר והבחינה הפסיכומטרית היא זו שמפרידה בין אדם ללמוד את המקצוע שהוא כל כך אוהב ורוצה לעסוק בו כל חייו, לעניות דעתי אין זה משנה כמה פעמים צריך לגשת לבחינה אלא התוצאה הסופית."

 

בימים אלה ממש מסיים איליה שש שנות לימודי רפואה בבן גוריון וממש עכשיו ניגש לבחינות הגמר שלו. מבחינתו, מדובר בחוויה שבהחלט היה שווה להתעקש ולא לוותר עליה. " הלימודים הם מעבר למצופה, אני ממליץ עליהם בחום לכל אחת ואחד שמתעניינים במקצוע הרפואה. זהו תחום מרתק, מאתגר ומספק שקשה לתאר במילים." הוא מספר, וגם משדר מסר מעודד לאחרים. " לכל אלו שנמצאים בתהליכי הקבלה המפרכים ללימודים, אל תוותרו, המשיכו להילחם על מקומכם, תאמינו שכשרוצים משהו מספיק, לבסוף משיגים אותו!"

 

"לאלו שנדחים בפעם הראשונה ושוקלים לוותר - אל תרימו ידיים, תקדישו עוד שנה מחייכם ונסו שוב," הוא מסכם ונותן עצה לאלו שנמצאים בעיצומו של התהליך הארוך והמפרך של קבלה ללימודי רפואה. "זה לא אומר שאתם לא טובים מספיק או לא מוצלחים, אלא זה רק אומר, שכשתגיעו לגיל הפרישה ותסתכלו אחורנית על ההישגים שלכם, תאמרו לעצמכם שהייתם רופאים מצוינים "רק" 49 שנים ולא 50."