סטודנטים למדעי המחשב השתלבו במחקר של חברת אינטל במשלחת לטיוואן

20/8/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (7,681 צפיות)

חמישה סטודנטים למדעי המחשב מהמכללה האקדמית אשקלון נמצאים בטאיפיי, בירת טאיוואן, כחלק ממשלחת מיוחדת. הם לוקחים חלק במחקר מתקדם במעבדות של חברת 'אינטל', שאמור לשפר את החיים של כולנו. איך הם הגיעו לשם? ואיך החיים בטאיוואן? הסטודנטים מעבר לים מספרים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סטודנטים מאשקלון במשלחת לטאיוואן - איך הם השתלבו במחקר של "אינטל"?


חמישה סטודנטים ללימודי מדעי המחשב מהמכללה האקדמית אשקלון מצאו דרך מיוחדת מאוד לבלות את חודשי הקיץ. במהלך החודשיים האחרונים, הם השתתפו בפרויקט חילופי סטודנטים ונסעו כחלק ממשלחת לטאיוואן, שם הם השתתפו במחקר של החברה הגדולה "אינטל". תפסנו לשיחה את הסטודנטים כל הדרך מטאיפיי, בירת טאיוואן, דיברנו על הטכנולוגיות המתקדמות שהם חוקרים ושמענו איך זה ללמוד בצד השני של העולם.


שווה להצטיין - מחברים את העולם לרשת


הסטודנטים ארתור פיקמן, מתן מזור, אביאל צנעני ,נופר המר ו - שלום ג'מיל, שסיימו עכשיו את השנה השנייה ללימודי מדעי המחשב, יצאו לטאיוואן בסוף יוני כחלק משיתוף פעולה עם האוניברסיטה הלאומית של טאיוואן למשלחת הבין לאומית, שמגיעים אליה סטודנטים מרחבי העולם. בנוסף ללימודים חווייתיים ובילוי עם הסטודנטים הטיוואנים, החלק שאולי הכי חשוב בתכנית הוא הזדמנות לעבוד בפרויקט תוכנה של חברת "אינטל". המחקר משתף גם חברות הייטק בין לאומיות והוא מתמקד בנושא ה"אינטרנט של דברים" (Internet of Things).


אם אתם שואלים את עצמכם מה זה בכלל אינטרנט של דברים, מדובר בתחום מחקר שמתמקד בחיבור של מכשירים שונים לרשת. כדי לתת דוגמא, ממש כמו שהטלפונים הניידים שלנו הפכו ל'חכמים' דרך החיבור לאינטרנט, כך מתכננים לעשות לעוד המון 'דברים' אחרים בחיי היום יום שלנו. דרך טכנולוגיות בית חכם, נוכל לשלוט על מגוון מכשירים, החל ממכונת הכביסה והדוד ועד דלת הבית שלנו. היישומים האלה ממש לא חייבים להיעצר שם, והשאיפה היא ליישם את האינטרנט של דברים על החקלאות, התחבורה, ועוד מגוון של נושאים.


ד"ר גיא לשם הוא מרצה בחוג למדעי המחשב במכללת אשקלון, ויחד עם שותפתו ד"ר אסתר דוד הוא משמש ראש פרויקט המשלחת. ליוזמה החדשנית הזו הגיעו, כך הוא מתאר, דרך שיתוף פעולה מחקרי בין החוקרים באשקלון ובאוניברסיטה בטאיפיי. החוקרים במכללת אשקלון זכו למלגת מחקר של משרד המדע בישראל ובטאיוואן וכתוצאה משיתוף הפעולה הזה הסטודנטים הוזמנו. " אנחנו בקשר עם הסטודנטים במשלחת על כל דבר ועניין, עוזרים, דואגים ומייעצים להם." אומר ד"ר לשם. עוד הוא מציין שהסטודנטים, נבחרו לפי הממוצע שלהם - הם חמשת הסטודנטים עם הממוצע הגבוה ביותר בשנת הלימוד שלהם בתואר הראשון. "הם המצטיינים של המחזור שלהם," מסביר לשם. "זאת אומרת שלא אנחנו בחרנו אותם, אלא הממוצע שלהם בחר אותם." נראה שבמקרה הזה, משתלם במיוחד להצטיין.


החיים בטאיוואן - מה עושים הסטודנטים במעבדות אינטל?


הסטודנטים עצמם מספרים בהתרגשות על הזמן שלהם במשלחת בחו"ל. הם מתארים שכחלק מהפרויקט של אינטל, הם עובדים עם לוחות וחומרה חדשים של החברה, כמו גלאים וארדואינו, וגם יכולים לחקור רעיונות עצמאיים שלהם. הפרויקט שלהם מתמקד בזיהוי של אנשים בכניסה לביתם. מבלי לפרט יותר מדי, הם מסגירים שהם עובדים כרגע על אבטיפוס שאמור לענות על הצרכים הכי בסיסיים בחיינו.


אז איך נראה היום שלהם? הם מספרים שברוב הימים, הם קמים בבוקר ומגיעים למעבדות עד השעה 10, שם הם מתחילים לעבוד כל אחד על החלק שלו במשימה. הם מתארים שלמדו המון דברים חדשים, כמו שפות תכנות שלא הכירו קודם או אפשרויות תקשורת מתקדמות בין מכשירים. זאת הייתה גם הזדמנות מצוינת ללמוד בגוף ראשון איך נראה סדר יום בסביבת עבודה של מחקר במעבדה.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


הם ממשיכים ומספרים שהחיים באוניברסיטה בטאיוואן נוחים מאוד ושהם התחברו מהר עם כל אנשי המשלחת, שמגיעים ממדינות כמו פולין, תאילנד, ארצות הברית ואלג'יריה. "כולם מאוד נחמדים ומוכנים לתרום מהידע שלהם במה שתצטרך," הם אומרים."החיים כאן מאוד שונים מישראל בעיקר בתרבות של האנשים ברחוב. התושבים מפרידים כאן פסולת, בכל מקום יש פחי מחזור ואנשים לא זורקים פסולת ברחוב. הטיוואנים מתנהלים בנועם ובצורה שקטה. הם מוכנים לעזור לך בכל דבר ובכל שאלה, הבעיה היחידה הינה השפה. רוב התושבים לא דוברים אנגלית אז מתניידים עם גוגל מפות."

 

הסטודנטים צפויים לחזור לארץ ממש מחר, ב - 21 לאוגוסט 2015. בינתיים, הם מסכמים את השהות ומודים על ההזדמנות החד פעמית לקחת חלק בפרויקט. "הפרויקט שלנו מתקדם בצעדי תינוק אבל ככה זה במחקרים, זה לוקח הרבה זמן לבדוק את כל האופציות על מנת שלא יהיו לך טעויות." הם אומרים. "עבדנו קשה ולמדנו המון, ואנו סמוכים ובטוחים שזה ישתלם בהמשך."