בדרך לקלפי עוצרים בקמפוס

16/3/2015 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (2,033 צפיות)

ביצענו סקרים, קראנו מצעי מפלגות, חיכינו בקוצר רוח והנה זה קורה: בעוד פחות מ - 24 שעות יפתחו הקלפיות לבחירות 2015. רגע האמת כמעט כאן ומחר, ה - 17 למרץ, נצא כולנו לממש את זכות ההצבעה שלנו ולהכריע.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסטודנטים מצביעים ומשפיעים, גם על החברה - יוזמות חברתיות לקראת הבחירות

 

בוחרים להשפיע

 

לרגל יום החג לדמוקרטיה, ארגוני סטודנטים ברחבי הארץ מקיימים יוזמות חברתיות שונות ויצירתיות. מסתבר, שלא רק הפוליטיקאים מצטיינים בפן החברתי, וגם הסטודנטים הם בעלי כוח אקטיביסטי לא קטן. סקרנו את מגוון האירועים וההצעות שהעלו גופי סטודנטים לקראת הבחירות.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 

 

מצביעים, מתעדים וזוכים

 

התאחדות הסטודנטים בישראל יצאה בקמפיין משותף עם מגוון בתי עסק ברחבי הארץ במסגרתו, הסטודנטים נקראים לצלם תמונת סלפי שלהם בעודם מטילים את פתק ההצבעה לקלפי. בתמורה להצגת התמונה, הם זכאים להנחות במסעדות, בהצגות ובאירועים שונים. מרבית ההנחות עוצבו באופן יצירתי ברוח הבחירות, וכך תוכלו, למשל, ליהנות מבירה קרה ב - 17 שקלים, או מ - 17 אחוזי הנחה על הזמנת כרטיסי טיסה. העסקים המשתתפים מפוזרים ברחבי הארץ וסטודנטים מכל מוסדות הלימוד מוזמנים להשתתף בהם.

 

הסטודנטים מנבאים - מי יזכה בבחירות?

 

כמו בכל מערכת בחירות, גם השנה נערכו מדגמים בקרב הסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות, כדי לראות למי הם מעניקים את קולם. במדגם שערכה התאחדות הסטודנטים בשבוע שעבר השתתפו מרבית המוסדות הגדולים בארץ, ביניהם האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת תל אביב, מכללת שנקר, המרכז האקדמי רופין, הבינתחומי ועוד.

 

תוצאות הסקר הציגו תמיכה גורפת של ציבור הסטודנטים במפלגות השמאל, כשהמחנה הציוני זכה להישג אדיר של 41 מנדטים, ולאחריו מפלגת מרצ עם 19 מנדטים. במקום השלישי מפלגתו של נפתלי בנט, הבית היהודי, שגם זכתה, כזכור, בסקר שקיימנו אנחנו לפני כחודש. סקרים ששאלו סטודנטים לגבי הנושאים הבוערים שמטרידים אותם, גילו שמרבית הסטודנטים מסתכלים על הבטחות המועמדים בנושאי דיור, יוקר המחייה, נישואים חד מיניים ותרבות.

 

מדריך הטרמפיסט לקלפי

 

באוניברסיטת תל אביב מודעים לבעיה המשותפת לסטודנטים רבים שלומדים בתל אביב, אך טרם עדכנו את כתובתם. הם מציעים סיוע לסטודנטים, שרשומים בקלפיות שרחוקות ממקום מגוריהם הנוכחי, ונדרשים לכתת רגליהם כדי לממש את זכותם הצבעתם. לשם כך הקים מועדון ההתנדבות של אגודת הסטודנטים לוח טרמפים, בו יכולים סטודנטים לבקש או לחלופין להציע הסעות לכל חלקי הארץ. עיון מהיר בדף הפייסבוק של הפרויקט חושף שהסטודנטים התגייסו איש למען רעהו, וניתן לראות הצעות לסיוע מצפון ועד דרום.

 

גם לסבתא מגיע להצביע

 

לא רק הסטודנטים צריכים עזרה בדרך להצבעה. עבור אלפי קשישים ברחבי הארץ ההגעה לקלפי היא משימה לא פשוטה. חלק גדול מהם, שמתקשים גם בפעולות יום יומיות פשוטות, אף מוותרים על זכות ההצבעה בשל כך. פורום הארגונים "קול הדורות", ששם דגש על קידום מעמד הקשישים בישראל, יצא ביוזמה משותפת עם התאחדות הסטודנטים, שנועדה לסייע לבני הגיל השלישי להגיע לקלפיות, ובדרך גם לקרב בינם לבין הדור הצעיר.

 

מאות סטודנטים כבר התנדבו למשימה והסכימו ללוות קשישים לקלפיות הקרובות לבתיהם. הארגון מקיים מאגר טלפוני של מתנדבים שמוכנים להסיע את הקשישים אל מוקדי ההצבעה, וכן מקשר בין סטודנטים לקשישים נזקקים, שאין להם קרובים אחרים שיסייעו להם.

 

שכנוע אחרון לקולות הצפים

 

במגוון מכללות ערכו קמפיינים יצירתיים במיוחד לשכנוע מתלבטים. הקמפיינים מדגישים את חשיבות ההצבעה, ומשלבים אנימציה והומור כדי להפוך את תהליך הבחירות לאטרקטיבי יותר. כך למשל, במכללת תלתן יצרו הסטודנטים לתקשורת חזותית ולעיצוב כרזות שמכוונות לפלחי אוכלוסייה שבדרך כלל נמנעים מלהצביע, והציגו להם את הסכנה שגלומה בקולות הצפים. גם במכון אבני פתחו בקמפיין שכנוע דומה, והסטודנטים במוסד יצרו סדרה של סרטונים להגברת המודעות לבחירות, ולהמחשת הרעיון שכל קול הוא משמעותי.

 

ומה עם הסטודנטים בחו"ל?

 

כמו בכל מערכת בחירות, גם השנה פתחו הסטודנטים בחו"ל בקריאה נרגשת לשנות את חוק הבחירות ולהתיר להם לממש את זכות הצבעתם, למרות שהם שוהים מעבר לים. כך למשל, קבוצת סטודנטים לסלובקיה פתחה עמוד פייסבוק בנושא, והציגה את רצונם של צעירים רבים להשפיע על הבחירות הקרובות. יש לציין שבמדינות שונות בעולם מתאפשר לאזרחים ששוהים מחוץ למדינה להצביע, אם כי לעיתים נדרש מהם לעבור לשם כך תהליכים בירוקרטיים מייגעים. בסופו של דבר, מאבק הסטודנטים לא הצליח להביא לשינוי במדיניות, ולכן גם השנה ייאלצו לוותר על זכותם להשתתף בחגיגה הדמוקרטית.

 

אז לסיכום, לא נותר לנו אלא להתפעל מהיכולות החברתיות המרשימות שמפגינים סטודנטים ברחבי הארץ. בינתיים, אנחנו מציעים לכם לגייס את כל ההתלהבות הזו, ולצאת בהמוניכם לקלפיות.