איך התחלתי לעבוד כסטודנטית ללא ניסיון באינטל? – סיפור הצלחה

28/4/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (5,817 צפיות)

לבוגרי הנדסת חשמל יש למה לצפות משוק העבודה – כך אומרת לנו סטודנטית שעומדת בפני קבלת התואר, ומאחוריה כבר שנתיים של ניסיון מקצועי בחברת אינטל. על תהליך הקבלה באינטל, על התנאים במשרת סטודנט ועל השילוב המאתגר בין עבודה ללימודים – בכתבה שלפניכם.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מהנדסת חומרה באינטל מסיימת השנה תואר בהנדסת חשמל

 

תלמידי הנדסה רבים מתחבטים בדילמת הניסיון מול המצוינות בלימודים. מצד אחד, זהו אתגר חשוב וגדול לשמור על ממוצע טוב בגיליון הציונים, וצריך את כל הזמן בשביל לתרגל ולהתכונן למבחנים. מצד שני, בקו הסיום כבר עולות בדמיון עשרות הצעות העבודה, שאליהן לא ניתן להתקבל בלי לפחות שנתיים ניסיון.


ליהי (שם בדוי) משלימה רק השנה את התואר הראשון בהנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, ויש לה כבר ניסיון של יותר משנתיים בחומרה, ועבודה קבועה בחברת אינטל. אם אתם שואלים – מהו סוד ההצלחה, כדאי שתקשיבו למה שהיא מספרת לכם.

 

מקבלים סטודנטים ללא ניסיון

 

איך ומתי התחלת לעבוד בחברת אינטל?

 

התחלתי לעבוד כבר בסמסטר השלישי ללימודים שלי. אינטל מעסיקה המון סטודנטים, ומציעים בה משרות שמיועדות במיוחד להם, ולכן לא דרוש בהן ניסיון קודם. זה די מקובל שסטודנטים עובדים, ובכל זאת אני נחשבת לחריגה בנוף, כי התחלתי לעבוד בשלב מאד מוקדם של התואר.

 

איך שמעת על המשרה?

 

זה קרה באופן די ספונטני. התחלתי לחפש עבודה, ובאוניברסיטת תל אביב ארגנו יריד תעסוקה. לא ציפיתי שחברת הייטק תיקח אותי לעבודה, כי הייתי רק באמצע השנה השנייה שלי בתואר. הופתעתי לגלות שכן מחפשים אחרי סטודנטים כמוני, שנמצאים בשלב מוקדם של הלימודים. היה לי ממוצע גבוה שעמד על 94, והגשתי על המקום את קורות החיים שלי לכמה חברות. בדרך כלל, אם יש לך ממוצע של 85 ומעלה, את יכולה להגיש מועמדות. אני התראיינתי במארוול, בברודקום ובאינטל.

 

ספרי לנו על ראיון העבודה שעברת באינטל.

 

ראיון העבודה נמשך שלוש שעות. יש שלושה מהנדסים ששואלים אותך שאלות. בהתחלה עורכים ראיון אישי, ואחר כך עוברים לראיון המקצועי. שאלו אותי על חומר הלימודים, נתנו לי חידות היגיון וביקשו ממנו לפתור בעיות בהנדסה. למשל, ביקשו ממני בראיון לתכנן רכיבים אלקטרוניים, או – נתנו לי מעגל חשמלי, וביקשו ממני לשרטט איך מתנהל המעגל.

 

משלימה לקראת המבחנים

 

הסתדר לך גם לעבוד וגם ללמוד?

 

בעיקרון, המשרה שלי באינטל מוגדרת במיוחד כמשרת סטודנט. בחוזה כתוב שבתקופת מבחנים מקבלים חופש מלא. הבוסים מבינים שהלימודים באים לפני העבודה. אני אישית נשאבתי לעבודה, כי היה לי מעניין, אז הייתי מפספסת הרבה לימודים, ואז משלימה את החומר וההשקעה לקראת המבחנים.

 

זה לא קל לשלב עבודה עם לימודים, ואני לא הצלחתי לשמור על הממוצע הגבוה שהיה לי בהתחלה. השעות לא קלות, יש לחץ, ועובדים הרבה מאד. מצד שני, באינטל סביבת העבודה היא צעירה, יש המון "איוונטים" של החברה. מוציאים אותנו לטיול פעם בחודשיים, הצוות מגובש, ונהיים חברים גם אחרי העבודה.

 

אבל מעבר לזה, חשוב מאד לאהוב את תחום העיסוק שלך בחברה. אני מאד אוהבת לעסוק בחומרה. השילוב בין העבודה ללימודים עזר לי מאד, כי ההבנה האמיתית של המקצוע מגיעה דווקא עם הלימודים במקביל.

 

ספרי לנו על הלימודים שלך.

 

אני מסיימת ללמוד עכשיו באוניברסיטת תל אביב בחוג להנדסת חשמל. בשנים הראשונות כולם לומדים יחד מקצועות בסיס וליבה בהנדסת חשמל ומקבלים טעימות מהתחומים השונים, ובשנה השלישית צריך לבחור תחום התמחות. בתל אביב יש בערך 10 או 11 התמחויות, וכל סטודנט בוחר שלוש מגמות. אני עשיתי התמחות במחשבים, המרת אנרגיה ועיבוד אותות.

 

איזה שילובים מומלצים בהתמחות?

 

יש מגמות שנחשבות יותר קלות, וכאלו שנחשבות קשות יותר. כדאי לקחת מגמה אחת שמעניינת אותך במיוחד, ומגמה אחת קלילה יותר. ומומלץ לעשות שילוב שמתאים מבחינת המקצוע. למשל – עיבוד אותות מתאים עם תקשורת.

 

האם ההתמחות משפיעה על כמות הזדמנויות העבודה אחר כך?

 

לא, זה לא משנה. בסופו של דבר, אפשר לעבוד בכל תחום, ולהתמחות שלמדת אין השפעה.

 

מתי את מסיימת את התואר?

 

המבחן האחרון שלי היה היום.

 

שאיפות?

 

אני רוצה להתקדם לתפקיד ראש צוות פיתוח.

 

תודה לך, ליהי, ובהצלחה.

 

אתם סיפור הצלחה? - שתפו אותנו בדרך שעברתם