בינה עסקית בעולם ה - Big Data - מסלול חדש לתואר שני

28/2/2013 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (4,272 צפיות)

רוצה לדעת על כריית מידע בבן-גוריון ואינטל ישראל? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


כריית מידע, האם הדבר הבא בעולם העסקים? – כך סבורים באוניברסיטת בן-גוריון

 

בשנת הלימודים הבאה, שנת תשע"ד (2013/4), תיפתח תכנית חדשה לתואר שני במחלקה להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב – מסלול ייחודי לכריית מידע ובינה עסקית. כבר בסמסטר זה לומדים המסטרנטים של המחלקה לטכנולוגיות מידע בבן-גוריון את הנושא במסגרת קורס חדש, פרי שיתוף פעולה בין האוניברסיטה לבין חברת אינטל ישראל. בקורס יכולים להשתתף גם סטודנטים מצטיינים שנמצאים כעת במהלך לימודיהם לתואר ראשון בבינה עסקית.

 

הקורס ותכנית הלימודים החדשה בכריית מידע בבן-גוריון מרמזים על יחסים חדשים הנרקמים בין תחום הבינה העסקית לעולם ה – Big Data, כשייעודה של זוגיות זו הוא לפתח מערכות חדשות אפקטיביות לניתוח כמות גדולה מאד של נתונים כלכליים. מוסדות שכבר נעזרים בטכנולוגיות Big Data הם, לדוגמא, גופי ביטחון מודיעיניים, מעבדות לחקר הגנום, תחנות מטאורולוגיות ואסטרונומיות, סניפי הבורסה ועוד.


תום עידן התמימות

 

מה שמאפיין את עידן המידע הוא דינמיות איתנה של זרימת נתונים ועובדות, בזמן אמת וללא סדר. הדבר דומה למן יצור אדיר מימדים, בעל זיכרון פנומנלי, ששולף מן השרוול כמות עצומה של ביטויים, ואפילו משפטים. אולם בשלב זה, הוא עדיין חסר בינה בתחומים מסוימים, ואינו יודע להפיק משמעות מן המידע הרב שהוא מוסיף לקלוט, לאחסן ולשלוף. מסיבה זו הוא אינו יודע להבחין בין עיקר – הדורש ביזור על פני שטח רב, ובין תפל – שאפשר לדחוס בינתיים לאיזו מגירה. גם אין לו חוש ביקורתי לזהות מידע שגוי ולפצות בתיקונים הכרחיים. התמימות שהוא עדיין מצוי בה מותירה אותו חשוף וגלוי לעין כל, גם בפני יריבים מסוכנים.

 

ראשית חכמה - בינה

 

מילת המפתח בתהליך השתלת הבינה היא – תבניות (Patterns). הרעיון העומד מאחורי מערכות לכריית מידע הוא יציקת הנתונים אל תבניות ניתנות לזיהוי, ויצירת קשרים ביניהן. במשל האנושי – קשרים לוגיים, אסוציאציות, קונוטציות, התניות – כל אלה עושים עבור המוח שלנו את העבודה קלה הרבה יותר, ומאפשרים לנו להגיע למסקנות יחסית במהירות. באופן זה אנו יכולים לחזות את התוצאה העתידית של פעולותינו, וזוהי גם התשתית של כל תהליכי קבלת ההחלטות שלנו.

 

בשנים האחרונות האדם מעביר את הניסיון רב השנים שלו בבינה הלאה אל יציר כפיו – המחשב. איך הדבר בא לידי ביטוי בעולם העסקי אתם שואלים? – ובכן, החלטות מתקבלות באופן יומיומי לא רק לגבי חייו של איש אחד, אלא גם באשר לארגונים גדולים, שם כמות המידע הנדרשת לניתוח עבור הסקת מסקנות וקבלת החלטות היא גדולה לאין ערוך מהיקף המידע הנצבר בחיים פרטיים של אדם אחד.

 

מערכות בינה עסקית כבר היום מסוגלות לעדכן באופן תדיר את המידע המאוחסן בהן ולבצע ניתוחים מהירים. הן מייצרות דוחות פיננסיים, מתכננות תקציבים ויודעות לחזות מראש מגמות כלכליות בארגון. טכנולוגיית כריית המידע יודעת לזהות דפוסים חוזרים ונשנים באמצעות המידע הנצבר בה ומנגנוני הבינה המשוקעים בה. כך היא יודעת לחזות מראש, לדוגמא, התנהגות של לקוחות חדשים ולשייך אותם לקבוצה טיפוסית. מערכות חכמות אלו יודעות לנתח גם התנהגות צרכנית של קבוצה שלמה, והן מסייעות במידה רבה מאד למאמצי השיווק של חברות במשק.

 

חיזוי העתיד שלכם

 

באוניברסיטת בן גוריון בנגב צופים צמיחה בביקוש למהנדסים בתחום ה – Big Data. זוהי המוטיבציה שעומדת מאחורי שיתוף הפעולה עם חברת אינטל ישראל ופתיחת התכנית החדשה לתואר שני בכריית מידע. ההצטרפות למגמה פתוחה בפני בוגרי הנדסת תוכנה, מדעי המחשב, הנדסת מערכות מידע והנדסת תעשייה וניהול, והיא מחייבת הגשת עבודת תזה מחקרית. לנו יש כבר רעיון בשבילכם לשאלת מחקר – אם העתיד של המחשב הוא בינה, מה יהיה העתיד של האדם?