תנאי קבלה לרפואה
לימודי רפואה בעולם בכלל ובארץ בפרט נחשבים לתוכנית הלימודים תובענית המצריכה זמן, אנרגיה, הוצאה כלכלית ובעיקר סבלנות והתמדה. סטודנטים שאפתנים ואמביציוזיים, אשר מוכנים להתמיד ולהשקיע, זוכים בתואר היוקרתי ביותר ויוכלו לעסוק בעתיד בעבודה מאתגרת בעלת חשיבות חברתית ותחושת סיפוק שאין שנייה לה.
בארץ, לימודי רפואה אורכים כשבע שנים במסלול הלימודים המלא, והם נלמדים אך ורק באוניברסיטאות (בניגוד לתארים אחרים אותם ניתן ללמוד במכללות) משום כך, תנאי הקבלה ללימודי התואר הינם גבוהים במיוחד. בנוסף, הקבלה לרפואה הייתה מאז ומתמיד משאת נפשם של סטודנטים רבים, אשר מעוניינים לעסוק בעתיד במקצוע מתגמל זה. ואולם, מספר המוקמות ללימודי התואר באוניברסיטאות השונות הינו מוגבל ביחס לרמת הביקוש הגבוהה, על כן, תנאי הקבלה עומדים על רף גבוה במיוחד ומאפשרים לאוניברסיטאות לקבל לשורותיהן אך ורק סטודנטים מצטיינים שיוכלו לעמוד בדרישות הגבוהות של בתי הספר לרפואה ברחבי הארץ.
אם כך, הקבלה ללימודי רפואה מהווה מכשול עיקרי עבור סטודנטים שחולמים על החלוק הלבן, אולם חשוב לציין שגם לאחר שהתקבלתם, מצפה לכם דרך ארוכה שכוללת לימודים מאתגרים בדרך להגשים את חלומכם. תהליך הקבלה ללימודי רפואה תלוי בראש ובראשונה בציוני הבגרות והבחינה הפסיכומטרית, לעיתים, נדרשת גם בחינת כניסה לחוג.
תנאי קבלה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב
תנאי הקבלה ללימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון עומדים על ציון סכם המורכב מציוני הפסיכומטרי וציוני הבגרויות העומד על 757, ומשתנה מידי שנה במספר נקודות למעלה או למטה. בכל שנה מתקבלים הסטודנטים שהגישו את הציונים הגבוהים ביותר ואלו מוזמנים לראיון קבלה אצל וועדת הקבלה של החוג. סטודנטים שעברו בהצלחה את הראיון מתקבלים ללמודים.
תנאי קבלה ללימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב
תנאי הקבלה ללימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב כוללים ציון התאמה משוכלל בין ציוני הבגרויות והפסיכומטרי העומד על 720 ומשתנה מידי שנה במספר מועט של נקודות למעלה או למטה. מועמדים שעמדו ברף ראשוני זה יקבלו זימון למרכז מור שהינו מרכז הערכה למועמדים ללימודי רפואה. במבחן כולל נושאים כגון דינאמיקה קבוצתית, סדרה של סימולציות וראיונות אישיים. הקבלה ללימודים באוניברסיטה מבוססת על מעבר בציון גבוה של מבחן מור. באוניברסיטת תל אביב יש אפשרות להתקבל ללימודים גם במסגרת אפיק מעבר לרפואה.
תנאי קבלה לרפואה באוניברסיטה העברית
האוניברסיטה העברית בירושלים מתנה את הקבלה בציון פסיכומטרי העומד על מינימום של 760 וממוצע בגרות של 111, אולם אם ציון הפסיכומטרי שלכם נמוך יותר וממוצע הבגרויות שלכם גבוהה יותר תוכלו לעבור לשלב הבא. השלב הבא הינו מבחן מרקם להערכת מועמדים לרפואה שכולל מעבר של סדרת ראיונות אישיים. סטודנטים שעברו את הבחינה יתקבלו ללמודים.
תנאי קבלה לרפואה בטכניון
תנאי הקבלה ללימודי רפואה בטכניון עומדים על ציון סכם שנע בין 93-95, שהיא ציון משוכלל של הבגרויות והפסיכומטרי. בנוסף, מועמדים שעומדים בציון הנ"ל יזומנו לבחינת מור. סטודנטים שיעברו את הבחינה בציון הגבוה ביותר יתקבלו ללימודים.
לימודי רפואה בחו"ל
כאמור, תנאי הקבלה ללימודי רפואה בארץ הינם גבוהים במיוחד וסטודנטים רבים שאינם עומדים בקריטריונים הללו, אינם מוותרים על החלום ופונים ללימודים בחו"ל שם תנאי הקבלה פחות נוקשים. לשם כך, ידיעת האנגלית הינה חשובה, במיוחד כאשר מנסים להתקבל ללימודים באחת ממדינות מזרח מאירופה. מדינות אלה מקיימות תוכניות מלאות ללימודי רפואה בשפה האנגלית אשר מיועדות לסטודנטים זרים. חלק מהמוסדות הללו אף דורשים מבחן קבלה בשפה האנגלית.