רוצה פרטים על תנאי קבלה - לימודי הנדסה כימית?

תנאי קבלה ללימודי הנדסה כימית

רוצה לדעת על תנאי קבלה - לימודי הנדסה כימית? אנחנו רוצים לעזור לך!

תנאי הקבלה ללימודי הנדסה כימית

איך מתקבלים ללימודי הנדסה כימית?

ענף הנדסת הכימיה מתמקד בהפקה של כימיקלים לצרכים תעשייתיים. הוא בעל השפעה על תחומים כמו תעשיית התרופות, החקלאות, ייצור הדשנים והפקת חומרי ניקוי. החוקרים משלבים בין הבנה מעמיקה של עולם הכימיה ותכונותיהם של חומרים שונים לבין פיתוח של תהליכים הנדסיים בייצור וניהול טכנולוגי של המתרחש בהם. כך הם מפתחים חומרים מסוגים שונים כמו מתכות, חומרים פלסטיים ורכיבים אלקטרוניים ומעצבים אותם לתועלתו של האדם.

לאור ההתפתחויות הרבות בענף, קיים כיום ביקוש רב למהנדסים כימיים. לימודי הנדסה כימית מעניקים כלים וידע מדעי למעוניינים להשתלב במחקר ובפיתוח. את המסלול ניתן ללמוד במספר אוניברסיטאות וכן במכללות. על מנת להתקבל ללימודים, נדרשים המועמדים להיות בעלי ציונים גבוהים יחסית בפסיכומטרי ובבגרויות. כחלק מתנאי הקבלה, מושם דגש רב על ציוני הבגרויות במקצועות הריאליים כמו פיזיקה, כימיה ומתמטיקה.

במוסדות לימוד מסוימים מציעים אפשרויות ללימודי הנדסה כימית ללא פסיכומטרי. מועמדים המעוניינים להתקבל בלי פסיכומטרי נדרשים בדרך כלל להציג ממוצע גבוה בתעודת הבגרות, בדגש על המקצועות הכמותיים והריאליים.

להלן תנאי קבלה ללימודי הנדסה כימית במוסדות השונים בארץ:

לתשומת לבכם, נכונות המידע המוצג עלולה להשתנות מעת לעת, כדי לקבל את תנאי הקבלה המדויקים יש לפנות אל מוסדות הלימוד עצמם.

אוניברסיטת אריאל - תנאי קבלה להנדסה כימית
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון - תנאי קבלה להנדסה כימית
אוניברסיטת בן גוריון - תנאי קבלה להנדסה כימית
הטכניון - תנאי קבלה להנדסה כימית
מכללת שנקר - תנאי קבלה להנדסה כימית

צריך פרטים על תנאי קבלה - לימודי הנדסה כימית?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה - לימודי הנדסה כימית?