תנאי קבלה לאוניברסיטה
לרוב מוסדות הלימוד יש חתך קבלה מסוים הנקבע מדי שנה על פי ההיצע והביקוש של כל חוג. חתך הקבלה המינימאלי הוא למעשה ציון ההתאמה המינימאלי אליו תזדקקו על מנת להתקבל לחוג מסוים.
המידע באתר הועיל ל94% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
תנאי קבלה לאוניברסיטה
כל מי שרוצה ללמוד באוניברסיטה בישראל, צריך לעמוד בתנאי הקבלה של החוג אליו הוא נרשם. לכל חוג יש תנאי קבלה שונים, המשתנים גם בין האוניברסיטאות השונות. יש כיום 8 אוניברסיטאות רשמיות בישראל – תל אביב, בר אילן, חיפה, באר שבע (בן גוריון), העברית, הטכניון, מכון ויצמן ברחובות והאוניברסיטה הפתוחה.
ניתן לומר בוודאות כי תנאי הקבלה לאוניברסיטה הפתוחה הם הקלים ביותר מכיוון שאוניברסיטה זו מיועדת לשרת ציבור רחב של אנשים שלא יכולים ללמוד באוניברסיטאות רגילות מכל מיני סיבות (גיל, תנאי קבלה קשים, חוסר זמן ועוד).
על מנת להתקבל לאוניברסיטה הפתוחה, יש צורך בתעודת בגרות מלאה בלבד ולעיתים גם זה לא (ישנם מרכזים של האוניברסיטה הפתוחה בה אין כלל תנאי קבלה). אך באוניברסיטאות הרגילות המצב הוא שונה לחלוטין כמובן.
מהם הקריטריונים לקבלה באוניברסיטאות בישראל?
הקריטריון הראשון הוא תעודת בגרות מלאה. לא ניתן להתקבל כיום ללימודים (למעט מקרים חריגים) ללא תעודת בגרות מלאה הכוללת את כל מקצועות החובה (בין היתר מתמטיקה, אנגלית, אזרחות, ספרות, תנ"ך, מקצוע מוגבר ועוד).
- באפשרותכם לקרוא הסבר על חישוב ממוצע הבגרות
- חדש באתר "לימודים בישראל" - מחשבון סיכויי קבלה ללימודים!
- מה הציון שלכם בפסיכומטרי? בדקו עכשיו - מחשבון פסיכומטרי
ישנם תחומים בהם יש צורך בציונים גבוהים במקצועות ספציפיים (למשל מתמטיקה בתחום המחשבים, פיזיקה בתחומי מדעים מסוימים ועוד). רצוי מאוד שממוצע הבגרות המשוקלל (כולל הבונוסים) יהיה כמה שיותר גבוה כמובן. קריטריון חשוב נוסף הוא הציון של הבחינה הפסיכומטרית שלכם. ציון זה, הנע בין 200-800 הוא קריטי ומהווה ברוב האוניברסיטאות כחמישים אחוז מהשקלול.
רוב האוניברסיטאות עורכים ממוצע בין הציון הפסיכומטרי לממוצע הבגרות שלכם, ועל סמך ממוצע זה (הנקרא בחלק ממוסדות הלימוד "ציון התאמה"), מתקבלת ההחלטה אם לקבל אתכם. למועמד עם ציון פסיכומטרי של 700 וממוצע בגרות משקולל של 95 יש כמובן סיכויים גבוהים יותר להתקבל לחוגים המבוקשים מאשר למועמד עם נתונים נמוכים יותר.
הקבלה שלכם תלויה כמובן גם בחוג אליו נרשמתם. ככל שהחוג מבוקש יותר תזדקקו לנתונים טובים יותר. ישנם חוגים מבוקשים כל כך כמו רפואה, חשבונאות, מחשבים ועוד, אשר תנאי הקבלה אליהם הם קשים מאוד ורק הטובים ביותר מתקבלים.
- קראו גם על מסלולי אפיק מעבר לאוניברסיטה
- קראו עוד על מסלול קבלה לראויים לקידום
מהו חתך קבלה?
לרוב מוסדות הלימוד יש חתך קבלה מסוים הנקבע מדי שנה על פי ההיצע והביקוש של כל חוג. חתך הקבלה המינימאלי הוא למעשה ציון ההתאמה המינימאלי אליו תזדקקו על מנת להתקבל לחוג מסוים.
כאשר מדובר בחוגים מבוקשים, חתך הקבלה הוא גבוה מאוד וכאשר מדובר בחוגים פחות מבוקשים (בתחום מדעי הרוח למשל) חתך הקבלה הוא נמוך יותר. לעיתים ניתן לברר עם האוניברסיטה מהו חתך הקבלה לחוג אליו אתם רוצים להירשם וכך למנוע הרשמה מיותרת (גם עולה לא מעט).
זכרו תמיד כי לכל חוג אליו אתם נרשמים באוניברסיטה, בין אם המדובר ברפואה, תקשורת, קולנוע, משפטים, מנהל עסקים, פסיכולוגיה, מחשבים או כל תחום אחר, אתם בראש ובראשונה צריכים לברר אם אתם עומדים בתנאי הקבלה של אותו החוג. למעט מקרים מיוחדים, רק מועמדים שיענו על תנאי הקבלה יתקבלו לחוגים אליהם הם נרשמו.
- האם בית משפט יכול להתערב לטובת מועמדים לקבלה באוניברסיטה? - קראו כאן