תואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי ניהול?

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

 

הגעת לדף עם מידע על ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות - האוניברסיטה העברית.

המידע באתר הועיל ל93% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות של האוניברסיטה העברית

 

עם התפתחות ענף התיירות בארץ ובעולם, הצורך של אנשי מקצוע בעלי הכשרה והשכלה מקצועית בתחום הולך וגדל. בעקבות כך, האוניברסיטה העברית פתחה תוכנית לימודים לתואר ראשון במגמת תיירות ומלונאות. תוכנית לימודים רב תחומית זו, משלבת בין נושאים מרובים כגון מדעי המזון, כלכלה וניהול, תיירות ומשאבי מזון, אשר מאפשרים לסטודנטים להיחשף לתחומי דעת מגוונים.

 

סגל  המרצים

 

סגל המחלקה מורכב מחוקרים אשר מפרסמים מידי שנה בכתבי העת המובילים בעולם בתחומים אלו, ומתארחים בכנסים בינלאומיים. תחומי ההתמחות המחקרית של הסגל כולל נושאים כגון: תרומתם הכלכלית של פסטיבלים לענף התיירות במדינה, התיירות הכפרית, טרור על תעשיית בתי המלון, סוגיות תרבותיות וחברתיות בתיירות ועוד. מטרת הלימודים הינה להקנות לסטודנטים ידע תיאורטי נרחב בתחומי המינהל הכלכלה והתזונה, עם התנסות מעשית וידע מעמיק בענפי המלונאות, הארחה והתיירות.

 

תוכנית הלימודים כוללת התנסות והכשרה מעשית (סטאז') המקנה קשר לתעשיית התיירות וחשיפה לאנשי מקצוע הפועלים בתחומים אלו, בכדי לעזור לסטודנטים להשתלב בקלות בעבודה עם סיום הלימודים לתואר. מידי שנה, המחלקה מציעה לסטודנטים מצטיינים מלגות בגובה שכר הלימוד על מנת לעודד סטודנטים להשתתף בתוכנית ולשאוף למצויינות.

 

תוכנית הלימודים

 

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון כוללת את שלושת תחומי ההתמחות הבאים:

 

  • כלכלה ומינהל
  • מלונאות ותיירות
  • מזון ותזונה

 

במסגרת תוכנית הלימודים יכולים הסטודנטים החל מהשנה השנייה ללימודי התואר לבחור בחטיבת ההתמחות, להלן חטיבות ההתמחות:

 

  • חטיבה באיכות הסביבה
  • חטיבה בכלכלה ושיווק
  • חטיבה במימון

 

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון הינה בהיקף של 130 נ"ז הכוללות:

 

  • 50 נ"ז בקורסי חובה ו – 5 נ"ז בקורסי בחירה בשנה הראשונה ללימודי התואר
  • 47 נ"ז בקורסי חובה ו – 5 נ"ז בקורסי בחירה בשנה השנייה ללימודי התואר
  • 22 נ"ז בקורסי חובה ו – 5 נ"ז בקורסי בחירה בשנה השלישית ללימודי התואר

 

במסגרת התוכנית ללימודי תואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון נדרשים הסטודנטים להכשרה מעשית בהיקף של שישה חודשים. הסטודנטים ייבחרו בית מלון, עסק תיירות או מיסעדה אשר בה ישלימו את ההתמחות המעשית.

 

נושאי הלימוד

 

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

 

  • מבוא לתעשיית התיירות
  • שיטות סטטיסטיות למחקרי התנהגות
  • מבוא להכשרה מעשית בתעשיית האירוח
  • תכנון מערכות מזון לבתי מלון
  • ניהול וביקורת מערכות מזון ומשקאות
  • היבטים כימיים, מיקרוביאליים וסביבתיים בתעשיית האירוח
  • ניהול תעופתי וסוכנויות נסיעות
  • חקיקה ותקינה למזון
  • מבוא להערכת מזון באמצעות חושים

 

תנאי קבלה

 

תנאי הקבלה לתואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות הינם: זכאות לבגרות, ציון פסיכומטרי של 650 או ציון ממוצע של 100 בבחינות הבגרות. אפשרות קבלה נוספת - ציון סכם משולב בין בגרות ופסיכומטרי. מועמדים מעל גיל 30 נדרשים לציון פסיכומטרי של 600 ומעלה.

 

משך הלימודים ותעודות

 

תוכנית הלימודים לתואר אורכת שלוש שנים אקדמיות המתפרסות על גבי שישה סמסטרים בסופם מוענקת לסטודנט תעודת תואר ראשון B.Sc בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום. כמו כן, הבוגרים יכולים להשתלב במגוון רחב של אפשרויות תעסוקה כגון: בתי מלון, מסעדות, משרדי תיירות, חברות להפקת אירועים ועוד.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

חוות דעת של סטודנטים על ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות - האוניברסיטה העברית

התקבלו 2 דירוגיםבציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

האוניברסיטה העברית בירושלים
20/11/2014

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני מאוד אוהבת את היחס האישי שאנחנו מקבלים בפקולטה לחקלאות. המרצים נותנים את ההרגשה שניתן לפנות אליה קרא עוד...

על הקמפוס

הקמפוס שלנו מאוד ביתי ויש הרגשה טובה לסטודנטים שלומדים בפקולטה. אנחנו מקבלים יחס אישי מהמרצים ומהמזכ קרא עוד...

טיפים

מבחינת עבודה - זה טוב לעבוד בזמן לימודים וניתן לשלב את זה אך חשוב להקפיד שתוך כדי עבודה יש להשקיע בל קרא עוד...

האוניברסיטה העברית בירושלים
14/09/2014

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

את האכפתיות של המרצים, האווירה הנעימה ורמת הלימודים שעם זאת שהיא קשה מאתגרת כאחד.

על הקמפוס

קמפוס קודם כל יפה ופסטורלי, אנשים מגוניים שכיף להכיר וללמוד עמם. קמפוס תחת האוניברסיטה העברית אם רמת קרא עוד...

טיפים

לדבר עם סטודנטים שלומדים את התואר ולהכיר את תכני הקורסים של התואר.


לכל חוות הדעת
ssssssssss

פורום לימודי מנהל עסקים

שכר לימוד לניהול מערכות בריאות
אסיל רובי
1 תגובות
הבדל בין תואר בכלכלה וניהול לבין תואר במנהל עסקים
אוראל
1 תגובות
פרטי הרשמה לתואר ראשון במנהל עסקים
Aseel tareef
1 תגובות
השלמת תואר שני ניהול וארגון מערכות חינוך
הלין חטיב
1 תגובות
מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה למכללה
SDOV
1 תגובות
עבודה ושכר לבוגרי מנהל עסקים וכלכלה
סעיד סרבוך
2 תגובות
תנאי קבלה ללימודי המשך בייעוץ ארגוני
מורן
1 תגובות
לכניסה לפורום

מעל 28,802 סטודנטים
המליצו והצביעו על מוסדות לימוד

חפשו חוות דעת על המסלול
ומוסד הלימודים שמעניין אתכם
למשל: אוניברסיטת חיפה, הבינתחומי ...
למשל: מנהל עסקים, משפטים...

חוות דעת של סטודנטים על מוסדות לימוד

  • 3.9

    המכללה האקדמית אחוה454 חוות דעת

  • 4.1

    המכללה האקדמית ספיר685 חוות דעת

  • 4.1

    האוניברסיטה הפתוחה1,256 חוות דעת

טיפים ממומחים בנושא ניהול

אמרי גלאי
"למי שטובים מאוד בניהול צוות ובעלי קשרי אנוש טובים יש אפשרויות במגוון תפקידים ניהוליים. בתפקידים כאלה חשוב להבין מה מניע עובדים ואיך לתת להם מוטיבציה ופידבק בדרך שתחזק אותם. כשאני מגייס לתפקידים כאלה אני מחפש קודם כל אנשים שיודעים לרתום אחרים איתם, חשובה מאוד גם יכולת לתת דוגמה אישית."
"להיות מנהל זה לאו דווקא לנהל אנשים. יש מגוון תפקידים חשובים ובכירים שבהם לא מנהלים ישירות עובדים אחרים, בעיקר בניתוח מספרים ונתונים, תפקידים שמתאימים לבעלי רקע בחשבונאות וכלכלה."
אמרי גלאי
מנכ"ל וולט ישראל
Whatsapp Whatsapp