רוצה פרטים על תקשורת אינטראקטיבית?

תואר הנדסאי בלימודי תקשורת אינטראקטיבית

רוצה לדעת על תקשורת אינטראקטיבית? אנחנו רוצים לעזור לך!

לימודי תקשורת אינטראקטיבית, מעניין אותך?

תחום התקשורת האינטראקטיבית הוא אחד מהתחומים המרתקים, המורכבים והמתפתחים היום במדיה. כדי להסביר מהי תקשורת אינטראקטיבית, די לנו להביט על מסך במחשב. בניגוד לאמצעי תקשורת כמו רדיו וטלוויזיה (ישנן טלוויזיות אינטראקטיביות) בה העברת המסר היא חד כיוונית, תקשורת אינטראקטיבית, כמו באינטרנט למשל היא דו כיוונית ומאפשרת למשתמשים מכמה כיוונים ליצור קשר הדדי.

כיום תחום זה הוא מתפתח ביותר, חדשני ורב תחומי, ובו נושאים רבים כמו: הפקה, מולטימדיה, אינטרנט, פס רחב, טכנולוגיות סלולאריות, טלוויזיה אינטראקטיבית, שידורי לווין, תקשורת סלולארית, מערכות למידה מרחוק, עיצוב, תוצרי דפוס, מוצרי הדמיה ומולטימדיה, עיצוב אתרים דינמיים, פיתוח ממשקי משתמש, משחקי מחשב, פיתוח לומדות, ועוד. סטודנטים רבים הלומדים בענף מדווחים על הנאה רבה מלימודיהם.

למה כדאי לי ללמוד הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?

תחום התקשורת האינטראקטיבית נמצא כל הזמן בהתפתחות ומקיף אותנו כל העת ובשל כך עולה הצורך באנשי מקצוע שישתלבו במקצועות התקשורת האינטראקטיבית. המיומנויות, הידע והכלים המקצועיים שמקנים מוסדות הלימוד, יאפשרו לבוגרי המגמה להשתלב בעיסוק מעניין ורלוונטי באחד מהתחומים הבאים: תחום האנימציה, עיצוב לאינטרנט, עיצוב לטלוויזיה, פרסום על שלוחותיו, מיתוג חברות ומוצרים, טיפוגרפיה ועוד.

מה הם המוסדות שמכשירים ללימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?

• מכון אבני - במכון שהוא למעשה מכללה לאמנות ועיצוב בתל אביב יש מחלקה לתקשורת אינטראקטיבית ולימודי תקשורת אינטראקטיבית בכמה אופציות לבחירתכם: הנדסאי תקשורת אינטראקטיבי, שילוב של מדעי הרוח עם תקשורת אינטראקטיבית, ומעצב תקשורת אינטראקטיבית.

• מכללת ספיר - בית הספר להנדסאים וטכנולוגיה - מכללת ספיר הנמצאת בעיר שדרות מציעה לימודי הנדסאי עיצוב מדיה
    ונותנת התנסות מעשית של הסטודנט. מסלול הלימודים מעודכן ומתאים את עצמו כל הזמן לשינויים הטכנולוגיים במשק ולביקוש. המכללה ידועה במתקני הלימוד המתקדמים המצויים בה.

• בית הספר הארצי להנדסאים - טכניון  - בבית הספר להנדסאים חיפה הנמצא בטכניון יש לימודים לתואר הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית, אינטרנט ומולטימדיה. בבית הספר תלמדו את תחומי האינטרנט, טלוויזיה אינטראקטיבית, תוכן לרשתות סלולאריות, משחקים, מצגות, עיצוב גרפי, צילום ועיבוד תמונה, עריכת קול, עיצוב ממשק, תכנות ועוד.

• המכללה האקדמית רופין - בית הספר להנדסאים - בית הספר להנדסאים של המרכז האקדמי רופין מקיים במסגרת לימודי הנדסאים לימודים לתואר הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית. בסופו של דבר תצאו הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית.

• המכללה האקדמית כינרת בעמק הירדן - במכללת עמק הירדן יש בית ספר להנדסאים שהוא חלק מהמרכז ללימודי הנדסה וטכנולוגיה, וניתן ללמוד בו מגוון רחב של תחומי ההנדסה, וביניהם לימודים לתואר הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית. בסיום מסלולי הנדסאי במכללה זו ניתן להמשיך לתואר ראשון בהנדסה, ולזכות להכרה בנקודות אקדמיות.

• הנדסאים באריאל - במרכז יש מחלקת עיצוב ותקשורת ובו מסלול לתואר הנדסאי עיצוב ותקשורת חזותית.

מה הם תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?

תנאי הקבלה ברוב מוסדות הלימוד הם: זכאות לבגרות או ציון חיובי בבגרות באנגלית, מתמטיקה, הבעה עברית, מבחן התאמה או ציון של 500 ומעלה בפסיכומטרי.

מה משך הלימודים?

כדי לקבל תעודת הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית יש ללמוד בין שנתיים לשלוש שנים.

מה הן האפשרויות ללימודי המשך בתחום התקשורת האינטראקטיבית?

לא קיים תואר ראשון מוכר ומקביל בתחום התקשורת האינטראקטיבית אך ניתן להמשיך ללימודי תואר בתחומים משיקים כגון: תואר ראשון בתחומי העיצוב, ההנדסה והמחשבים. כמו כן, מומלץ לפנות למוסדות הלימוד להכשרת הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית ולברר אילו השלמות נושקות לתחום לימודים זה.

איזו הסמכה מקבלים בתום הלימודים?

לאחר שהגישו הסטודנטים את פרוייקט הגמר ועברו בהצלחה את הבחינות הפנימיות מטעם מוסדות הלימוד ואת ארבע הבחינות הממלכתיות מטעם מה"ט, יהיו זכאים לקבל תעודת גמר מטעם המוסד ודיפלומה הנדסאי מטעם מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע).

מה הן אפשרויות התעסוקה של הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?

בוגרי לימודי תקשורת אינטראקטיבית יוכלו להשתלב בשוק העבודה בתחום העריכה והפרסום תוך שימוש בתוכנות העיצוב (פוטושופ ופריהנד) שנלמדו במסלול הלימודים. הידע שנרכש בתכנון ופיתוח משחקי מחשב ובהקמת אתרי אינטרנט מאפשר לבוגרים לעבוד בבתי תוכנה ובחברות ללימוד מרחוק. כמו כן, בוגרי מסלול הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית יוכלו לעסוק בתחום ההדרכה, השיווק וקידום המכירות באינטרנט, תכנון ועיצוב אפליקציות, עיצוב ערוצי תוכן וטלוויזיה ובתפקידים נוספים הקשורים לשימוש בתוכן אינטראקטיבי.

אילו מקומות עבודה קולטים בוגרי לימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?

רשימת מקומות העבודה בהם יוכלו בוגרי לימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית להשתלב כוללת: תעשיית הייטק, חברות פרסום והפקה, בתי תוכנה, חברות המפתחות לומדות ומשחקים, יצרני תוכן לטלוויזיה אינטראקטיבית, חברות תקשורת סלולרית, חברות הפקות וידאו ועוד.

מה ההבדל בין תקשורת אינטראקטיבית לתקשורת חזותית וללימודי תואר בתקשורת?

הנדסאי תקשורת חזותית מתמקדים בעיצוב גרפי ואחראים לתרגם רעיונות למסר חזותי ולפתח את הנושא העיצובי. תפקידי מעצב תקשורת חזותית כוללים הפקה, צילום, יצירת סקיצה ובניית מודל. לעומתם, הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית עוסקים בשילוב כל תחומי התקשורת (וידאו, טלוויזיה, אינטרנט וכ'ו) עם המשתמש, באופן המאפשר דו כיווניות ביניהם. כדי ליצור את האינטראקציה הזו הההנדסאים עושים שימוש בכל הביטויים האודיו-ויזואליים הקיימים: אנימציה, וידיאו, צילומי סטילס, איורים ,סאונד ועוד. לימודי תקשורת לתואר ראשון שונים לגמרי במהותם ועוסקים בעיתונאות ותקשורת משודרת, מדיה ותרבות פופולארית, פרסום ותקשורת שיווקית .

צריך פרטים על תקשורת אינטראקטיבית?

רוצה לדעת יותר על תקשורת אינטראקטיבית?

שאלות הגולשים בנושא
הטכניון - הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית
במכללת ספיר יש הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית התמחות בבניית אתרים?
תואר ראשון או הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית
הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית - הנחה לחייל משוחרר
תנאי קבלה להנדסאי תקשורת אינטראקטיבית
מה אופי העבודה של הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?
מה ההבדל בין הנדסאי עיצוב מדיה להנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?