רוצה פרטים על מכינה ללימודי רפואה?

מכינה ללימודי רפואה בחו"ל ובישראל

רוצה לדעת על מכינה ללימודי רפואה? אנחנו רוצים לעזור לך!

מכינה לרפואה – מכינה ללימודי רפואה בחו"ל ובישראל

בקיץ הבא תלבשו (חלוק) לבן

לא קל להתקבל ללימודי רפואה, וסיבה אחת לכך היא שאחוז גבוה מן המתעניינים בלימודים שואפים למקצוע הרפואה. בדרך כלל, על מנת להשתתף בתכניות הלימוד בארץ דרוש ציון פסיכומטרי שבין 720 - 760 לפחות, וגם ציון ממוצע גבוה מאד בבגרות. כמו כן, המועמדים נדרשים לעבור מבחן כניסה מיוחד, המכונה – מבחן מור ולעמוד בחובות נוספים כגון מבחני אישיות, ראיונות ועוד.

מסיבה זו, רבים פונים ללימודים בחו"ל, אלא שגם באוניברסיטאות במדינות העולם השונות יש לעבור מבחני מיון וראיונות. הקבלה ללימודי רפואה במדינות אירופה בדרך כלל מותנית בידע ורקע לימודי, תיכוני לפחות, במקצועות הריאליים של מדעי הטבע – ביולוגיה, פיזיקה וכימיה. כמו כן, הן הלימודים והן השהות בארץ זרה מצריכים מיומנויות טובות בשפה האנגלית.

אם אתם רוצים ללמוד בישראל, תוכלו להירשם למכינות קדם אקדמיות למקצועות מדעי הטבע. אם הכיוון הוא חו"ל, באפשרותכם להשתתף במכינות ייעודיות ללימודי רפואה בחו"ל, שבהן לומדים בשפה האנגלית ומכירים מונחים מדעיים וז'רגון רפואי בשפה זו. הלימודים יכינו אתכם לבחינות הכניסה, וגם לשנת הלימודים הראשונה האינטנסיבית ביותר.

בחינות הכניסה לאוניברסיטאות בחו"ל נערכות בשלושה מועדים בכל שנה – ינואר, מאי ואוגוסט, ובהתאם לכך נפתחים מחזורי המכינה בארץ. אין כלל חשיבות להתמחות הרפואית שבה תבחרו בהמשך – מטרת המכינה, ללימודים בארץ ובחו"ל כאחד, היא לתת לכם תשתית כללית במקצועות המדעיים, כדי שתגיעו לשנת הלימודים הראשונה כשיש לכם כבר רקע וידע קודמים.

ללימודים בחו"ל

במסלולים אלה יכולים מועמדים ללימודים בחו"ל לקבל הכנה במקצועות המדעים, כדי להתכונן לקראת מבחני הקבלה והמיון במוסדות במדינות השונות. בדרך כלל, התכנים מותאמים לדרישות במדינות אירופה, שבהן הביקוש ללימודים גבוה בקרב ישראלים. הסטודנטים לומדים מקצועות כגון אנטומיה, כימיה, פיזיקה, ביולוגיה ועוד. בחלק מן המקרים, ניתן להשתמש בתכנית זו כדי להתקבל גם למסלולים משיקים כגון וטרינריה או רפואת שיניים בחו"ל.

במהלך התכניות השונות התלמידים עובדים על אסטרטגיות למידה, רוכשים כלים יעילים לפתרון של מבחנים, לומדים ומתרגלים אנגלית (כולל דיבור מול כיתה - במכינות ללימודים בחו"ל), ואפילו – יוצרים קשרים חבריים. חלק מן המכינות מעניקות תעודת גמר, המוכרת באוניברסיטאות באירופה, במדינות כגון: איטליה, גרמניה, מולדובה, רומניה, הונגריה, פולין ועוד.

קורסי ליבה לבעלי תואר ראשון - 4 שנתי

תכנית קורסי הליבה היא מסלול הכנה המיועד למעוניינים להתקבל לתכנית הארבע שנתית (רפואה לבעלי תואר ראשון). במסגרת תנאי הקבלה למסלול הארבע שנתי, המועמדים נדרשים לעמוד בדרישות סף בקורסים במקצועות ליבה מדעיים. בוגרי תואר שאיננו במקצועות מדעי החיים או קדם רפואה, שאין ברשותם קורסים אלה יכולים להשלים אותם במסלול מרוכז זה. לאחר השלמת התכנית יש לעמוד בכל החובות האחרים במסגרת תנאי הקבלה, כגון מבחני אישיות, מבחן ידע פנימי ועוד.

נלמדים קורסים כגון מבוא לכימיה, ביולוגיה, וירולוגיה וביוכימיה וכן קורסים כגון ביולוגיה של התא, ביוסטטיסטיקה, ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה כללית ועוד.

קהל יעד ותנאי קבלה

במכינות קדם אקדמיות במדעי הטבע המיועדות לאלו המעוניינים ללמוד בארץ, דורשים במקומות מסוימים ציון פסיכומטרי (שנע בין 500 - 620 במרבית המקרים), הישגים גבוהים בפרק הכמותי (115 ומעלה), ובפרק האנגלית (100 ומעלה). לעיתים יש דרישה גם לבגרות במתמטיקה בציון גבוה ברמת 4 או 5 יחידות לימוד. בחלק מן המוסדות מי שאינם עומדים בדרישות בבגרות במתמטיקה נדרשים לעבור מבחן מיון במתמטיקה בציון גבוה.

במכינות ללימודים בחו"ל לא מציבים בדרך כלל תנאי קבלה, אך כדאי להגיע עם רקע תיכוני במקצוע ליבה מדעי אחד.

מה לומדים?

• ביופיזיקה
  • כימיה
  • היסטולוגיה
  •  ביולוגיה
  • עזרה ראשונה
  • פתולוגיה
  • כימיה אורגנית
  • אנטומיה ופיזיולוגיה

היכן לומדים?

• מדיקל דוקטור (תל אביב) – תכנית הכנה ללימודי רפואה בחו"ל, הפועלת בשוק כבר כעשר שנים, ובה מלמדים רופאים, פרמדיקים וסטודנטים לרפואה. נפתחים שלושה מחזורים בשנה לקראת בחינות הכניסה באוניברסיטאות בחו"ל. האחד בספטמבר, השני בינואר והשלישי במאי. כל מחזור לימודים נמשך שלושה חודשים וחצי, ובכל שבוע מתקיימים ארבעה מפגשים בני ארבע שעות. בזמן המכינה מתווספים ימי לימוד ותרגולים לפי צרכי התלמידים, כך שאין הגבלה על מספר שעות ההדרכה.

• האוניברסיטה העברית (ירושלים) - מציעה מסלול המתאים למעוניינים ללמוד בישראל. הסטודנטים יכולים ללמוד במסלול מוגבר למדעי הטבע והחיים, או לחלופין במסלול מדעים מדויקים והנדסה.

• אוניברסיטת בר אילן (רמת גן) - בבר אילן מציעים מסלול ייעודי להנדסה ומדעים מדויקים, שיכול להתאים גם למעוניינים לשפר את סיכויי הקבלה לרפואה. היקף התכנית כ - 9 חודשים. הסטודנטים יכולים להיעזר במלגות שונות במהלך הלימודים בתכנית. כמו כן, מוצעת תכנית קורסי ליבה המיועדת למעוניינים להתקבל למסלול הארבע שנתי.

• בית הספר האמריקאי ללימודי רפואה (פריסה ארצית) – שם יכינו אתכם למבחני המיון באוניברסיטאות, כגון מו"ר ומרק"ם. קיימים מרכזי לימוד ברמת גן, ירושלים, באר שבע, חיפה ורעננה.

צריך פרטים על מכינה ללימודי רפואה?

רוצה לדעת יותר על מכינה ללימודי רפואה?

מוסדות לימוד מכינה ללימודי רפואה
שאלות הגולשים בנושא
מכינה לרפואה קדם אקדמית
מכינה קדם אקדמית לרפואה - אוניברסיטת בן גוריון
בגרות חלקית ומכינה לרפואה
מכינה לתכנית הארבע שנתית לרפואה
מכינה ללימודי רפואה של ד"ר משה כהן
מכינה לרפואה
האם קיימת מכינה לרפואה לבני 30+?