רוצה פרטים על הנדסת מכונות?

לימודי הנדסת מכונות לתואר ראשון - להיות מהנדס להרוויח

רוצה לדעת על הנדסת מכונות? אנחנו רוצים לעזור לך!

הנדסת מכונות לתואר ראשון - למי מתאים? איפה כדאי ללמוד?

מהנדסי מכונות מובילים תהליכי מחקר ופיתוח, בונים תכניות ארוכות טווח לייצור מערכות כוח ומכניקה ועוקבים אחר שלבי הייצור. המערכות עליהן אחראיים מהנדסים אלה כוללות בין השאר מנועים, כלי רכב, כלי תעופה, מכשירים ביתיים, מכונות ייצור במפעלים, טכנולוגיות לניצול אנרגיה, מערכות מיזוג אוויר, מיכשור רפואי, טכנולוגיות בקרה ואוטומציה, מערכות אלקטרו מכניות משובצות מחשב ורובוטים.

הנדסת המכונות של שנות האלפיים עושה שימוש בכלים ממוחשבים לצורך ביצוע אנליזות ובדיקות במכונות שונות. דוגמא אחת לכך היא השימוש בסימולציות התנגשות בין כלי רכב המאפשרות את התכנון הסופי של המוצר בטרם ייצא אל פס הייצור.

היתרונות בלימודי הנדסת מכונות

ראשית, תנאי הקבלה ללימודי הנדסת מכונות נמוך מתנאי הסף ללימודי שאר מקצועות ההנדסה. שנית, מהנדסי מכונות יכולים למלא מגוון גדול של פונקציות, וזאת גם בתחומי הנדסה אחרים כמו הנדסה אזרחית, הנדסה גרעינית, הנדסת אווירונאוטיקה, הנדסת סביבה, הנדסת רובוטיקה, הנדסת מחשבים, הנדסת חומרים והנדסה ביו רפואית.

השכר של מהנדסי מכונות הוא לרוב גבוה מהממוצע במשק. כך לדוגמה מהנדס מכונות מתחיל באינטל מרוויח כ - 11 אלף שקלים.

למתלבטים בין מסלולים הנדסיים שונים, מומלץ לשקול את הקריטריונים כגון תנאי הקבלה, תחומי ההתמחות המוצעים בתואר ונושאי הלימוד ולבחור לפי ההעדפות ותחומי העניין האישיים. קריטריונים נוספים עשויים לכלול את אפיקי התעסוקה בעתיד ורמות השכר השונות. בין המסלולים שבהם יש התלבטות נכללים הנדסת חשמל או מכונות, וכן התלבטות עם ענפי התוכנה והמחשבים.

מסלולי לימוד למהנדסי מכונות

לימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות מוצעים במגוון מסלולים, וביניהם:

• הנדסת מכונות ומערכות
  • הנדסת מכונות - מכטרוניקה
  • הנדסת קירור ומיזוג אויר

מטרת הלימודים

התעשייה בכללותה מבוססת היום על מכונות משובצות מחשוב וטכנולוגיה עילית. הייצור המכני פועל ומבוקר בכלים ממוחשבים. מטרת לימודי הנדסת מכונות היא, אם כן, להתאים ולעדכן את תכני הלימוד לצרכי השוק המשתנים.

לימודי הנדסת מכונות כוללים נושאי לימוד רבים וביניהם:

• מיקרו מערכות
  • פיזיקה
  • הנדסה אופטית
  • מדעים תרמיים
  • ביו מכניקה
  • בקרה רובוטיקה
  • מכטרוניקה
  • הנדסת הסביבה
  • מכטרוניקה
  • הנדסת פני שטח
  • הנדסה ימית
  • מכניקה חישובית
  • מדעי החומרים
  • הנדסה גרעינית
  • מערכות בקרה
  • הנדסה בין תחומית

במהלך הלימודים לתואר ראשון בהנדסת מכונות הסטודנטים יוכלו לבחור להתמחות באחת מהמגמות השונות המוצעות. רשימת ההתמחויות כוללת בין השאר:

• בקרה ומכטרוניקה, מסלול המשלב לימודי הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת מכונות והנדסת תוכנה.
  • הנדסה רפואית וביומכניקה, בהתמחות זו ייחשפו הסטודנטים לחקר של תהליכים ביולוגיים באמצעים הנדסיים ולציוד הרפואי המתקדם בקצב מואץ.
  • זרימה ומבנים, במגמה זו עוסקים בתחום החומרים, זרימה ומעבר חום ואנרגיה.
  • מערכות אנרגיה תרמית, עוסקת בתהליכים במתקני כוח וחום, אנרגיה, הנדסה אופטית; רובוטיקה ועוד.

מהו משך זמן הלימודים?

כדי להיות מהנדס מכונות מדופלם עליך ללמוד 4 שנים מלאות באחד מהמוסדות המוסמכים. הנדסאי מכונות ילמד שנתיים ויקבל תעודת הנדסאי.

כמה זה עולה?

לימודים במוסדות הציבוריים – כגון הטכניון יעלו כ 10,000 ש"ח לשנת לימודים. במכללות הפרטיות המחירים נעים בין 12,000 ל20,000 ש"ח לשנה.

היכן לומדים?

הנדסת מכונות נלמדת באוניברסיטאות וכן במכללות להנדסה ברחבי הארץ. ניתן למצוא לימודים בחיפה ובצפון, באזור באר שבע והדרום, לימודי הנדסת מכונות בירושלים ועוד. בין המוסדות:

• SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון (אשדוד ובאר שבע): תכנית הלימודים בהנדסת מכונות היא תכנית ייחודית המתמקדת באופן מקיף בתחומי ההתמחות שונים. הלימודים מתקיימים בקמפוסים בבאר שבע ואשדוד, וכך מאפשרים להשתתף בלימודי הנדסת מכונות בדרום, לנוחות תושבי דרום הארץ. בקמפוס באר שבע פועלות התמחויות רובוטיקה ומערכות אוטונומיות, תיכון ועיצוב המוצר, ומערכות אנרגיה. בקמפוס אשדוד מתקיימות התמחויות ברובוטיקה ומערכות אוטונומיות, תיכון ועיצוב המוצר, וגז טבעי.

• אוניברסיטת אריאל: שם ישנו מסלול מיוחד הכולל לימודי מכטרוניקה, להתמחות בתכנון מכשירים אלקטרוניים משובצי מחשב לתעשייה האזרחית והצבאית ולשירותי הרפואה.

• מכללת אפקה להנדסה (תל אביב): במכללת אפקה מתקיימים לימודי הנדסה מכנית, שהיקפם 4 שנים. ההתמחויות הינן: חומרים, זרימה ואנרגיה, מכטרוניקה ורובוטיקה, מערכות רכב, מכניקת מוצק.

• הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל (חיפה): הטכניון בחיפה הוא אחד המוסדות האקדמיים המובילים בעולם בתחום הטכנולוגי והמדעי, והוותיק בארץ להוראת המקצועות המדעיים.

• עזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה ירושליםתכנית המקנה ידע בהנדסת מכונות קלאסית ומודרנית, באמצעות לימודי תשתית במדעים לצד קורסי הנדסה יישומית ברובוטיקה, מערכות אנרגיה, מיקרו מערכות מכניות , מנועי בעירה פנימית ועוד.

• אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): במחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטה מוצעות מגוון תכניות לימוד לתואר ראשון, בהתמחויות שונות: מערכות זרימה, תיכון, מכניקת מוצק, מערכות הספק, מערכות תרמיות, הנדסה רפואית וביומכניקה וכן אפשרות להשתתף בתכניות מצטיינים שונות, ביניהן תואר ראשון כפול בהנדסת מכונות ובשלל תחומים נוספים.

מהן אפשרויות התעסוקה?

בוגרי לימודי הנדסת מכונות יכולים להשתלב בתפקידי מחקר ופיתוח, ייצור, ניהול הנדסי, תכנון ואחזקה בחברות מסחריות, במפעלים ובעסקים במגזרים השונים.

צריך פרטים על הנדסת מכונות?

רוצה לדעת יותר על הנדסת מכונות?

מוסדות לימוד הנדסת מכונות
שאלות הגולשים בנושא
לימודי הנדסת מכונות מעל גיל 40
הכנה ללימודי הנדסת מכונות
לימודי הנדסת מכונות, מכטרוניקה באריאל.
לימודי הנדסת מכונות בירושלים
לימודי הנדסת מכונות באוניברסיטה