תואר שני בתרפיה באמנות במכללת סמינר הקיבוצים
אמנות ואמון בטיפול
האמנות מאפשרת פתח הצצה לעולמם הפנימי של בני האדם. ניתן ללמוד המון על אישיותו ואופיו של האדם באמצעות פענוח יצירות אמנותיות, כמו ריקוד, כתיבה, ציור ומשחק. הכלים האמנותיים מהווים כלי גישור לא מאיים אך ישיר ואמיתי בין המטפל ובין המטופל, ומאפשרים יצירת קשר עמוק ובטוח בין השניים. מכללת סמינר הקיבוצים מציעה מסלול ללימודי תואר שני בתרפיה באמנות, המשלב בין הקניית ידע תיאורטי ובין פרקטיקה מעשית, ומתקיים באווירה אישית ותומכת.
תכנית הלימודים
הסטודנטים מכירים גישות וזרמים שונים של הפסיכולוגיה והפסיכותרפיה, לומדים להתאים את סוג הטיפול לפי טווח גילאים משתנה, ומעמיקים בשיטות מחקר כמותיות ואיכותניות. הם לומדים לאבחן קשיים רגשיים, חברתיים וקוגניטיביים, מכירים דרכים לניהול תקשורת פתוחה עם מטופלים משכבות שונות של האוכלוסייה ומתרבויות רבות, ומתנסים בטיפול המשלב אמנויות לפי תחום ההתמחות.
מבנה הלימודים
משך הלימודים לתואר השני הוא שנתיים אקדמיות, הכוללות יום לימודים מלא ויום עד יומיים נוספים להתנסות מעשית שהיקפה הכולל 600 שעות.
נוסף על כך, לאחר סיום הלימודים העיוניים, יש להשלים בשנה השלישית סטאז' בהיקף 960 שעות, במהלכו מגיעים לקבל הדרכות במכללה.
תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה במקצועות טיפוליים ואבחוניים, קורסי בחירה בתחומי האמנות והטיפול באמצעות האמנות, בחירת תחום התמחות אחד, כתיבת סמינריון ועבודת מחקר טיפולית.
נושאי לימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
התמחויות
בתכנית לתואר שני בתרפיה באמנות במכללת סמינר הקיבוצים ניתן לבחור באחת מן ההתמחויות הבאות:
- טיפול באמנות חזותית - מבוסס על יצירה והבעה דרך עשייה אמנותית; המטפלים נחשפים לעולמם הפנימי של המטופלים באמצעות שימוש בחומרים מוחשיים, צבעים ופענוח סמלים ודימויים.
- פסיכודרמה - מטרתה היא לשפר את מצבם הנפשי של בני האדם ומהלך חייהם באמצעות ביטוי ספונטני, משחקי תפקידים ושימוש בפעולה יצירתית.
- טיפול בתנועה - מתייחס לגופם, תנועתם ונפשם של בני האדם. הטיפול בודק את הקשר בין תהליכים אישיים ובינאישיים ובין הגוף ותנועתו. הוא אף עוזר לשחרר חסימות נפשיות, הבאות לידי ביטוי בגוף ובדימויו.
- ביבליותרפיה - עושה שימוש בטקסטים ספרותיים כמרחב לדיאלוג טיפולי; המטופלים קוראים סיפורים, מעשיות, שירה ועוד, משוחחים על עצמם דרך הדמויות השונות, ומתנסים בכתיבה יצירתית אישית.
תנאי קבלה
הקבלה לתואר שני בתרפיה באמנות בסמינר הקיבוצים מותנית בסיום תואר ראשון בממוצע שמעל 85, בתחומי האמנות או הטיפול. מועמדים שהתואר הראשון שלהם אינו בתחום טיפולי, כגון: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות, יוכלו לבצע השלמות נדרשות בקורסי מבוא בפסיכולוגיה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר. עליהם להשיג בקורסים אלה ציון של מעל 80.
על מועמדים שאין להם רקע אקדמי באמנויות, כמו: מחול, מוסיקה, פיסול וספרות, להשלים 250 שעות התמחות, עד ההרשמה לתכנית, ובנוסף לבצע 250 שעות מעשיות נוספות במהלך שנת הלימודים הראשונה.
כמו כן, על כל המועמדים לעבור ועדת קבלה.
- קראו עוד על קורס תרפיה באמנות במרכז
סגל המרצים
תחומי ההתמחות של סגל המרצים כוללים את הנושאים הבאים: הכוח המרפא של הספרות, מודלים ספרותיים דמויי מציאות, הנחיית קבוצות, המשחק בחול בגישה יונגיאנית, טיפול בנפגעי טראומה ופוסט טראומה, טיפול משפחתי וזוגי, הטקסט כמרחב לדיאלוג, טיפול בתנועה לילדים ועוד.
תעודה
למסיימי התכנית בהצלחה תוענק תעודת תואר שני מוסמך M.A.A.T ותעודת מטפל באמנויות מטעם מכללת סמינר הקיבוצים.
למידע נוסף לחצו: מכללת סמינר הקיבוצים