לימודי סיעוד לתואר שני לנשים חרדיות במבח"ר - מכללת בני ברק האקדמית, בשיתוף אוניברסיטת חיפה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על תואר שני בסיעוד לחרדיות - מבח"ר.

תואר שני בסיעוד לנשים חרדיות במבח"ר, בשיתוף אוניברסיטת חיפה

בכל לבבן, בכל נפשן ובכל מאודן

האחיות עוסקות בעבודת קודש. הן דואגות במסירות לחולים, יודעות להקשיב, לתמוך ולסייע לאנשים ברגעים הקשים והמביכים ביותר שלהם. הן עמלות ללא הרף, ולעיתים קרובות מוכיחות יכולת לפעול בזריזות תחת תנאי משבר ולחץ, גם כשהן עייפות ושחוקות. לימודי תואר שני בסיעוד לנשים חרדיות במבח"ר מעניקים פרספקטיבה רחבה ועמוקה על עולמן של האחיות בבתי חולים ובמרפאות ציבוריות ופרטיות.

במסגרת התואר הסטודנטיות רוכשות כלים מקצועיים לייעול ולשיפור העבודה מזוויות אקדמיות שונות. הן נחשפות לגישות חדשניות ולמחקרים מרתקים, העוסקים בנושאים כגון: יחסי מטפל ומטופל, כאבי נשים, דילמות מוסריות ועוד נושאים רבים נוספים.

עוד על תכנית הלימודים

תכנית הלימודים לתואר שני בסיעוד עוסקת בסוגיות מרכזיות בעבודת האחיות, בדגש על טיפול במצבי חולי מורכבים, על רפואה מונעת ועל קידום איכות החיים. הסטודנטיות לומדות כיצד להתמודד עם מצבי משבר ולחץ. הן נחשפות למגוון ההיבטים של הכאב, ולאופן בו נשים מגיבות לכאב בהשוואה לגברים. הן מבינות איך להפיץ בצורה יעילה מידע חיוני ועצות לקידום הבריאות במגזרים שונים. כמו כן, הסטודנטיות מפתחות מיומנויות מחקריות ומשכללות את החשיבה הביקורתית שלהן לקראת כתיבת עבודת הגמר.

מבנה הלימודים

מסלול זה לחרדיות בתואר השני איננו מחקרי, אך למועמדות מתאימות תינתן האפשרות לכתוב עבודת תזה. משך ההכשרה הוא כשנתיים אקדמיות, והלימודים נערכים במתכונת חד שבועית של יום לימודים מלא. במהלכם הסטודנטיות משתתפות בהרצאות פרונטאליות, צופות בסרטים, מתרגלות עבודה בקבוצות קטנות ומציגות רפרטים במסגרת כיתתית.

• נקיטת החלטות רפואיות
  • טיפול בקשיש דמנטי
  • תקשורת בין חולה ואחות
  • בעיות בתפקוד המיני
  • מאפייני הטראומה הנפשית
  • אברי הרבייה הנשיים
  • חשיבות הגורם האנושי בעבודה
  • מילוי הוראות טיפוליות
  • גורמים פסיכוסוציאליים למחלות
  • צמיחה מתוך טראומה
  • משמעות המוות במסגרת מחלות
  • הצגת סיכונים והפחדה
  • הבדלי מגדר בעיבוד ובתפישת כאב
  • טיפול במחלות כרוניות
  • השפעות האשפוז על החולה ובני משפחתו
  • זיהוי ומניעה של טעויות
  • דפוסי זוגיות מצמיחים לעומת דפוסים מאיימים

קהל יעד

מסלול הלימודים מיועד לנשים בלבד, המעוניינות למלא תפקידים בכירים בתחומי הרפואה והבריאות ולהשתלב במסלולי הוראה ומחקר אקדמיים.

המועמדות נדרשות להיות בוגרות תואר ראשון בסיעוד בממוצע 85 ומעלה ובעלות תעודת אחות מוסמכת. כמו כן, הן נדרשות לעבור מבחן בקיאות בשפה האנגלית, למלא שאלון אישי ולהגיש המלצות רלוונטיות.

סגל המרצים

בתכנית לתואר שני בסיעוד לנשים חרדיות במבח"ר מלמדת בעלת תואר דוקטור בתכנית הבין תחומית ללימודי מגדר, המתמחה בטיפול זוגי ומשפחתי. מרצה נוספת היא אחות מיילדת שסיימה פוסט דוקטורט בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מרילנד. תחומי המחקר שלה עוסקים בתסמונות כאב בנשים ובתהליכי ויסות ובקרת כאב. כמו כן, בתכנית מלמדת חוקרת בכירה בתחום השיווק החברתי השיתופי מאוניברסיטת תל אביב, העוסקת בין היתר בתקשורת סיכונים ובריאות, בתכניות לקידום בריאות ובתקשורת שכנועית.

לבוגרות המסלול שתסיימנה בהצלחה, תוענק תעודת תואר M.A. בסיעוד מטעם אוניברסיטת חיפה.

למידע נוסף לחצו: מבח"ר - מכללת בני ברק האקדמית | לימודים לחרדים

עוד מסלולי לימוד - מבח"ר - מכללת בני ברק