תואר שני בסוציולוגיה ארגונית יישומית באוניברסיטת חיפה
ארגונים על שולחן הניתוחים
סוציולוגיה ארגונית היא תחום החוקר את התופעה הארגונית במטרה להסיק כיצד פועלים ובנויים ארגונים שונים בחברה בת זמננו. היא מתמקדת ביחסי הגומלין הנוצרים בין הישות הארגונית לבין הפרטים המשתתפים בה וגוזרת מתוכם מסקנות לגבי משתנים שונים המשפיעים על יכולתם של ארגונים להתקיים ולשגשג. באוניברסיטת חיפה מתקיים מסלול לתואר שני במדעי החברה המעניק לסטודנטים ידע תיאורטי רב בתורות ארגוניות, לצד התנסות מעשית במחקר, אבחון והערכה, שיפור תהליכים ובניית תכניות הכשרה.
תכנית הלימודים
במהלך הלימודים לתואר שני בסוציולוגיה ארגונית הסטודנטים מעמיקים במודלים סוציולוגיים ובשיטות מחקר, מכירים היבטים מגוונים של הסוציולוגיה בחברה הישראלית ורוכשים מיומנות מחקרית בכלים מגוונים. הם נחשפים לתיאוריות של התנהגות ארגונית ולומדים אודות הסוציולוגיה של הכלכלה ושל העבודה.
במקביל, הם רוכשים מיומנויות מעשיות בתהליכי ייעוץ, נפגשים עם אנשי שדה ולוקחים חלק בעבודת שטח מודרכת במסגרת פרקטיקום, המתבצע במפעל תעשייתיים, מוסדות ממלכתיים, ארגונים חברתיים ובתי עסק. בסוף השנה השנייה ללימודיהם, עליהם להגיש דו"ח מסכם על עבודתם המעשית בכתב ובעל פה.
חלק מהסטודנטים שמתקבלים לתכנית, שלהם רקע אקדמי שאינו סוציולוגי, נדרשים להשלים במהלך השנה הראשונה ללימודים בין 1 ל - 2 קורסי השלמה, אותם יש לעבור בציון של 82 ומעלה.
מתכונת הלימוד
הלימודים לתואר שני בסוציולוגיה במגמה זו מתקיימים בשני מסלולים: אחד כולל הגשה של עבודת גמר מחקרית, והשני כרוך בבחינת גמר. משך הלימודים במסלול ללא תזה הוא שנתיים, ותלמידים שבוחרים לכתוב עבודה מחקרית רשאים להאריך את תקופת הכשרתם לשלוש שנים.
הלימודים במגמה לסוציולוגיה ארגונית כוללים שלושה סוגים של קורסים: שיעורים מתקדמים בסוציולוגיה, קורסי התמחות תיאורטיים בארגונים ולימודי ייעוץ ארגוני. מדי שנה מתקיימות במחלקה סדנאות לפיתוח מיומנויות מקצועיות, במסגרתן לומדים המשתתפים להעביר משובים, לבצע ראיונות, להעביר מצגות ועוד.
נושאי הלימוד
|
|
סגל הוראה
ראש התכנית לתואר שני בסוציולוגיה ארגונית באוניברסיטת חיפה הוא פרופסור העוסק בסוציולוגיה של מקצועות, בכוח אדם טכנולוגי, בסוציולוגיה של שווקים וביחסים בין ארגוניים בענף ההיי טק.
תנאי קבלה
מועמדים מתאימים ללימודים לתואר שני בסוציולוגיה ארגונית באוניברסיטת חיפה הם אנשים בוגרי תואר ראשון במוסדות מוכרים, שהשיגו ציון 82 או יותר בלימודיהם. כמו כן רשאים להגיש מועמדות סטודנטים לתואר ראשון בשנת לימודיהם האחרונה על פי אותו ממוצע ציונים. מדי שנה מתקבלים למגמה בין 25 ל - 30 תלמידים. מיון המועמדים נעשה על בסיס מצוינות אקדמית. הגשה של מכתבי המלצה אקדמיים עשויה לסייע, אך היא אינה מהווה חובה בתהליך הקבלה.
תעודה
בוגרי התכנית מקבלים תואר שני MA בסוציולוגיה ארגונית מטעמה של אוניברסיטת חיפה.