רוצה פרטים על תואר שני ברפואת חירום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי רפואת חירום וניהול מצבי אסון לתואר שני

רוצה לדעת על תואר שני ברפואת חירום? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

לימודי רפואת אסון וניהול מצבי חירום לתואר שני

שלא נדע

אירועי אסון התאומים בספטמבר 2011 היוו נקודת ציון משמעותית במודעות הגלובאלית לשבריריותה של המציאות היומיומית. מאז ועד היום מושקעים ברחבי העולם משאבים אדירים בהערכות לקראת מפגעי טבע ואסונות מעשי ידי אדם, מתוך הכרה בהשפעה המכרעת שיש לתכנון מוקדם על היכולת להגיש עזרה ולצמצם נזקים בזמן אמת. בישראל, כמדינה המועדת במיוחד לפיגועי טרור, מערכי הערכות כאלה הינם חיוניים במיוחד. מספר אוניברסיטאות בארץ אף מציעות מסלולי לימוד לתואר שני המקנים הכשרה מקיפה בניהול של מצבי חירום ואסונות המוניים.

למי מיועדים הלימודים?

מדובר בלימודים מתקדמים ואינטרדיסציפלינרים שעשויים להתאים לאנשים בעלי רקע אקדמי בתחומים מגוונים. הם מתאימים הנחוצים במיוחד לבעלי תפקידים בכירים בשירותי החירום וההצלה, במערכת הבריאות, בשירותי הרווחה, ברשויות המקומיות וכן לפעילים בארגונים לסיוע הומניטרי. חשוב לציין, כי תכניות הלימוד בתחום אינן מסתמכות על בקיאות בהיבטים הקליניים של רפואת החירום.

מטרתן של תכניות אלה לתואר מוסמך היא לפתח בקרב הסטודנטים יכולות וידע לניהול יעיל של מצבי חירום, לצד ביקורתית בנוגע להיערכותה של מערכת הבריאות בישראל במקרים של אירועים רבי נפגעים. המשתתפים ילמדו אודות מגוון תרחישים לא מתוכננים ובהם תאונות, אסונות טבע, פיגועי טרור ואסונות תעשייתיים. הם יחשפו לדרכי התמודדות של שירותי הבריאות ושל רשויות מקומיות עם מצבי חירום ויכירו מודלים להגשת סיוע הומניטארי ברמה הבין לאומית. בנוסף הם יקבלו כלים לחשיבה ביקורתית עם דגש מיוחד על מחקר בתחום האפידמיולוגיה.

הלימודים לתואר מוסמך ברפואת חירום ואסונות אורכים בין שנה לשנתיים, כתלות במוסד הלימוד. הם משלבים בין קורסי חובה, שיעורי בחירה וסמינריונים. בנוסף כוללים הלימודים גם מגוון של ימי עיון, כנסים וסמינרים בהשתתפותם של מומחים ואנשי שטח מהארץ ומחו"ל.

• סיוע הומניטרי באזורי אסון
  • אסונות תעשייתיים
  • אבטחת איכות ברפואת חירום
  • מנהיגות במצבי חירום
  • תרחישי טרור בלתי קונבנציונליים
  • ניהול מערכות בריאות
  • תהליכי הפקת לקחים ועריכת תחקירים
  • היערכות לרעידות אדמה
  • ציוני דרך בהתפתחותה של רפואת החירום
  • גיאוגרפיה של אזורי אסון
  • השלכות חברתיות, רפואיות ופסיכולוגיות של אסונות
  • תקשורת המונים בזמן אסון
  • ניהול הרפואה באירועים רבי נפגעים ואסונות המוניים
  • קבלת החלטות בשעת חירום
  • טראומטיזציה משנית והשפעות של שחיקה במצבי חירום
  • שיקום נופים, קרקעות, סביבה וקהילה
  • טיפול בנפגעים דחופים לפני ההגעה לבית החולים (EMS)
  • מערך שירותי החירום בקהילה והתאמה למאפיינים ספציפיים

הגשת מועמדות לתואר שני ברפואת חירום וניהול מצבי חירום ואסון אפשרית לבעלי תואר ראשון בממוצע ציונים שנע בין 80 – 87. באוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת תל אביב נדרש ממוצע 80 ומעלה. באוניברסיטת חיפה יש צורך בממוצע 87 למסלול מחקרי עם תזה וממוצע 82 למסלול ללא תזה.

מתקבלים מועמדים בוגרי תואר ראשון במקצועות רלוונטיים ובהם מדעי הבריאות, הנדסה, מינהל ציבורי, גיאוגרפיה, רפואה, מקצועות פרא רפואיים, ניהול, מדעי החברה, עבודה סוציאלית, ביטחון ומקצועות נוספים המשיקים לתחום מצבי אסון וחירום (המקצועות האפשריים משתנים ממוסד למוסד).

בועדות הקבלה יינתן יתרון למועמדים בעלי ניסיון תעסוקתי בתחומים רלוונטיים בארגוני הצלה, במשטרה, במשרד הבריאות, בצה"ל, בפיקוד העורף, בתפקידים בכירים במערכת הבריאות כגון ניהול מחלקות רפואה דחופה או ניהול בתי חולים, בגופי רווחה ושלטון מקומי ועוד.

חלק מהמועמדים יזומנו לראיון אישי כחלק מתהליך הקבלה. במקרים מסוימים תיתכן דרישה לעמידה בקורסי השלמה, לפי שיקולי מוסד הלימוד והרקע הלימודי הקודם.

חשוב להגיש - הנתונים לגבי תנאי הקבלה נכונים לשנת תשפ"ב (2022), המידע מתעדכן משנה לשנה!

שכר לימוד

שכר הלימוד הינו אוניברסיטאי ונקבע בהתאם להנחיות המועצה להשכלה גבוהה לגבי הלימודים לתואר מוסמך.

מוסדות לימוד

• אוניברסיטת תל אביב – בבית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה תוכלו למצוא תכנית למנהלים בניהול מצבי חירום ואסון, הנלמדת במסגרת תואר שני בבריאות הציבור M.P.H. התכנית מתפרשת על פני שנה אקדמית מלאה אחת (כולל סמסטר קיץ) והיא אינה כוללת הגשת תזה.

• אוניברסיטת בן-גוריון בנגב – התכנית לתואר מוסמך ברפואת חירום M.E.M מתקיימת במסגרת בית הספר למקצועות הבריאות ומתפרשת על פני שנתיים במתכונת חד שבועית (ללא סמסטר קיץ). היא מתקיימת הן במסלול עיוני והן באפיק מחקרי הכולל כתיבה של עבודת תזה.

• אוניברסיטת חיפה – בחוג לגיאוגרפיה מתקיימת תכנית עם התמחות בהתמודדות עם מצבי חירום, הנלמדת במסגרת תואר שני בלימודי סביבה. הלימודים אורכים שנה אחת (כולל סמסטר קיץ) ומתקיימים הן במסלול מחקרי והן במסלול הכולל פרויקט גמר ללא תזה.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני ברפואת חירום?

רוצה לדעת יותר על תואר שני ברפואת חירום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני ברפואת חירום