תואר שני בלוגיסטיקה למנהלים באוניברסיטת בר אילן

תואר שני למנהלים בניהול לוגיסטיקה באוניברסיטת בר אילן

ידע וחומר

מנהלים רבים הפועלים מידי יום במגזר העסקי בוחרים להרחיב את השכלתם תוך כדי עבודה במשרה מלאה. השילוב המצוין בין ניסיון ניהולי לתואר מתקדם יכול בהחלט להוות כלי חשוב מבחינתו של המנהל, הן מבחינת תפקודו בארגון והן מבחינת אפשרויות הקידום האופציונליות. אוניברסיטת בר אילן מציעה תכנית לימודים ייחודית לתואר שני המתאימה למנהלים במשק.

התכנית לתואר שני למנהלים בניהול לוגיסטיקה באוניברסיטת בר אילן, עוסקת בהיבטים הקשורים להובלת תהליכי ייצור, שיווק, מחקר ופיתוח ואחזקת תשתיות בחברות ומפעלים. במהלך הלימודים נפגשים המשתתפים עם אנשי מקצוע מובילים בישראל העוסקים במקצועות הניהול והלוגיסטיקה, ומקשיבים להרצאות מפיהם ומפי חוקרים בעלי ידע רחב. הידע המועבר לתלמידים בתכנית המוסמך למנהלים מושתת על מקרי מבחן ומחקרים אקדמיים מישראל וממדינות אחרות.

זהו מסלול לימודים מהיר לתואר שני שנמשך שנה אחת, בתוספת קורס קיץ, ובסך הכל – שלושה סמסטרים ברצף. המסלול אינו כולל הגשת תזה, אך כולל סמינריון ובחינת גמר. מנהלי כוח אדם ומנהלי הדרכה יכולים להתאים בשיתוף עם אוניברסיטת בר אילן תכנית מיוחדת לקבוצת מנהלים הפועלים באותו ארגון, ובלבד שהקבוצה לא תפחת מ – 15 משתתפים.

תלמידי התכנית לתואר שני בלוגיסטיקה משתתפים בקורסי חובה ובקורסים לבחירתם. לימודי החובה עוסקים בעניינים הנוגעים לניהול האגפים השונים המרכיבים את הארגון, ובכלל זה גם: אגפי משאבי אנוש, אגפי רכש ומלאי, אגפי תחזוקה, ציי רכב ומערכות מידע. קורסי הבחירה מציעים לסטודנטים להעשיר את ידיעתם בנושאים כגון: הנעת עובדים, שיווק, שוק ההון, ניהול ידע, דיני חוזים ותאגידים, וכן הלאה.

בתואר שני זה לומדים מנהלים במסגרת כיתתית קבועה, בשעות נוחות המשתלבות בלוח הזמנים של בעלי משרות. מפגשי הלימוד מתקיימים באמצע שבוע בשעות הערב ובימי שישי בבוקר. חלק מן הקורסים מתוקשבים ומתנהלים דרך האינטרנט. בקורסים השונים יש חובה של הגשת מטלות, ולעיתים נדרשים הסטודנטים לעבור מבחן מסכם בסיום קורס מתכנית הלימודים.

נושאי לימוד ממוקדים

• פיתוח מודלים לניהול מלאי
  • יחסי עבודה
  • שימוש ב – GIS בלוגיסטיקה
  • יתרון תחרותי
  • ניהול פרויקטים וניתוח תהליכי
  • פיתוח עובדים
  • בנקאות, מבני שווקים והפרטה
  • מנהיגות בארגונים
  • תפקיד השיווק בשרשרת הערך
  • מערכת ERP SAP
  • כלכלה ישראלית וכלכלה גלובלית
  • לחץ ושחיקה בעבודה
  • תיאום מערכות בשרשרת אספקה
  • אינטגרציה בין ארגונים
  • תשתיות תעבורה ביבשה, באוויר ובים
  • מודל שיווי משקל כלכלי
  • ניתוח רכבים ומיקום מתקנים במערכות שינוע

למסלול לתואר שני למנהלים בניהול לוגיסטיקה תוכלו להתקבל, אם יש בידכם תואר ראשון עם ממוצע מעל 75. ניסיון ניהולי בתחום במשך שלוש שנים לפחות מגדיל את סיכויי הקבלה שלכם לתכנית. ייתכן שתחויבו בקורס ההשלמה "מבוא ללוגיסטיקה", בהתאם לידע הקודם שרכשתם באקדמיה. את הקורס יהיה עליכם לסיים בציון 80 לפחות, ולהסדיר את מעמדכם בחוג לתואר השני מול ועדה רלוונטית.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן