רוצה פרטים על מנהיגות חברתית - תואר שני?

מנהיגות חברתית בתואר שני ובתכניות המשך

רוצה לדעת על מנהיגות חברתית - תואר שני? אנחנו רוצים לעזור לך!

לימודים מתקדמים במנהיגות חברתית

עסקי הציבור

המודעות הגוברת לנושאים חברתיים, והמחשבה על החברה והחינוך כאתרים המרכזיים לשינוי פוליטי הולידו מסלולי לימוד חדשים ומתקדמים, שנועדו לספק בידי בעלי מוטיבציה להנהגה כלים תיאורטיים ומעשיים למנהיגות בדגש חברתי. אחד השינויים המהותיים בגישה למנהיגות חברתית הוא היציאה מהגישה הנאיבית, לפיה האידאולוגיה לבדה יכולה להניע שינוי, לטובת הפנמה ושימוש נכון בעולם העסקי ובמשאביו - לטובת שינוי חברתי. מתלווה למגמה זו החיפוש אחר עשייה משמעותית, קהילתית וארוכת טווח, המאפיינת חלקים נכבדים מן המגזר העסקי ומתעשיית ההייטק.

אין מדובר בתכניות רגילות לתואר שני במנהל ומדיניות ציבורית, אלא במסלולים מיוחדים, השמים דגש על יישומם של מכשירים עכשוויים כמימון ושיווק, בשטח העשייה למען הכלל או לטובת אוכלוסיות מוחלשות, בתחומי החינוך והקהילה ובארגוני המגזר השלישי. חלק מן התכניות הן בינלאומיות, חלקן מהוות התמחות בניהול, ואחרות שואפות לפתוח בתהליך של שינוי רציני במערכת החינוך. בניגוד למסלולים הרגילים לתואר שני במדעי המדינה העוסקים בארגוני ציבור, בתכניות שבהן עוסק מאמר זה משוקעת כוונה לחזק את החברה האזרחית ואת האנשים הפרטיים, הפועלים יחד למען מטרות משותפות ומתוך יוזמות המגיעות מלמטה.

מטרות הלימודים

בתכניות הלימוד לתואר שני במנהיגות חברתית מאמצים מודלים מהעולם העסקי לצורך יישומם בתחום ההנהגה, כשהמטרה היא לפתח כלי ניהול משוכללים ולתתם בידי המנהיגים העתידיים במגזר הראשון (הממשלתי) והשלישי (ארגונים ללא מטרות רווח).  בוגרי התואר השני יוכלו להביא אלמנטים של חדשנות ותחרותיות, המאפיינים את המגזר השני (העסקי), לתוך אותם גופים ציבוריים הסובלים משמרנות ומקשיים בירוקרטיים. מעבר לכך, במסלולים אלה נלמדות לעומק סוגיות הנידונות במחלוקות חברתיות ובדמוקרטיה העכשווית, ויש בהם התכוונות להעצמה אזרחית וחברתית.

• מימון בהקשר של עמותות
  • שיווק חברתי
  • יזמות עסקית במבט חברתי
  • כלכלה ניהולית
  • ניהול ארגונים ללא מטרות רווח
  • יזמות חברתית
  • ניהול שיווק, גיוס כספים ותקצוב
  • התנהגות ארגונית
  • מדיניות ציבורית במגזר השלישי
  • סטטיסטיקה בניהול
  • שיתוף פעולה עם קרנות ועמותות
  • חזון ולמידה ארגונית
  • חברה אזרחית בישראל ובעידן הגלובלי
  • אתיקה בניהול עמותות
  • תכנון אסטרטגי בארגונים ללא מטרות רווח

איפה לומדים?

מסלולי לימוד מתקדמים במנהיגות חברתית מוצעים במוסדות הבאים:

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

אוניברסיטה זו מפעילה מגמה למנהיגות חברתית במסגרת התכנית לתואר שני במנהל עסקים (MBA). למשתתפי המגמה מוצעות מלגות נדיבות, וסגל ההוראה כולל גם מרצים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, כגון: הארוורד וסטנפורד. התחומים העיקריים הנלמדים בה הם: ניהול, מנהיגות וסוגיות חברתיות. כמו כן, נבחנים הקשרים בין עולם ההנהגה החברתית לעולם העסקים.

הקורסים מועברים במשותף על ידי אנשי סגל מהפקולטה לניהול יחד עם מומחים מתחום המנהיגות החברתית במטרה לייצר דיון רב תחומי פורה. הם כוללים ניתוח של מקרי מבחן והתנסויות מעשיות, במטרה לספק הכנה מקיפה לניהול במגזר השלישי. מפגשי הלימוד נערכים שלושה ימים בשבוע, והמסלול אורך 16 חודשים. ניתן ללמוד במסלול מחקרי או במסלול ללא תזה.

לצורך קבלה לתכנית, נדרשים ממוצע ציונים 85 ומעלה בתואר הראשון, ניסיון תעסוקתי בתחום המגזר השלישי, זיקה לסוגיות חברתיות, רהיטות לשונית ואנגלית ברמה גבוהה. במקרים מיוחדים, יוכלו להתקבל בעלי ממוצע נמוך יותר בתואר הראשון בכפוף למעבר חלקה הכמותי של בחינת ה - GMAT.

האוניברסיטה העברית בירושלים

האוניברסיטה העברית מקיימת תכנית בינלאומית לתואר שני (MA) בניהול ומנהיגות חברתית, הנערכת בשפה האנגלית. משך התוכנית הוא שלושה סמסטרים רצופים. מטרתה, הכשרה של מנהיגים חדשניים ובעלי השכלה רחבה וייחודית לפעילות במוסדות ללא כוונות רווח, ובדגש על חברה אזרחית ושינוי חברתי. ניתן להתמחות בהנהגה בקהילה היהודית על ידי התמקדות בקורסים מתחום לימודי היהדות והחברה הישראלית.

התכנית מאפשרת גם השתתפות בהתמחות מעשית, והמרצים בה מלווים פרויקטים קבוצתיים, הנבחרים לפי תחומי העניין של הסטודנטים. השתתפות בקורסים המועברים בעברית יתאפשרו לאלו הדוברים את השפה, במסגרת בית הספר לעבודה סוציאלית והפקולטות למדעי הרוח והחברה. נדרש תואר ראשון במדעי החברה או תחום משיק. מוצעות מלגות לימודים.

מכון מנדל למנהיגות, ירושלים

במכון מנדל מתקיימת תכנית ללימודי המשך במנהיגות חינוכית לבעלי תואר שני וניסיון ניהולי, בדגש חינוכי. מטרתה, טיפוח מנהיגים לקידום מערכת החינוך בישראל. התכנית מועברת על ידי עמיתי בית הספר - אנשי מקצוע משכילים ובעלי ניסון רב. הלימודים נמשכים שנתיים ומזכים את הלומדים במלגת קיום, המסייעת להם להשקיע את מיטב מאמציהם בלימודים. נכללים בה לימודים תיאורטיים ומעשיים, לצד מפגשים עם מומחים מהתחום.

המכללה האקדמית לחברה ואמנויות, נתניה

במכללה האקדמית לחברה ואמנויות מציעים תכנית לתואר שני MA בחברה ואמנויות, המתמקדת בתהליכים של שינוי חברתי דרך כלים תיאורטיים ואמנותיים מגוונים. במהלך התכנית עוסקים בתחומים כפתרון סכסוכים והדרכת קבוצות ובוחנים את יישומי האמנות כדרך למעורבות חברתית. המסלול מתפרש על פני כשנתיים ומוצע בתכנית בוקר או בתכנית בשעות הערב.

צריך פרטים על מנהיגות חברתית - תואר שני?

רוצה לדעת יותר על מנהיגות חברתית - תואר שני?

שאלות הגולשים בנושא
תואר בשינוי חברתי