רוצה פרטים על תואר שני במנהל עסקים לדתיים?

לימודי מנהל עסקים לתואר שני לציבור הדתי

רוצה לדעת על תואר שני במנהל עסקים לדתיים? אנחנו רוצים לעזור לך!

לימודי תואר שני במנהל עסקים לציבור הדתי

לימודים אקדמיים לציבור הדתי והחרדי

אנו עדים לכך שבשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מהציבור החרדי בישראל פונים ללימודים אקדמיים. מבנה הלימודים במוסדות הלימוד להשכלה גבוהה אינם מותאמים לצרכיהם הייחודיים של הציבור החרדי. אווירת הלימודים ואופיים לעיתים רבות מתנגשים עם אורח החיים הדתי.

בנוסף לכך, הסטודנט החרדי מגיע ללימודים כאשר הסטאטוס המשפחתי שלו מונה, אישה וילדים. לכן, אינו יכול להתחייב למסלולי לימוד תובעניים, במקביל הוא מחויב להצליח ולקיים חיי משפחה, בו זמנית עם הלימודים ולעיתים גם עם העבודה.

ייחודיות הלימודים האקדמיים לציבור הדתי-חרדי

ישנם מספר מוסדות לימוד בארץ אשר בחרו לתת מענה לצורך של הדתיים באוכלוסיה בישראל, המעוניינים לשלב לימודי חול עם אורח חיים דתי. לשם כך, נבנו מערכות לימוד ייחודיות למגזר הדתי-חרדי בהן מסגרת הלימודים מותאמת בעיקר לצורך בהפרדה בין נשים לגברים, ומערכת השעות בלימודים ייחודית גם היא ומותאמת לאורח החיים הדתי. בין התחומים המוצעים לחרדים ולדתיים במסגרות הייחודיות ניתן למצוא:

• רפואה משלימה
  • מנהל עסקים
  • ראיית חשבון
  • משפטים
  • ועוד אחרים.

מה לומדים?

לימודי תואר שני במנהל עסקים, הם לימודים אינטגרטיביים הכוללים בתוכם תחומים מגוונים כגון:

• שיווק
  • כלכלה
  •  ניהול אסטרטגיה
  • מימון
  • ניהול כללי
  • משאבי אנוש
  • ניהול מערכות מידע
  • ועוד רבים אחרים..

מטרת הלימודים, להכשיר את בוגרי המסלול כמומחים בתחומי הניהול השונים ולאפשר את השתלבותם בתפקידי הניהול השונים בארגונים. בוגר מסלולי הלימוד למנהל עסקים מקבלים סט כלים שימושי ומחייב לצורך תפקודם כמנהלים בתחומי קבלת ההחלטות, תחומים כלכליים, תיאוריות ארגוניות שונות, יסודות המשפט וחוזים והבנת תפקודו של הארגון. המנהל למעשה מקבל זווית ראייה שונה מזו של שאר אנשי הצוות בארגון שאינם מנהלים ובאפשרותו לראות את התמונה מלאה הרחבה במהלך קבלת החלטותיו.

תואר שני במנהל עסקים לדתיים

הציבור החרדי פונה ללימודי מנהל עסקים בגלל יכולת ההשתכרות הגבוהה אותו הוא מספק, והמגוון הרב של תחומי העיסוק הנפתחים לפני בוגרי המסלול. קיימים כיום בישראל מספר מוסדות המאפשרים לימודים לתואר ראשון ושני במנהל עסקים המותאמים לאורח החיים הדתי-חרדי בנפרד ממסלולי הלימוד לציבור הכללי. לימודי תואר שני המתחשבים במסורת הדתית היהודית הופכים את מוסדות הלימוד הללו למבוקשים ביותר על-ידי הציבור החרדי והדתי-לאומי בבחירתם מוסד ללימודים גבוהים.

מוסדות לימוד

• מכון לנדר - מכון לנדר ביסס את מעמדו האקדמי בשנים האחרונות, לכן זכה לאישורה של המועצה להשכלה גבוהה, אשר אישרה פתיחת מסלול לימודים לתואר M.B.A. במנהל עסקים ייעודי לחרדים. המכללה מקיימת לימודים אקדמיים תוך הקפדה על אורח חיים תורני, הפרדה בין נשים לגברים ושמירה על צניעות הסטודנטים. במסלול הלימודים יוכלו לבחור הסטודנטים באחד ממסלולי ההתמחות: מימון, שיווק, ניהול וחשבונאות.

• אוניברסיטת בר אילן - הלימודים באוניברסיטת בר אילן הם באווירה מסורתית כחלק מהווייתו של מוסד הלימודים. הלימודים מתקיימים בהרמוניה בין הסטודנטים הדתיים ולבין אלו שאינם. מסלולי ההתמחות המוצעים לסטודנטים במסלול M.B.A. הם: מימון, שיווק, ניהול והתנהגות ארגונית ומערכות מידע.

צריך פרטים על תואר שני במנהל עסקים לדתיים?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במנהל עסקים לדתיים?

שאלות הגולשים בנושא
תואר שני במנהל עסקים לדתיים