תואר ראשון בהנדסת מכונות במכללת אורט הרמלין

תואר ראשון בהנדסת מכונות אורט הרמלין

מכללת אורט הרמלין להנדסה נוסדה בשנת 1972 וממוקמת באזור העסקים החדש בעיר נתניה. בקמפוס ישנם מבנים מפוארים ומעבדות משוכללות והלימודים במכללה מותאמים לצרכי השוק, החברה והמשק. מכללת אורט הרמלין מציעה לציבור להשתלב באחת מארבע חטיבות הלימוד:

1. חטיבת ההמשך לתואר ראשון אוניברסיטאי להנדסאים
  2. חטיבת לימודי הנדסאים במסגרת מה"ט
  3. חטיבת לימודי עתודה טכנולוגית מטעם משרד החינוך
  4. חטיבה ללימודי תעודה בה מתקיימים מגוון מסלולים לפיתוח קריירה ולהעשרה.

תוכנית הלימודים

במכללת אורט הרמלין פועלת גם המחלקה להנדסת מכונות. תוכנית זו פותחה במטרה לספק לתלמידים ידע הנדסי נרחב שיאפשר להם להשתלב בהצלחה בתעשיית הטכנולוגיה העילית. בנוסף לידע בתחום הנדסת המכונות, נלמדים נושאים נוספים כמו רובוטיקה, מכטרוניקה ועוד.

ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות במחקר ופיתוח ובייצור מכשור מכני, אלקטרוני, אלקטרו-אופטי, מכנו-אופטי וציוד רפואי. לעיסוק בכל התחומים האלה, ובכלל זה בתחום התכנון וייצור המוצר, נדרשים מהנדסי מכונות מיומנים שבקיאים בתחומים הרלוונטיים.
בעולם המודרני עלתה רמת השכלול של המוצרים ותכנונם צריך לענות על הדרישות של מחיר תחרותי ואיכות גבוהה.

אתגרים אלה מחייבים את המהנדסים להציע פתרונות הולמים ולהפגין תפיסה מערכתית בתחומי ההנדסה השונים המשולבים במערכות.

תכנית הלימודים מספקת את הידע הנדרש בהנדסת מכונות קלאסית והיא מקנה לתלמידים ידע גם תחום החשמל, האופטיקה, האלקטרוניקה והמחשבים. בנוסף לידע התיאורטי שמוקנה בכל אחד מהתחומים שנזכרו התוכנית מעניקה לתלמידיה גם כלים מעשיים שיכשירו אותם לעבודה בצוות, לניהול פרויקטים ולתיעודם, לעמוד בלוחות הזמנים ועוד.

תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת מכונות הם:

• בגרות מלאה
  • ציון 550 ומעלה בבחינה הפסיכומטרית.
  • 4 יח' בגרות במתמטיקה בציון 80 ומעלה.
  • 4 יח' בגרות באנגלית בציון 70 ומעלה.
  • 5 יח' בגרות בפיזיקה בציון עובר.
  • מועמדים ללא בגרות בפיזיקה יוכלו ללמוד במכינה הקדם אקדמית במכללה.

• אלגברה
  • חיישנים
  • הנדסת חומרים
  • תרמודינמיקה
  • הנדסת ייצור
  • מעבר-חום
  • כימיה
  • סטטיסטיקה וחוזק
  • כתיבה מדעית-טכנית
  • התמרות אינטגרליות
  • תכנון וניהול פרוייקטים
  • ועוד.

משך הלימודים

התכנית להנדסת מכונות נמשכת ארבע שנים במסלול לימודי יום וחמש שנים במסלול לימודי ערב.