תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון - הטכניון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לתואר ראשון בטכניון
 
להשתלב בפיתוח מוצרים
 
העיסוק בתחום הביוטכנולוגיה כמקצוע, כולל שילוב של לימודי הנדסה ולימוד מדעי הטבע, כאשר אחד התחומים החשובים המשלימים את הביוטכנולוגיה – אך גם עומדים בפני עצמם – הוא תחום הנדסת המזון. בהנדסה הגנטית עוסקים כיום בפיתוחים הקשורים בתחומי המזון, ובנוסף קיים עיסוק בנושאים כאורך חיי המדף של מוצרי מזון, איכות המוצרים, פיתוח אריזות, ועוד. בתחומים אלה ועוד משתלבים שני התחומים הללו ותומכים זה בזה.
 
על המסלול בטכניון
 
המסלול ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לתואר ראשון בטכניון הוא מסלול הנלמד לאורך ארבע שנים, בהיקף של כ – 160 נקודות להשלמת התואר. במסלול מתמחים הסטודנטים רק באחד משני התחומים: הנדסת ביוטכנולוגיה או הנדסת מזון. ואולם, תכנית הלימודים היא אחת, והיא משותפת לאורך כל שלבי היסוד שלה.
 
מתכונת הלימודים
 
תחומי הלימוד המשותפים לשתי ההתמחויות הם תחומי ההנדסה היסודיים – פיזיקה, כימיה, מתמטיקה ומחשבים. בהמשך המסלול לומדים את מקצועות היסוד המשותפים לתחומי הביוטכנולוגיה והמזון, והללו מתחלקים לשלושה ענפים עיקריים: הנדסה וטכנולוגיה; ביוטכנולוגיה; וביוכימיה ותזונה. לימודי היסוד אורכים כשנתיים. לאחר מכן בוחרים הסטודנטים לצורך ההתמחות באחת משתי אפשרויות הלימוד: הנדסת ביוטכנולוגיה או הנדסת מזון.
 
נושאי הלימוד
 
  • ביואינפורמטיקה
  • ננוטכנולוגיה
  • אימונולוגיה בסיסית
  • תרמודינמיקה
  • ניהול של איכות ופריון
  • הנדסת אריזה
  • תקנים ומערכות תקינה
  • הנדסה גנטית
  • הנדסת תרופות ומוצרים ביולוגיים
  • טוקסיקולוגיה
  • תהליכים בתעשיית הביוטכנולוגיה
  • הנדסת איכות
  • תהליכי הפרדה והשבה בביוטכנולוגיה
  • מיקרוביולוגיה
  • הארכת חיי מדף של מזון ומוצרים ביולוגיים
  • אנדוקרינולוגיה
  • מבנה ותכונות של מזון ושל חומרים ביולוגיים
  • ועוד
 
שילוב תארים בתכניות מיוחדות
 
הטכניון מאפשר לסטודנטים הלומדים במסלול ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לשלבו עם לימודים נוספים במסגרת תכניות מיוחדות:
 
  • הנדסת איכות בביו תהליכים – מסלול חדש, פרי שיתוף פעולה בין הפקולטה להנדסה אזרחית ובין הפקולטה לביוטכנולוגיה ומזון. מסלול זה נועד להכשיר אנשי מקצוע מומחים בתחומי אבטחת האיכות בתהליכים הקשורים במוצרים ביולוגיים.

 

  • הנדסת הסביבה – מסלול המשלב בין תחומי הידע מן הפקולטות להנדסה אזרחית וסביבתית, הפקולטה לביוטכנולוגיה ומזון, והפקולטה להנדסה כימית. נועד להכשיר מהנדסים הבקיאים בכל תחומי הפיתוח, הביצוע והתכנון של תהליכי קיימות.

 

  • תואר ראשון נוסף בשילוב תעודת הוראה – מסלול זה מאפשר לסטודנטים ללמוד, במקביל להנדסת הביוטכנולוגיה והמזון, גם לתואר ראשון בתחום נוסף מבין אחד התחומים הבאים: מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב, טכנולוגיית מכונות, ואלקטרוניקה חשמל. הלימודים בתחומי ידע אלה משולבים עם לימודים לתעודת הוראה בתחום הידע הנבחר.
 
תנאי הקבלה
 
תנאי הקבלה למסלול ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לתואר ראשון בטכניון עשויים להשתנות משנת לימודים אחת לאחרת, ולכן רצוי לוודא אותם עם מרכז ההרשמה בעת הרישום. עם זאת, התנאים הבסיסיים לקבלה מבוססים על ממוצע ציוני תעודת הבגרות בשילוב הציון בפסיכומטרי, כאשר ציון הסכם בשנת הלימודים האחרונה, למשל, היה 81 - 83. בנוסף, דרוש ידע מוקדם ברמות גבוהות בתחומים המדעיים השונים.
 
אפשרויות התעסוקה
 
בוגרי התכנית ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לתואר ראשון בטכניון מצוידים בסופו של המסלול בתעודת גמר B.Sc מטעם הטכניון. כך, מהנדסי הביוטכנולוגיה או מהנדסי המזון יוכלו להשתלב בתעשיות השונות בתחומי הביולוגיה, הכימיה, הביוטכנולוגיה, המזון, וכן בתעשיית התרופות, במכוני תקינה ובחברות לייעוץ בתחומים אלה. כל הענפים הללו, וענפים רבים בתפקידים שונים נוספים – פתוחים בפני בוגרי מסלול זה. בנוסף, בוגרי המסלול יוכלו כמובן להמשיך ללימודי תואר שני ותואר שלישי בתחום זה או בתחומים משלימים ומשיקים – ולהמשיך להתפתח מבחינה אקדמית, תוך שהם מקדמים את המחקר בארץ.
 
 
 


** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

עוד מסלולי לימוד - הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
חוות דעת של סטודנטים על תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון - הטכניון
התקבלו 23 דירוגיםבציון ממוצע: 3.8 מתוך 5
קרוליין

קרוליין

30/03/2019
5/ 5

הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהבת את האווירה, את תחושת הביתיות, לדעת מה אני עושה ולהבין איך אני יכולה לשנות עם זה משהו בעולם

על הקמפוס

ענק, עצום, מבלבל. אז בהתחלה נאבדים הרבה, ואולי נעזרים באנשי סגל שיעזרו לך להגיע ממקום למקום, אבל בסו קרא עוד...

טיפים

להיות רגועים, ללכת אחרי הלב ולהקשיב ליכולות שלך. מערכת מומלצת היא לא מומלצת, והרצאות קטנות עדיפות תמ קרא עוד...

רחל

רחל

06/11/2017
5/ 4

הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

את האווירה. שכול מסביב עם אותו ראש, כולן פחות או יותר אותו רמה. למרצים חשוב שנצליח ומרגישים בזאת.כיף קרא עוד...

על הקמפוס

גדולה ומפותחת. יש סביבה נעימה, פרקים יפים ונופים מדהימים.הרבה אינטרקציה בין הסטודנטים

טיפים

לא להקשיב למה שאחרים אומרים. אם יש מטרה, בעזרת עבודה קשה תצליחו להשיגה

טלי

21/01/2015
5/ 4

הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהבת ללמוד בטכניון, מכיוון שהוא נחשב למוסד הלימודים היוקרתי ביותר והראשון בישראל אשר מציע רמה ג קרא עוד...

על הקמפוס

מקום עם גישה נוחה שמאפשר לסטודנטים ליהנות מנופי הטכניון וליהנות מהפסקה מרתקת ברחבת הטכניון

טיפים

אני ממליצה על הנדסת מזון, מקצוע נפלא עם המון אפשריות תעסוקה עתידיות


לכל חוות הדעת

כלים שיעזרו לך לבחור