תואר שני בניהול מערכות בריאות - אוניברסיטת בן גוריון
המחלקה לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן גוריון שואפת להכשיר תלמידים לנהל ולהתוות מדיניות בריאותית בכל הרמות וכן, לשפר את רמת שירותי הבריאות הניתנים לאזרחי ישראל. התקציב המיועד למערכות הבריאות בישראל עומד על למעלה מעשרים מילארד שקל, זאת בעקבות חוק ביטוח הבריאות הממלכתי אשר חוקק בשנת 1994. במסגרת החוק נדרש כי מנהלי מערכות הבריאות ירכשו השכלה והסמכה אקדמית כתנאי למילוי תפקידם במערכות הבריאות הציבוריות. המחלקה לניהול מערכות הבריאות.
- קיראו על: תואר שני
מה לומדים?
באוניברסיטה פועלת בשיתוף עם הפקולטה למדעי הבריאות ובית הספר לניהול ומעניקה ידע נרחב ומעמיק עם המאפיינים של מערכות הבריאות בעולם בכלל ובמדינת ישראל בפרט. במהלך הלימודים הסטודנטים מעמיקים את הידע שרכשו במהלך התואר הראשון ונחשפים לצד הניהולי, כלכלי עסקי של מערכות הבריאות כמו גם לפן המחקרי בתחומי הבריאות השונים.
הקורסים השונים מעניקים ידע וכלים ניהוליים להתמודד עם משימות מורכבות במסגרות הבריאות הפרטיות והציבוריות, כמו גם בהתמודדות עם דילמות וצרכים ייחודיים לאוכללוסיות שונות הזכאיות לקבלת שירותי בריאות. עם סיום הלימודים לסטודנט תעודת תואר M.H.A מוסמך - ניהול מערכות בריאות.
התמחויות
בתוכנית הלימודים לתואר שני בניהול מערכות בריאות ניתן לבחור מגמת התמחות או ללמוד במסלול כללי. להלן מגמות ההתמחות:
- ניהול רפואת חירום ואסונות
- ניהול והערכת טכנולוגיות רפואיות
- מדיניות בריאות וסביבה
מסלולי לימוד
- מסלול מחקרי הכולל עבודת גמר - מסלול לימודים זה הינו בהיקף של 48 נ"ז הכוללות: 30 נ"ז בעשרה קורסי חובה, 6 נ"ז בשני קורסי חובה במגמת ההתמחות שנבחרה או בקורסים כללים ו – 12 נ"ז.
- מסלול ללא עבודת גמר - מסלול לימודים זה הינו בהיקף של 42 נ"ז הכוללות:27 נ"ז בתשעה קורסים, 3 נ"ז בסמינר מחקרי ו- 4 נ"ז בקורסי חובה במגמת ההתמחות שנבחרה שנבחרה או בקורסים כללים.
נושאי הלימוד
תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה לכלל הסטודנטים וקורסים הנקבעים לסטודנט על פי מסלול הלימודים ומגמת ההתמחות שבחר. להלן רשימה של קורסים לדוגמא:
|
משך הלימודים
תוכנית הלימודים לתואר שני בניהול מערכות בריאות אורכת שנתיים אקדמיות.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה לתואר השני בניהול מערכות בריאות הינם: בעלי תואר ראשון מטעם מוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בממוצע ציונים מעל 80. תנאי זה אינו מאפשר קבלה אוטומטית, במוסד הלימוד מביאים בחשבון את הרקע המקצועי של המועמדים, הישגים וניסיון קודם.
* בוגרי תואר ראשון בתחומים שונים יידרשו בלימודי השלמה לפי החלטת וועדת הקבלה של המחלקה
אפשרויות תעסוקה
בוגרי התואר השני בניהול מערכות בריאות יכולים להמשיך ללימודי תואר שלישי (דוקטור) בתחום, או להשתלב בתפקידי ניהול בכירים במערכות בריאותיות כגון: בתי חולים, בתי אבות, מוסדות שיקומיים, קופות חולים, תכנון והפעלה של שירותי בריאות במרפאות קהילתיות, בבריאות הקשיש, במניהל השירותים לזקן ועוד.
- מה רמות השכר למנהלי מערכות בריאות? שכר ניהול מערכות בריאות