לימודי משפטים לתואר שני באוניברסיטת תל אביב

תואר שני במשפטים של אוניברסיטת תל אביב

הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב נחשבת כיום למוסד מוביל להוראת המשפטים בארץ. תוכנית הלימודים לקראת תואר שני במשפטים נועדה להרחיב את הידע המשפטי וההשכלה שנרכשה במהלך הלימודים לקראת תואר ראשון. במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים כישורים לניתוח ומחקר בעולם המשפט, תוך בחירה בין לימודים במסלול העיוני שמאפשרים להעמיק את הידע התיאורטי לבין בחירה במסלול המחקר המאפשרים התנסות במחקר אישי תוך ליווי והנחייה של איש סגל בכיר מהפקולטה.

השפעתה של הפקולטה למשפטים על העולם מחוץ לאקדמיה הינה משמעותית ומתבטאת במחקרים אקדמיים ברמה גבוהה ובמעורבות חברתית פעילה. סגל ההוראה מורכב מחוקרים מקשת רחבה של תחומי התמחות אשר מתארחים בקביעות הפקולטות מובילות למשפטים באירופה ובארה"ב.

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי בחירה, סמינרים, והזדמנויות מחקר לפי טעמו ועיניינו האישי של כל סטודנט. במקביל, הסטודנטים משתתפים בהתנסות מעשית במסגרת הקלינקות המצוינות של הפקולטה. סגל ההוראה רואה בלימודי המוסמך חלק מרכזי בפיתוח והעמקת המחקר ושואף להכשיר את דור מעצבי המשפט הישראלי של העתיד.

מסלולי לימוד

תואר שני במשפטים ניתן ללמוד במסגרת של שני מסלולי לימוד:

• מסלול עיוני - הלימודים במסלול העיוני נמשכים שנה קלנדרית אחת - וכוללים 4 סמסטרים. מי שמעוניינים בכך, יכולים לפרוש את הלימודים גם על פני שנתיים. במסגרת המסלול ניתן לבחור בין 4 תחומי התמחות: משפט מסחרי, משפט ציבורי, משפט אזרחי ומשפט פלילי. תוכנית הלימודים במסלול מתקיימת בהיקף של 32 ש"ס, ומתכונתה מותאמת לאנשים בעלי קריירה - המפגשים נערכים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר. הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה בתחום ההתמחות הנבחר, קורסי בחירה בתחום ההתמחות הנבחר, קורסי בחירה כלליים, קורס סמינריון, סמינר במסגרת של סדנא וסמינר מעשי.

• מסלול מחקרי לתואר שני במשפטים - תוכנית הלימודים במסלול זה הינה בהיקף של 28 נ"ז הכוללות: קורסים ייעודיים, קורסים בינלאומיים, סדנאות מעשיות, סדנת תזה, סדנא מתודולוגית ועבודת גמר מחקרית.

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

• משפט עסקי סיני מנקודת המבט של המשקיע הזר - היבטים עיוניים ו עשיים
  • זנות וסחר בנשים בראי המשפט והחברה
  • השקעות בינלאומיות והגנה על רכוש מפני התערבות מדינית
  • ניתוח מוסרי ומשפטי של פרשיות מודיעין בישראל
  • מדיניות החינוך בישראל וזיקתה למשפט:סוגיה בצדק
  • פשעים נגד הפטריארכיה: הפלות, ניאוף והומוסקסואליות
  • היבטים משפטיים של הלחימה בטרור
  • השקעות בחברות סטארט-אפ עתירות ידע
  • דיני זכויות יוצרים בעידן הטכנולוגי
  • אתיקה ומשפט בעבודת ארגוני מודיעין

תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים הינם:

• בוגרי תואר ראשון במשפטים בציון ממוצע של 80 ומעלה בתואר הראשון.
  • במקרים מסוימים יידרשו המעומדים ללימודי השלמה.
  • מועמדים אשר למדו באוניברסיטאות בחו"ל המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה נדרשים להמציא את האישורים המקובלים וגיליון הציונים.

משך הלימודים ותעודות

תוכנית הלימודים אורכת שנה קלנדרית. בסופה, מוענקת לסטודנט תעודת תואר שני L.L.M במשפטים.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי התואר יכולים לעסוק בעריכת דין במגזר הציבורי ושירות המדינה או במגזר הפרטי. ניתן גם להשתלב בהיבט האינטלקטואלי, בהוראה, הנחייה ייעוץ משפטי, פוליטי, כלכלי ועוד. בוגרי המסלול המחקרי יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט, לפתח ולהעמיק את המחקר בעולם המשפט וכן, להשתלב בהוראה באקדמיה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב