תואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות של האוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בכלכלה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על תואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל - האוני' העברית.

תואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות של האוניברסיטה העברית

החוג לכלכלה חקלאית ומינהל של האוניברסיטה העברית מציע תוכנית למודים לתואר מוסמך, באווירה הביתית והמזמינה של הפקולטה לחקלאות שברחובות. החוג נחשב לאחד מהחוגים המובילים בתחומם במוסדות הלימוד בארץ ובעולם. תוכנית ההוראה כוללת מגוון של קורסים הכוללים ידע מעולם הכלכלה והניהול, לצד ידע מעמיק בחקלאות.

תוכנית הלימודים מתמקדת בבעיות כלכליות במגזר החקלאי ומקנה לסטודנטים כלים להתמודד עם משברים בענף. הקורסים השונים עוסקים בנושאים כגון: כלכלת איכות הסביבה, שיווק מוצרי חקלאות, כלכלת ענפי החקלאות, מבנה החקלאות בארצות מתפתחות ועוד. בנוסף, התוכנית מציעה מגוון של התמחויות בתחומי מחקר שונים הקשורים לכלכלת החקלאות משאבי הטבע ואיכות הסביבה.

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים לתואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות כוללת את תחומי מחקר רבים ומגוונים כגון:

• הנדסה גנטית של צמחים להגברת תנובה
  • מחלות ועקות סביבתיות
  • בביוטכנולוגיה ימית להשבחת דגים ואצות
  • חיות משק מהונדסות

במסגרת תוכנית הלימודים לתואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות ניתן להתמחות במגמת שיווק. סטודנטים המעוניינים בלימודי מגמת שיווק יידרשו לקורסים או להשלמת הקורסים הבאים:

• ניהול השיווק
  • מבוא לחקר שווקים
  • סטודנטים הלומדים במגמת שיווק יידרשו לעבודת גמר מחקרית או סמינריון בתחום השיווק.

תוכנית לימודים

תוכנית הלימודים לתואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות מתקיימת בשני מסלולי לימוד הבאים:

• מסלול מחקרי - תוכנית הלימודים במסלול המחקרי הינה בהיקף של 32 נ"ז הכוללות: 19 נ"ז בקורסי חובה, 9 נ"ז בבחירת קורסי חובה ו - 4 נ"ז בקורסי בחירה. הציון הסופי לתואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות במסלול המחקרי מורכב מ - 40% ממוצע ציונים בקורסים הנלמדים, 40% ציון בעבודת הגמר המחקרית ו - 20% ציון בבחינת הגמר.

• מסלול עיוני - תוכנית הלימודים במסלול העיוני הינה בהיקף של 44 נ"ז הכוללות: 19 נ"ז בקורסי חובה, 9 נ"ז בבחירת קורסי חובה ו - 16 נ"ז בקורסי בחירה. הציון הסופי לתואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות במסלול העיוני מורכב מ - 70% ממוצע ציונים בקורסים הנלמדים, 15% ציון בסמינריון ו - 15% ציון בבחינת הגמר.

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

כלכלת הצמיחה והפיתוח
תאוריה מיקרו כלכלית
פתרון נומרי של משוואות דיפרנציאליות
מבוא למשוואות דיפרנציאליות רגילות
אסטרטגיה וניהול שיווק מתקדם
כלכלת משאבי טבע למתקדמים
עקרונות התיאוריה הסטטיסטית
היבטים שיווקיים בהמחרה

תנאי הקבלה לתואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות הינם:

• בוגרי תואר ראשון במדעי החקלאות
  • ציון ממוצע בתואר הראשון 80 ומעלה
  • פטור באנגלית ברמה מתקדמת.
  • מועמדים למסלול המחקרי נדרשים למצוא מנחה לעבודת הגמר המחקרית

* מועמדים בוגרי תואר ראשון שאינו בתחום מדעי החקלאות יידרשו ללימודי השלמה אשר תקבע בהתאם ובאופן אישי על ידי וועדת ההוראה של החוג לכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות.

משך הלימודים ותעודות

תוכנית הלימודים לתואר אורכת שנתיים אקדמיות המתפרסות על גבי ארבעה סימסטרים. בסיום החובות האקדמיות מוענקת לסטודנט תעודת תואר שני בכלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי התואר יכולים להשתלב בתעשיית הביוטכנולוגיה, במגזר החקלאי, בחברות ממשלתיות כגון משרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה, ברשות הטבע, בקרן הקיימת לישראל, בחברות פרטיות לייצור מוצרי חקלאות ועוד. המסיימים יכולים להעמיק את לימודיהם ולהמשיך ללימודי דוקטורט.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים