לימודי תואר שני בהפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה
תוכנית לימודים זו ללימודי תואר שני, מוסמך בהפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה. תכנית זו עוסקת בתחום חשוב מאין כמותו - הכשרה של אנשי מקצוע וחוקרים בתחומי מדעי השמיעה, השפה והדיבור. החוג ללימודי קלינאות תקשורת בחיפה הוא איכותי ביותר וכולל תכנים תיאורטיים וקליניים בתחומי עבודתם של קלינאי תקשורת מכל הסוגים, זאת על מנת להעמיק ולבסס את הידע שלהם בתחום התמחותם.
מטרת הלימודים
לתוכנית לימודים זו מספק מטרות עיקריות: העמקת הידע התיאורטי, המעשי והמקצועי של קלינאי התקשורת באחד מתחומי הלימוד הבאים, לפי בחירת הסטודנט:
- דיבור, שפה ותקשורת
- שיווי המשקל ומדעי השמיעה
- קוגניציה, מח ולמידה
עוד עוסקת התוכנית בקידום המחקר בתחום זה ומכשירה באופן מקצועי את הסטודנטים כעתודה צעירה לתחומי המחקר, ההדרכה וההוראה.
תוכנית הלימודים
הלימודים לתואר מוסמך בקלינאות תקשורת של אוניברסיטת חיפה מתקיימים בשני מסלולי לימוד אפשריים:
מסלול א '- מסלול לימודים אשר כולל הגשת עבודה מחקרית, תזה.
מסלול ב' - מסלול ללא תזה אשר כולל הגשת עבודת גמר.
בכל אחד ממסלולי הלימוד, יתקיימו הלימודים בשלושה אשכולות ממוקדים:
- מדעי השפה, הדיבור והקול: אשכול זה כולל לימודים אשר מבססים ומעמיקים את הידע התיאורטי של הסטודנטים בתחומי הדיבור, השפה והתקשורת. מטרת הלימודים באשכול היא הרחבת הידע הקליני של הסטודנטים בהפרעות שונות בדיבור, שפה ותקשורת והכשרתם למחקר.
- אוודיולוגיה: מדעי השמיעה ושיווי משקל: אשכול זה כולל לימודים מקיפים אשר מעמיקים את הידע התיאורטי של הסטודנטים במבנה הפיזי של מערכת השמיעה, בתפקודה של מערכת השמיעה ומערכת שיווי המשקל. הלימודים מרחיבים את הידע הקליני של הסטודנטים בנושאים כגון פיתוח שמיעה ושיקום שמיעה וכמו כן, מכשירים את הסטודנטים למחקר בתחום זה.
- מדעי המוח והתקשורת: אשכול זה כולל לימודים אשר המקנים ידע תיאורטי נרחב אודות המוח, הלמידה והקוגניציה בייחוד בנושאים הקשורים וחיוניים להפרעות תקשורת. מטרת הלימודים היא הרחבת הידע הקליני של הסטודנטים בתחום זה והכשרתם למחקר.
היקף הלימודים לתואר מוסמך בחוג להפרעות בתקשורת
הלימודים במסלול עם התזה כוללים 33 שש"ס ואילו הלימודים במסלול עם עבודת הגמר כוללים 41 שש"ס. בכל אחד מהמסלולים ילמדו הסטודנטים קורסי חובה, קורסי בחירה וסמינריונים.
משך הלימודים לתואר מוסמך בחוג להפרעות בתקשורת
הלימודים לתואר שני בחוג להפרעות בתקשורת של אוניברסיטת חיפה כוללים יומיים בשבוע הנפרשים על פני שנתיים.
תנאי קבלה לתואר מוסמך בחוג להפרעות בתקשורת
המועמדים המעוניינים להתקבל לאוניברסיטת חיפה לתואר שני, מוסמך בהפרעות בתקשורת נדרשים לעמוד בדרישות הקבלה הבאות:
- הצגת תואר ראשון בתחום עם ממוצע ציונים של 85 ומעלה
- שני מכתבי המלצה ממעסיקים
- מעבר בחינת הסיווג באנגלית בציון 80 ומעלה.
סיום הלימודים, קבלת התואר ואפשרויות תעסוקה
בוגרי החוג להפרעות בתקשורת של אוניברסיטת חיפה אשר סיימו את כל חובותיהם לתואר ועמדו בדרישות החוג, זכאים לתואר שני "מוסמך בחוג להפרעות בתקשורת". לאחר קבלת התואר יוכלו הבוגרים לעסוק במחקר בהתאם להתמחותם ולאשכול הלימוד שבחרו. כמו כן יוכלו הבוגרים להמשיך לתואר דוקטורט או לעסוק כקלינאי תקשורת ולסייע למטופלים בעלי הפרעות תקשורתיות שונות בתחום השפה, הדיבור, השמיעה, הקוגניציה ועוד.