לימודי ביוכימיה ומדעי המזון לתואר שני של האוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים?

 

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

 

 

הגעת לדף עם מידע על תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון - האוני' העברית.

המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון של האוניברסיטה העברית

 

החוג לביוכימיה ומדעי המזון באוניברסיטה העברית מציע תוכנית ללימודי תואר שני בביוכימיה בעלת אוריינטציה יישומית בתחומי מדעי המזון והחקלאות. הלימודים מתקיימים בפקולטה לחקלאות שברחובות, הידועה באווירה המזמינה והביתית שלה עבור סטודנטים רבים מרחבי העולם.

 

הלימודים בחוג עוסקים הנושאים שונים, וכל סטודנט יכול לבחור לעצמו תחום התמקדות למחקר בהתאם לנטייתו האישית ולעניינו. הקורסים השונים עוסקים בתחומי מחקר שונים מתעשיית המזון, התרופות, הביוטכנולוגיה והביוכימיה. החוג מקיים את לימודיו במסגרת שני ערוצים עיקריים מדעי המזון והביוכימיה החקלאית. בכל אחד מן התחומים הללו, ניתן לבצע מחקר מעמיק ולכתוב עבודת מחקר לתואר מוסמך במדעי החקלאות.

 

תחום ההתמחות הנבחר יצוין בתעודת התואר ובגיליון הציונים האישי של הסטודנט. עבדות המחקר מתבצעת בהנחיה של אחד מחברי הסגל הבכירים בחוג, כאשר כל הסגל מורכב מחוקרים בעלי שם בינלאומי ומצוינות אקדמית.

 

תוכנית הלימודים לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון כוללת שני תחומי לימוד מרכזיים:

 

 - ביוכימיה חקלאית
 - מדעי המזון

 

מסלולי לימוד

 

תוכנית הלימודים לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון מתקיימת בשני מסלולי לימוד הבאים:

 

  • מסלול מחקרי - תוכנית הלימודים במסלול המחקרי הינה בהיקף של 32 נ"ז. הציון הסופי לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון במסלול המחקרי מורכב מ - 40% ממוצע ציונים בקורסים הנלמדים, 40% ציון בעבודת הגמר המחקרית ו - 20% ציון בבחינת הגמר.

 

  • מסלול עיוני - תוכנית הלימודים במסלול העיוני הינה בהיקף של 40 נ"ז. הציון הסופי לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון במסלול העיוני מורכב מ - 70% ממוצע ציונים בקורסים הנלמדים, 15% ציון בסמינריון ו - 15% ציון בבחינת הגמר.

 

נושאי הלימוד

 

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

 

איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות
ביוכימיה ופיזיולוגיה של החושים הכימיים
ביוכימיה של חלבונים ואנזימים
נזקי עובשים במזון גלמי ומעובד
נוגדי חמצון ורדיקלים חופשיים בביולוגיה
ביופילמים בתעשיית המזון
אינטראקציה בין תזונה להתבטאות גנטית 
קינטיקה וחיזוי ירידה באיכות מזון
מחלות נאורודגנרטיביות ותזונה

 

תנאי קבלה

 

תנאי הקבלה לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון הינם:

 

  • תואר ראשון במדעי החקלאות או במדעי התזונה בעלי ממוצע של 80 ומעלה בתואר.
  • פטור באנגלית ברמה מתקדמת
  • מועמדותם של בוגרי תואר ראשון שאינו בתחומים הנ"ל תבחן על ידי וועדת הקבלה ובמידה ויתקבלו יידרשו ללימודי השלמה.
  • למסלול המחקרי נדרשים המעומדים למצוא מנחה לעבודת הגמר המחקרית.

 

משך הלימודים ותעודות

 

תוכנית הלימודים לתואר אורכת שנתיים אקדמיות המתפרסות על גבי ארבעה סמסטרים. בסיום החובות האקדמיות מוענקת לסטודנט תעודת תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר יכולים לעסוק כטכנולוגים של מזון, בפיתוח מוצרי מזון וייבוא של חומרים שונים עבור תעשיית המזון. בנוסף, הבוגרים יכולים להשתלב בתעשיית התרופות, בתעשיית הקוסמטיקה, במחקר שיווקי בתחום התרופות או המזון, בבדיקות אסנטוריות ואנילזות של מזון, בהוראה בתחום מדעי הטבע בבתי הספר השונים (לשם כך יש להשלים את הלימודים לקראת תעודת הוראה) ובמשרות בכירות ומגוונות בתעשיות הביוטכנולוגיות. בוגרי התואר יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב בהוראה ומחקר באקדמיה.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

חוות דעת של סטודנטים על תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון - האוני` העברית

התקבלו 2 דירוגיםבציון ממוצע: 4.5 מתוך 5

האוניברסיטה העברית בירושלים
17/07/2014

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהב את רמת הלימודים והמחקר שיש באוניברסיטה המרצים מאוד איכותיים

על הקמפוס

האוגודה עושה עבודה מאוד טובה בקמפוס הקפטריה ברמה מאוד גבוה

טיפים

ללמוד מה שאתם אוהבים אפילו שזה לא מקובל הכסף לא אמור להיות הפקטור שעליו מבססים את תחום הלימודים

האוניברסיטה העברית בירושלים
16/07/2014

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהב את האווירה הלימודית והקמפוס הקטן. אני פחות אוהב את העומס של הלימודים

על הקמפוס

קמפוס יפה ונאה, מרצים (חלקם) מעולים.אווירה לימודית וכיפית. אני נהנה בקמפוס הירוק

טיפים

להתעדכן עם הסטודנטים שסיימו את הקורסים ולדאוג לסדר את החומר והשאלות לדוגמה לפני הבחינות ולהנות מהחוו קרא עוד...


לכל חוות הדעת
ssssssssss

פורום לימודי מדעים

תואר בפיזיקה במהלך שירות צבאי
דור לב
ללא תגובה
ביולוגיה פסיכולוגיה בדגש מדעי מוח
היבא גאבר
1 תגובות
מה אופי העבודה של סטטיסטיקאי?
מייס
1 תגובות
יש ביקוש לבוגרים בגנטיקה וביולוגיה מולקולרית?
H
1 תגובות
ממוצע כללי 82 בסוף שנה שנייה במדעי המחשב
רון
1 תגובות
מידע ופרטים על תואר במדעי מוח
רים דבאח
1 תגובות
מוסדות נחשבים ללימודי ביואינפורמטיקה
נועה
1 תגובות
לכניסה לפורום

מעל 28,956 סטודנטים
המליצו והצביעו על מוסדות לימוד

חפשו חוות דעת על המסלול
ומוסד הלימודים שמעניין אתכם
למשל: אוניברסיטת חיפה, הבינתחומי ...
למשל: מנהל עסקים, משפטים...

חוות דעת של סטודנטים על מוסדות לימוד

  • 4.1

    הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל547 חוות דעת

  • 4.0

    אוניברסיטת חיפה1,566 חוות דעת

  • 4.0

    אוניברסיטת תל אביב966 חוות דעת

טיפים ממומחים בנושא מדעים

פרופ` כרמית לוי
פרופסור כרמית לוי מאמינה שבעולם המחקר המדעי יש מגוון של אפשרויות וגם סיפוק רב. "מדע זה תחום מדהים. זה לצאת למסע ולהגיע לראש הר ולדעת שאת הראשונה בעולם שהגעת למקום הזה. זה הגילוי שלך. כשהוא מתפרסם במאמר מדעי תחושת הסיפוק אדירה."
"בדרך לשם יש הרבה עבודה קשה... חשוב לדעת לחשוב מחוץ לקופסה ולגלות יצירתיות ועוצמה אישית. צריך גם המון מוטיבציה שמהווה מנוע פנימי לתהליך."
פרופ` כרמית לוי
חוקרת סרטן ישראלית
ד"ר ליאת יקיר
"למי שנמצאים בתחילת דרכם, יקיר ממליצה לשלב בין ביולוגיה, גנטיקה ומדעי המוח לבין מדעי המחשב. "כיום, גם הביולוגיה זקוקה לכוח מחשוב אדיר כדי לעשות מחקרים. גנטיקה עושים במחשב היום, בעיקר גנומיקה, השוואה בין רצפים, וביואינפורמטיקה."
ד"ר ליאת יקיר
ביולוגית, בוגרת המחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון ויצמן למדע
Whatsapp Whatsapp