לימודי ביוכימיה ומדעי המזון לתואר שני של האוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים?

 

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון - האוני' העברית.

המידע באתר הועיל ל91% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון של האוניברסיטה העברית

 

החוג לביוכימיה ומדעי המזון באוניברסיטה העברית מציע תוכנית ללימודי תואר שני בביוכימיה בעלת אוריינטציה יישומית בתחומי מדעי המזון והחקלאות. הלימודים מתקיימים בפקולטה לחקלאות שברחובות, הידועה באווירה המזמינה והביתית שלה עבור סטודנטים רבים מרחבי העולם.

 

הלימודים בחוג עוסקים הנושאים שונים, וכל סטודנט יכול לבחור לעצמו תחום התמקדות למחקר בהתאם לנטייתו האישית ולעניינו. הקורסים השונים עוסקים בתחומי מחקר שונים מתעשיית המזון, התרופות, הביוטכנולוגיה והביוכימיה. החוג מקיים את לימודיו במסגרת שני ערוצים עיקריים מדעי המזון והביוכימיה החקלאית. בכל אחד מן התחומים הללו, ניתן לבצע מחקר מעמיק ולכתוב עבודת מחקר לתואר מוסמך במדעי החקלאות.

 

תחום ההתמחות הנבחר יצוין בתעודת התואר ובגיליון הציונים האישי של הסטודנט. עבדות המחקר מתבצעת בהנחיה של אחד מחברי הסגל הבכירים בחוג, כאשר כל הסגל מורכב מחוקרים בעלי שם בינלאומי ומצוינות אקדמית.

 

תוכנית הלימודים לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון כוללת שני תחומי לימוד מרכזיים:

 

 - ביוכימיה חקלאית
 - מדעי המזון

 

מסלולי לימוד

 

תוכנית הלימודים לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון מתקיימת בשני מסלולי לימוד הבאים:

 

  • מסלול מחקרי - תוכנית הלימודים במסלול המחקרי הינה בהיקף של 32 נ"ז. הציון הסופי לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון במסלול המחקרי מורכב מ - 40% ממוצע ציונים בקורסים הנלמדים, 40% ציון בעבודת הגמר המחקרית ו - 20% ציון בבחינת הגמר.

 

  • מסלול עיוני - תוכנית הלימודים במסלול העיוני הינה בהיקף של 40 נ"ז. הציון הסופי לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון במסלול העיוני מורכב מ - 70% ממוצע ציונים בקורסים הנלמדים, 15% ציון בסמינריון ו - 15% ציון בבחינת הגמר.

 

נושאי הלימוד

 

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

 

איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות
ביוכימיה ופיזיולוגיה של החושים הכימיים
ביוכימיה של חלבונים ואנזימים
נזקי עובשים במזון גלמי ומעובד
נוגדי חמצון ורדיקלים חופשיים בביולוגיה
ביופילמים בתעשיית המזון
אינטראקציה בין תזונה להתבטאות גנטית 
קינטיקה וחיזוי ירידה באיכות מזון
מחלות נאורודגנרטיביות ותזונה

 

תנאי קבלה

 

תנאי הקבלה לתואר שני בביוכימיה ומדעי המזון הינם:

 

  • תואר ראשון במדעי החקלאות או במדעי התזונה בעלי ממוצע של 80 ומעלה בתואר.
  • פטור באנגלית ברמה מתקדמת
  • מועמדותם של בוגרי תואר ראשון שאינו בתחומים הנ"ל תבחן על ידי וועדת הקבלה ובמידה ויתקבלו יידרשו ללימודי השלמה.
  • למסלול המחקרי נדרשים המעומדים למצוא מנחה לעבודת הגמר המחקרית.

 

משך הלימודים ותעודות

 

תוכנית הלימודים לתואר אורכת שנתיים אקדמיות המתפרסות על גבי ארבעה סמסטרים. בסיום החובות האקדמיות מוענקת לסטודנט תעודת תואר שני בביוכימיה ומדעי המזון.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר יכולים לעסוק כטכנולוגים של מזון, בפיתוח מוצרי מזון וייבוא של חומרים שונים עבור תעשיית המזון. בנוסף, הבוגרים יכולים להשתלב בתעשיית התרופות, בתעשיית הקוסמטיקה, במחקר שיווקי בתחום התרופות או המזון, בבדיקות אסנטוריות ואנילזות של מזון, בהוראה בתחום מדעי הטבע בבתי הספר השונים (לשם כך יש להשלים את הלימודים לקראת תעודת הוראה) ובמשרות בכירות ומגוונות בתעשיות הביוטכנולוגיות. בוגרי התואר יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב בהוראה ומחקר באקדמיה.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

פורום לימודי מדעים

אפשרויות תעסוקה במעבדה רפואית וכימיה
יוסי
ללא תגובה
איזה תואר לעשות כדי לעסוק בפיתוח ומחקר ברפואה?
Hila Aloni
1 תגובות
תואר שני ביואינפורמטיקה
מרי חן
1 תגובות
לימודים לשם מקצוע פיתוח תרופות
מנחם
2 תגובות
תואר שני לבוגר רוקחות
מייסא
3 תגובות
תואר שני במעבדה רפואית לבוגרת ביולוגיה
רינה חנאוי
1 תגובות
תואר שני בקוגניציה לבוגרי תואר בחינוך
אסף
1 תגובות
לכניסה לפורום
Whatsapp Whatsapp