לימודי ביטוח פנסיוני לדתיים במרכז האקדמי לב

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על ביטוח פנסיוני לדתיים - המרכז האקדמי לב.

קורס ייעוץ פנסיוני לדתיים במרכז האקדמי לב

מסלול לא פעיל, למסלולים נוספים של המרכז האקדמי לב לחצו כאן

מתעדכנים עם השוק

קורס ייעוץ פנסיוני במרכז האקדמי לב, הידוע גם כבית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים, פועל בשיתוף עם מכללת מיטב דש, הקשורה לבית ההשקעות. תכנית הלימודים מתאימה לציבור הדתי והחרדי, מכינה את משתתפיה לקראת קריירה מקצועית בשוק ההון, ומספקת כלים תיאורטיים ויישומיים למעבר מבחני ההסמכה הרשמיים. נושאי הלימוד מתעדכנים בהתאם לשינויי החקיקה ולדרישות רשות ניירות הערך ומשרד האוצר. בוגרי הקורס שעברו בהצלחה את כל הבחינות יכולים לקבל סיוע במציאת עבודה בשוק ההון.

קורס ייעוץ פנסיוני מקנה למשתתפיו הכנה מקיפה בתחומים הבאים: סטטיסטיקה ומימון, כלכלה, יסודות הביטוח, חשבונאות, מקצועית א' ופנסיוני גמר. במהלך הלימודים הסטודנטים עוסקים ביסודות הכלכלה ברמת המיקרו והמאקרו וברמה הבינלאומית. הם מכירים את עקרונות הביטוח, הפנסיה והגמל ואת הכללים החשבונאיים הנהוגים בדוחות הכספיים. כמו כן, הסטודנטים מכירים מכשירי השקעה המוצעים לרוכשים בישראל ואת היטלי המס הקשורים בהם. הם לומדים לבצע אנליזה לדוחות פיננסיים, ומוכשרים בטכניקות חישוב ובביצוע סטטיסטיקות.

קיימים שני מסלולי לימוד: מסלול מלא הנלמד בהיקף של 582 שעות אקדמיות, ומסלול פטור, המיועד לבוגרי תואר ראשון בכלכלה, בנקאות, מנהל עסקים, ביטוח או חשבונאות, הכולל296 שעות אקדמיות. במהלך ההכשרה הסטודנטים משתתפים בהרצאות פרונטאליות, מנתחים אירועים, משתתפים בסדנאות בתחום פיתוח הקריירה והתעסוקה בשוק ההון, ויוצאים לסיור מודרך בבית ההשקעות מיטב דש. כמו כן, הסטודנטים מתרגלים את החומר הנרכש באופן עצמאי ונבחנים עליו במהלך הקורס.

הלימודים נערכים בשני קמפוסים – מכון לב בירושלים המיועד לבנים, ומכון לוסטיג ברמת גן המיועד לבנות חרדיות. הלימודים במסלול המלא מתקיימים ארבע פעמים בשבוע בעיקר בשעות הערב, אך בימים מסוימים גם בשעות הבוקר.

• שווי מאזני
  • תמחור אופציות
  • הטבות מס
  • איסור הלבנת הון
  • ביטוחי חיים
  • מכפיל ומדדי סיכון
  • מודל CAPM
  • מודל הדומיננטיות
  • שיטות מסחר
  • התפלגות נורמלית
  • תיאום שערים
  • הערכת אגרות חוב
  • תאונות אישיות
  • חישוב תשואה וריבית
  • אשפוז ומחלות
  • משמעות הרווח למניה
  • מבנה דוח הביניים ותכולתו

סגל מרצים

המרצים המלמדים בקורס ייעוץ פנסיוני בבית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים משתייכים לחברת מיטב דש. ביניהם תוכלו לפגוש את: מנכ"ל חברת אדוויסנט המתמחה בייעוץ ואימון תעסוקתי, ומכהן כדירקטור מומחה בשוק ההון; וגם את סמנכ"ל הפיתוח העסקי במיטב גמל ופנסיה, שלו ניסיון עשיר בהכשרה ובהדרכת אנשי מקצוע בתחום הפנסיות. עוד מלמדים במסלול: מנכ"ל סוכנות ביטוח בעל תואר MBA במנהל עסקים המתמחה בביטוח האלמנטרי; מנכ"ל סוכנות ביטוח של בנק מזרחי טפחות, בעל תארים מתקדמים במשפטים וכלכלה; ועוד.

על מנת לקבל רישיון יועץ או משווק פנסיוני, יש צורך לעבור בהצלחה שש בחינות, כאשר ארבע מהן מוגשות מטעם הרשות לניירות ערך, ושתי בחינות נוספות מוגשות מטעם משרד האוצר. בנוסף, הבוגרים נדרשים לבצע התמחות בת שישה חודשים לשם קבלת הרישיון המקצועי.

למידע נוסף לחצו: המרכז האקדמי לב - לימודים לדתיים ולחרדים

עוד מסלולי לימוד - המרכז האקדמי לב