קורס הכנה למבחן MCAT בבית הספר האמריקאי לרפואה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי קורס הכנה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על מבחן MCAT - ביה"ס האמריקאי לרפואה.

מבחן MCAT בבית הספר האמריקאי לרפואה

מעוניינים ללמוד רפואה בארה"ב?. בארה"ב קיימים 129 בתי ספר מוכרים לרפואה, בהם רק פחות מ 2% האם סטודנטים זרים. משמעות הדברים היא שהתחרות עבור הסטודנטים הזרים גדולה האפילו יותר מאשר זו שעומדים בה המועמדים האמריקאים. נתון נוסף הוא מספר המסיימים את הלימודי הרפואה העומד על קצת יותר מ 10% מאלו שהתחילו את הלימודים.

משך לימודי הרפואה בארה"ב הוא 4 שנים המקדימות אותן שנתיים של לימודים פרא-רפואיים שונים. סטודנטים זרים המעוניינים להתקבל ללימודי רפואה בארה"ב חייבים כחלק מתנאי הקבלה להגיש למוסדות הלימוד השונים את המסמכים הבאים:

• תעודת סיום תואר ראשון
  • אישור על מבחן MCAT
  • אישור על מבחן TOEFL
  • חיבורים והמלצות בהתאם לדרישות מוסד הלימודים.

בנוסף, לימודי רפואה בארה"ב יקרים מאוד לזרים ועומדים על 40-50 אלף דולר לשנת לימודים.

בתי הספר לרפואה בארה"ב מעדיפים לקבל סטודנטים שלמדו 3 מתוך 4 שנות התואר הראשון באחד ממוסדות הלימוד בתוך ארה"ב ולא במדינות הזרות. פער השפה יוצר קושי משמעותי על הסטודנטים הזרים בהתמודדות עם בחינת MCAT לעומת סטודנטים אמריקאים. לבסוף, החיבורים שיש להגיש כחלק מהמועמדות של הסטודנטים הזרים לרוב אינם עומדים ברף הדרישות לרמת כתיבה הנדרשת מסטודנט המועמד ללימודי רפואה בארה"ב.

קורס הכנה למבחן MCAT בבית הספר האמריקאי לרפואה

לאור הקושי הגדול לקבלה ללימודי רפואה בארה"ב, רבים אינם מוותרים על החלום ללמוד את לימודיהם שם. לשם הצלחה במעבר המשוכה הגבוהה לקראת הקבלה ללימודים יש להתכונן היטב לבחינת ה-MCAT ולעבור במקביל את בחינת השפה TOEFL.
בית הספר האמריקאי מציע לתלמידיו קורס הכנה מקיף המכוון את בוגריו להצלחה בקבלה ללימודים ובשנים הראשונות ללימודים בארה"ב.

בית הספר מציע לתלמידיו שיטות למידה מתקדמות, שירות ויחס אישי במהלך הלימודים, חומרי לימוד מעודכנים מורים מקצועיים מהמעלה הראשונה, סיוע בהרשמה ללימודים באוניברסיטאות בארה"ב, קורס TOEFL בו מחויבים הסטודנטים הזרים. הלימודים מתקיימים בכיתות קטנות המבטיחות יחס אישי לכל תלמיד מחוייבות הצוות להצלחת התלמידים בתהליך הקבלה.

מה צריך אם כך כדי להתקבל ללימודי רפואה בארה"ב

1. ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון
  2. ציון 10 בשלושת החלקים הראשונים של מבחן ה-MCAT (מומלץ לא לעשות את הבחינה יותר מפעם אחת)
  3. עדיף לגשת לאוניברסיטה פרטית- סיכויי הקבלה שם גבוהים יותר
  4. הכנה לקראת הראיון ותרגול ההצגה העצמית
  5. כתיבת חיבור המראה על אופי מנהיגותי- הקפדה על כתיבה איכותית
  6. הקפדה יתרה בבחירת הממליצים
  7. הוכחה על התנדבות בקהילה, תחביבים
  8. בסופו של דבר צריך גם הרבה כסף כדי ללמוד בארה"ב.

מהו מבחן MCAT?

MCAT- Medical College Admission Test- הינה בחינת הקבלה ללימודי רפואה בארה"ב, חלה חובה על כל המועמדים לעבור את הבחינה גם זרים וגם מקומיים כמעט בכל האוניברסיטאות במדינה. הבחינה בודקת את ידיעותיהם של מועמדים בתחומים השונים כגון: ביולוגיה, כימיה, ופיזיקה, יכולת ההתמודדות של הנבחנים עם סיטואציות בעייתיות, חשיבה ביקורתית ואופן ההתבטאות וההתנסחות.

מבנה בחינת MCAT

הבחינה היא בחינה ממוחשבת המורכבת מארבעה פרקים: כימיה, פיזיקה, חשיבה ביקורתית וכתיבה.שלושת הפרקים הראשונים בנויים כבחינה רב ברירתית (שאלונים אמריקאים) והפרק הרביעי מכיל שתי מטלות כתיבה המתייחסות לטקסט שמוצג לנבחנים במהלך הבחינה. הבחינה אינה בחינה פסיכוטכנית, אלא מבדק ידע תחומי יסוד החשובים ללימודי הרפואה. החומר בבחינה מבוסס על רמת הלימודים הנדרשת בתואר הראשון.

* בחלקי הבחינה הרב ברירתיים מענה שגוי על שאלות אינו מוריד את הציון בבחינה, לכן חשוב לענות על כל השאלות בבחינה.

הרשמה לבחינת MCAT

ההרשמה לבחינה - נעשית דרך אתר ארגון AAMC והתשלום עבור הבחינה נעשה באמצעות כרטיס אשראי. ההרשמה צריכה להיעשות כחודשיים לפני מועדה.

עלות הבחינה - 235$ ועוד 70$ כדי להיבחן מחוץ לארה"ב.

מיקום הבחינה - ניתן לעשות את הבחינה בשני מוסדות בישראל: במכללת רמת-גן וברחוב נירים 3 תל-אביב.

*ניתן להירשם למועד נוסף בבחינה כ-48 שעות לאחר מועד הבחינה האחרון. בסה"כ ניתן להירשם לבחינה כ-3 פעמים בשנה.

תוצאות הבחינה

• תוצאות הבחינה תקפות למשך 3 שנים.
  • התוצאות מפורסמות לאחר 30-35 ימים מיום הבחינה באתר של ארגון AAMC.
  • ציוני הבחינה מדווחים לכל אחד מהפרקים בנפרד, הציונים לשלושת הפרקים הראשונים נעים על סקאל של 1-15 כאשר השאיפה היא לקבל ציון של 10 לפחות בחלקים אלו.
  • הציון לחלק הכתיבה ניתן בצורה של אות החל מ J-T כאשר J מייצג את הציון הנמוך ביותר.

מועדי הבחינה

בארה"ב ניתן להבחן כמעט בכל ימות השנה, ניתן להבחן גם באירופה ואסיה בתאריכים המפורסמים בהם מתקיימת הבחינה במדינות השונות. בישראל ישנו מועד יחיד או שני מועדים לכל היותר לבחינה בשנה.