רוצה פרטים על קורס קונדיטוריה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי קונדיטוריה וקורס אפייה - מעניין אותך?

רוצה לדעת על קורס קונדיטוריה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס קונדיטוריה ואפייה - קורס קונדיטאות - ללמוד ולטעום!

 

בחירה מרובה, מקצוע צבעוני

 

ענף הקונדיטוריה והאפייה הפך מזמן לענף מקצועי מרתק שרבים מבקשים ללמוד אותו לעומק ולהשתלב בו. מדובר בתחום המשלב יצירתיות רבה ביחד עם ידע תיאורטי נרחב ומעמיק, ובשילוב עם עבודת ידיים מדויקת. בהתאם לביקוש, תחום לימודי הבישול מכיל כיום מסלולים רבים המציעים קורסים שונים בתחומים אלה. אספנו בעבורכם את המובילים שבהם, כך שתוכלו לדעת כיצד לבחור.

 

על הקורסים השונים

 

מרבית הקורסים בתחום הקונדיטוריה הם קורסים מקצועיים שנועדו להכשיר את בוגריהם לעיסוק ממשי בפועל בתחום זה, במסעדות, בבתי קפה, בבתי מלון או בעסקים עצמאיים משלהם. כך, הלימודים כוללים ידע תיאורטי מקיף ומעמיק, וברובם ככולם של מוסדות הלימודים – הידע התיאורטי מלווה כל העת בהתנסות מעשית פרטנית של התלמידים בעמדות עבודה אישיות, לאורך כל מסלול הלימודים. בנוסף, רוב הקורסים כוללים פרויקט גמר מקצועי מסכם בתום הלימודים, וכן סטאז' מקצועי להתמחות המעשית – בבתי מלון או במסעדות שעמם נמצא בית הספר המסוים בקשרי שיתוף פעולה.

 

 

שכר הלימוד משתנה מאוד בין הקורסים השונים והוא מותאם להיקפם, לרמת ההכשרה, לעומק הלימודי ולחומרים המשמשים בקורס. שימו לב אף כי בחלק ממוסדות הלימוד, שכר הלימוד כולל מרכיבים נוספים כספרות מקצועית, חומרים מיוחדים, תלבושות הנדרשות לסטודנט הקונדיטור, ועוד.


מתכונת הלימוד


קורס קונדיטאות ברמה הבסיסית (סוג 1) נלמד בשני מסלולים, בהכשרת יום רגילה או בהכשרה משולבת. מתכונת שתי הכשרות אלה נקבעת על ידי משרד הכלכלה.


קורס היום מתפרש על פני 29 שבועות בערך. הוא כולל כ - 1,036 שעות לימוד, מתוכן 351 שעות עיוניות וכ - 721 שעות שמוקדשות להתנסות מעשית. בנוסף, התלמידים מבצעים סטאז' בהיקף של כ - 160 שעות.


ההכשרה המשולבת מאפשרת למשתתפים לשלב בין לימודים לבין עבודה בשטח. הם לומדים 3 ימים בשבוע במוסד הלימוד ובשלושה ימים נספים עובדים בתעשייה, וכך מכירים את תנאי האמת בעבודה וגם מקבלים שכר. הכשרה זו כוללת כ - 945 שעות לימוד שמתפרשות על פני כ - 35 שבועות, שמתוכן כ - 620 שעות מעשיות.

 

 

נושאי הלימוד בקורס

 

  • תורת החומרים
  • תזונה
  • הכנות מוקדמות
  • מכשור וציוד
  • מבנה קונדיטוריה
  • ארגון עבודה
  • ביצוע מתכוני יסוד
  • גמר לקראת הגשה
  • עזרה ראשונה
  • לחמים ודברי מאפה
  • תורת התפריט
  • שיטות אפייה ובישול
  • סוגיות בכשרות    
  • תברואה ובטיחות מזון    
  • ועוד

 

 

מוסדות לימוד אפשריים 

 

להלן מוסדות הלימוד בהם מתקיימים מסלולים המוכרים על ידי משרד הכלכלה:

 

  • דן גורמה – בית ספר מקצועי זה, מיסודה של רשת מלונות דן הידועה, מקיים מגוון מסלולי הכשרה בתחומי האפייה והקונדיטוריה. בנוסף לקורס קונדיטאות סוג 1 שנערך במתכונת ההכשרה המשולבת, ניתן למוד במכללה גם בקורסים קצרים יותר, כמו למשל קורס מאפי שמרים או קורס טבחות סוג 1. לבית הספר סניף בחיפה וסניף בתל אביב.

 

  • מכללת רימונים - המכללה למקצועות הקולינריה והמלונאות שייכת לרשת בתי מלון ומפעילה שלוחות באזור הכנרת ובדרום הארץ. המכללה מציעה קורס קונדיטאות סוג 1, בו בתלמידים עורכים את הסטאז' המעשי שלהם במסגרת בתי המלון של הרשת ובקונדיטוריות נוספות.
     

 כמו כן, קיימים מוסדות לימוד נוספים שמציעים קורסים בתחום הקונדיטוריה. יש לציין כי מסלולי לימוד אלה מקוצרים ואינם מוכרים רשמית על ידי משרד הכלכלה.

 

 

  • מכללת השף - במכללת השף מתקיימים קורס קונדיטוריה וקורס קונדיטוריה למתקדמים. המכללה מפעילה שלוחות בתל אביב, בחיפה, בירושלים ובבאר שבע.

 

  • דנון בית הספר למצוינות קולינרית - בית הספר דנון שממוקם בתל אביב עורך קורס קונדיטוריה מקצועית שמקיף כ - 496 שעות. במסלול מכירים שלל טכניקות עבודה וכלים להשתלבות בתחום הקונדיטוריה והמסעדנות.

 

  • עושים בישול – מכללה מקצועית זו בניהולו של השף אורן גירון, ממוקמת בתל אביב, ומציעה קורס "סודות האפייה" – המיועד לחובבים ונלמד במתכונת של 12 מפגשים במסלולי בוקר או ערב, או קורס "קונדיטוריה מקצועי מורחב", שמיועד למי שמבקשים לעסוק בפועל בתחום בצורה מקצועית; קורס זה נפרש על פני 235 שעות לימוד אקדמיות, והוא נלמד במתכונת של 25 שיעורים – אחת לשבוע בשעות אחר הצהריים והערב.

 

  • מכללת השף – מכללה בעלת סניפים בבאר שבע, ירושלים, ראשון לציון, תל-אביב, וחיפה; מציעה קורס קונדיטוריה הנפרש על פני כשמונה חודשים, והוא נלמד במתכונת של אחת לשבוע. תעודת הגמר שמעניקה מכללת השף היא מקצועית ומוכרת – תעודה מטעם "התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל".

 

  • מכללת הדסה ירושלים – מרכז תכלית – לימודי חוץ – מציעה קורס "יסודות הקונדיטוריה", הנלמד בהיקף של 185 שעות לימוד הנפרשות על פני כעשרה חודשים, במשך 40 מפגשים, אחת לשבוע, במתכונת לימודי ערב. הקורס מתקיים בשיתוף עם החוג למלונאות במכללה זו.

 

  • בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה – זהו אחד מבתי הספר המקצועיים והמובילים ביותר לבישול ולאפייה בארץ, והוא פועל בשיתוף עם מוסדות לימוד מוכרים ונחשבים בתחומים אלה בעולם הרחב. בישולים ממוקם בתל אביב, והוא מציע קורס "קונדיטוריה מקצועית" המקיף לא פחות מאשר 527 שעות לימוד, הנפרשות על פני 46 מפגשים – במתכונת לימודי בוקר או במתכונת לימודי ערב.

 

  • מכללת טעמים – בית ספר ייחודי זה ממוקם בירושלים, והוא אף מלמד בשילוב סיורים בשוק מחנה יהודה הצבעוני והמרתק. קורס קונדיטוריה במכללת טעמים הוא קורס מקיף הנלמד במשך 15 מפגשים הכוללים נושאים מגוונים, ונערכים אחת לשבוע בשעות אחר הצהריים והערב. חשוב לדעת כי הקורסים בטעמים מוכרים לצורכי גמול השתלמות למורים, וכן לגימלאי משטרת ישראל ואף לזכאי ביטוח לאומי בתנאים מסוימים.

 

קהל היעד ותנאי הקבלה

 
תנאי הקבלה לקורס קונדיטאות משתנים בין המסלולים השונים. להכשרת הבוקר מתקבלים בוגרי 10 שנות לימוד לפחות, בכפוף למעבר בחינות כניסה באנגלית ובעברית. כדי להתקבל להכשרה המשולבת בתעשייה, המועמדים צריכים להיות בוגרי 10 שנות לימוד, להציג אישור רפואי על בריאות תקינה ולעבור בחינות מיון במתמטיקה, בעברית ובאנגלית. המועמדים בשני המסלולים צריכים גם לעבור ראיון מול ועדת קבלה.

 

 

תעודות והסמכה

 

משתתפים שמסיימים בהצלחה את הכשרת היום, זכאים לקבל תעודת גמר "קונדיטאות ואפייה" ותעודת מקצוע "קונדיטאות סוג 1", שניתנות מטעם משרד הכלכלה. כדי לקבל דיפלומות אלה, הם צריכים לעבור בחינה מעשית ועיונית.


בוגרים של תכנית ההכשרה המשולבת מקבלים בתום לימודיהם תעודת גמר "קונדיטאות ואפייה סוג 1 (הכשרה משולבת בתעשייה)" ותעודת מקצוע "קונדיטאות סוג 1", מטעם משרד הכלכלה. עליהם לעבור בהצלחה בחינה עיונית ומעשית כתנאי לקבלת הדיפלומות.
 

 

לסיכום

 

הקורסים השונים מציעים לכם בחירה לא פשוטה, שכן מרביתם מקצועיים והבחירה בהם תכשיר אתכם לעסוק בתחום אהוב ומעניין זה. עם זאת, שימו לב כי אכן קיימים הבדלים נרחבים בין הקורסים – בהיקף שעות הלימוד שלהם, בחומר הלימוד, במידת ההתנסות וההעמקה המקצועית, בתעודות ההסמכה, וכמובן – במיקום בית הספר ובשעות הלימוד המוצעות לתלמידים. על כן, כדאי לחקור ולבדוק מהו המסלול המתאים ביותר בעבורכם – זה ש"יאפה אתכם" למידה המדויקת ביותר – כך שתוכלו לעסוק בתחום מעניין, נדרש ופופולרי בארץ ובעולם כולו כיום.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס קונדיטוריה?

רוצה לדעת יותר על קורס קונדיטוריה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי קונדיטוריה בצפון
לימודי קונדיטוריה - איפה מומלץ לעבור הכשרה?
כמה עולה קורס קונדיטוריה?
לימודי קונדיטוריה במרכז
איפה כדאי ללמוד קורס קונדיטוריה?
קורס קונדיטוריה בראשון לציון
לימודי קונדיטוריה במכללת השף - מה שכר הלימוד?