לימודי קונדיטוריה במכללת השף

שירות אישי - צור קשר

מכללת השף

אהבת? שתף ב:

קורס קונדיטוריה במכללת השף

 

על קצה הלשון

 

תחום הקולינריה בישראל ובעולם הוא תחום מגוון ועשיר המתפתח כל העת; לצד ההתפתחות המואצת של הענף, הן מבחינת הטכנולוגיות החדישות והן מבחינת טכניקות העבודה המתקדמות, גוברת בו גם הדרישה לאנשים מקצועיים ומיומנים שיוכלו להשתלב בתעשייה זו. קונדיטורים מקצועיים נדרשים להפגין ידע ומיומנות רבה במגוון רחב של טכנולוגיות אפייה, ולהוכיח יכולת עבודה עם מספר רב של חומרים. תחום האפייה נמצא בנסיקה בשנים האחרונות ולראייה, שלל תכניות הטלוויזיה ואתרי האינטרנט המדריכים את הציבור ומנחים אותם להכנת מאפים בכל הרמות ומכל הסוגים.

 

לימודי קונדיטוריה במכללת השף

 

מכללת השף מזמינה את חובבי התחום המבקשים להרחיב את ידיעותיהם ולהפוך את התחביב למקצוע של ממש, להצטרף לתכנית לימודים עדכנית המכשירה את הלומדים בה למגוון תפקידים בתחומי הקונדיטוריה. התכנית מעניקה לתלמידים ידע, כלים ומיומנויות רבות, והיא מכשירה אותם להתנסות פרקטית בטכניקות ובטכנולוגיות מתקדמות. הקורס משלב את התלמידים גם בהתנסות תעסוקתית (סטאז') במוסדות הקולינריים המובילים בשוק הישראלי, וסגל המרצים בו מונה אנשי מקצוע מומחים ומנוסים בתחומם והם אלה המובילים את התלמידים לעשייה מקצועית בתחום.
 

 

מערך לימודים תומך

 

לרשות התלמידים בקורס עומדים מיטב האמצעים והעזרים הנדרשים ללמידה מקצועית, ובכלל זה תיק סטודנט, ספרות מקצועית, ביגוד הכולל מקטורן שף, סינר, בנדנה ומגבת, וערכת קונדיטור מקצועית של חברת ARCOS .

 

קהל היעד

 

קורס קונדיטוריה מיועד לעוסקים בתחום המבקשים לעבור הכשרה מקצועית כדי לקבל תעודת הסמכה מקצועית בתחום, לבעלי עניין בביצוע הסבה מקצועית לתחום יצירתי ומעניין, ולחובבי אפייה המבקשים להעמיק ולשפר את כישוריהם בתחום.

 

בין הנושאים העיקריים הנלמדים בקורס זה

 

  • יסודות התמחור
  • בצקי עלים
  • לחמים ולחמניות
  • עוגות ראווה
  • בצק סוכר RFM
  • בצקי שמרים
  • טכנולוגיות אפייה
  • שימוש בפילו
  • תברואת מטבחים
  • בצקים פריכים
  • עוגיות ועוגות בחושות
  • תורת החומרים
  • עיצוב מנות ופרזנטציה
  • פילאס ושטרודל
  • קינוחים ומנות אחרונות
  • יזמות וניהול עסקי
  • מסות שומניות ומוקצפות
  • קרמים, מוסים ועוגות גבינה
  • ועוד

 

מידע נוסף

 

הקורס נמשך כשמונה חודשים – אחת לשבוע; בנוסף לזאת, במהלך הקורס הסטודנטים משובצים לתקופת התנסות מעשית במטבחים בבתי-מלון, במסעדות וכדומה.

 

תנאי הקבלה לקורס הם: ידיעת השפה העברית ומעבר של ריאיון קבלה. עדיפות תינתן לבעלי 12 שנות לימוד ומעלה.

 

תעודת הסמכה

 

בסיום הקורס תוענק לסטודנטים תעודת גמר מקצועית מטעם המכללה. התעודה מוענקת בחסות התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל והיא מוכרת לצורכי עבודה בארץ ובמוסדות קולינריה שונים בעולם. קבלת תעודת ההסמכה מותנית בנוכחות של 80% משעות הלימוד ובעמידה במבחנים הנערכים במהלך הקורס.

 

לסיכום

 

העיסוק בתחום הקונדיטוריה מחייב ידע ומיומנות במגוון רחב של נושאים ותחומים. היכרות עם בצקים שונים, עם חומרי גלם שונים ועם טכנולוגיות אפייה רבות – כל אלה הם רק מעט מהנושאים שבהם נדרש הקונדיטור העכשווי לשלוט ביד רמה. קורס קונדיטוריה במכללת השף הוא קורס מקצועי המספק ללומדים בו הכשרה מקיפה ומעשית בתחום זה, הכשרה המקדמת אותם לקראת השתלבות אמיתית בתעשייה זו – בארץ ובעולם כולו.

 

 

למידע נוסף לחצו: מכללת השף

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם