רוצה פרטים על פיתוח ועיצוב משחקי מחשב?

קורס גיימינג - עיצוב ופיתוח משחקי מחשב

רוצה לדעת על פיתוח ועיצוב משחקי מחשב? אנחנו רוצים לעזור לך!

קורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב ( גיימינג )

בשנים האחרונות תחום משחקי המחשב באמצעות המדיה האלקטרונית תפסו מקום מרכזי בתעשייה. תחום זה, אינו זוכה רק לתשומת לב מרובה אלא גם לתקציבי ענק.

משחקי מחשב, כמו כל אמצעי תקשורת אחר, משפיעים על דפוס המחשבה שלנו ועל דפוסי ההתנהגות החברתית. במסגרת לימודי קורס עיצוב ופיתוח של משחקי מחשב, נחשפים המשתתפים לתיאוריות השונות שפותחו בתחום ולומדים להכיר את הפילוסופיה המורכבת העומדת מאחורי עולם משחקי המחשב.

הלימודים בקורס מעניקים לסטודנטים את כל הידע הדרוש לעיצוב משחקים ותוכן. הם נחשפים להשכלה נרחבת הנוגעת לעקרונות העיצוב ומפתחים מיומנויות מקצועיות לפיתוח עלילה ולכתיבת תכנים למשחקים. הסטודנטים בקורס מתנסים בסביבות פיתוח מתקדמות ובשיתופי פעולה עם משרדי פרסום ועם חברות בעלות שם בתחום.

קיראו על: לימודי מחשבים

מה לומדים?

מעבר לגרפיקה מתקדמת ומוזיקה טובה, החשיבות המצויה בכל משחק מחשב היא העלילה, אותה אמורים לתכנן היטב לפני שמתחילים לפתח את המשחק עצמו. מפתחים רבים משתמשים בחלוקה לראשי פרקים, בזמן שכל פרק בעלילה מהווה דף בו השחקן נדרש לכישורים מסוימים. העלילה המרכזית במשחק היא זו ששואבת אותנו אל תוך הסיפור ומחזיקה אותנו ערניים מול המחשב, גם בשעות הקטנות של הלילה.

בנוסף, פיתוח משחקי מחשב ברמה מקצועית מחייב ידע רחב בשפות התוכנות המשמשות מפתחים ביניהן: Visual Basic, Perl ועוד. קיימות תוכנות שמציעות יצירת תמונה בדו מימד ותוכנות מתקדמות יותר מציעות תמונה בתלת מימד. מפתח מוכשר חייב להיות בעל כישרון יצירתי ודימיון מפותח, כאשר כל התכונות הללו צריכות לבוא לידי ביטוי בכתיבה בשפת תוכנות. לימודי עיצוב ופיתוח משחקי מחשב מעניקים את כל הידע והכלים היישומים הנדרשים לפיתוח, תוך התנסות בעבודה עם מגוון רחב של תוכנות מובילות בתחום.

למי מיועד קורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב?

קורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב מיועד כל המעוניין להכיר וללמוד את תחום משחקי המחשב ברמת הפיתוח וברמה העיצובית. ישנן מוסדות אשר דורשים הצגת תיק עבודות וראיון אישי.

להלן רשימה חלקית של הנושאים הנלמדים בקורסי גיימינג:

• הכרת תוכנות Flash, 3d Max
  • מושגי יסוד בגרפיקה ממוחשבת
  • כלי עבודה בתוכנות פלאש ואנימציה
  • פיתוח רעיונות וקונספטים
  • תכנות משחקי מחשב
  • בניית ועיצוב מודלים
  • עקרונות האנימציה
  • ניהול הפקה
  • עיצוב פס קול
  • תסריטאות למשחקים
  • יסודות בעיצוב משחק
  • ועוד.

לקורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב יתקבלו מועמדים בעלי ידע ונסיון באחד מהתחומים הבאים: מדעי הרוח, האמנות, הקולנוע, החינוך, מדעי המחשב או האלקטרוניקה. הקבלה ללימודים מותנית במקרים מסויימים גם בראיון אישי ובהצגת תיק עבודות.

משך הלימודים

קורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב נמשך לרוב כשלושה סמסטרים רצופים. השיעורים מתקיימים פעם או פעמיים בשבוע, בדרך כלל בשעות הערב. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן ללמוד בימי שישי בשעות הבוקר.

היכן לומדים?

• HackerU (קורס אונליין): מתקיים קורס גיימינג ופיתוח משחקים, הכולל הקניית ידע בטכניקות מתקדמות בפיתוח Unreal ו - VR.

• חשיפה האוניברסיטה הפתוחה (תל אביב מכון מופ"ת): בבית הספר חשיפה לתקשורת ולמולטימדיה של האוניברסיטה הפתוחה מתקיים קורס פיתוח משחקי מחשב, שכולל כ - 461 שעות לימוד אקדמיות. המסלול כולל תרגול מעשי בפיתוח משחקים.

• המכללה הטכנולוגית באר שבע: במרכז להכשרה ולהשתלמויות של המכללה הטכנולוגית באר שבע ניתן ללמוד בקורס פיתוח גיימינג בו רוכשים כלים לפיתוח של שלל סוגי משחקים לפלטפורמות מגוונות. הקורס כולל כ - 93 מפגשים.

• מכללת מנטור (רמת גן): במכללת מנטור מתקיים קורס עיצוב ופיתוח משחקים שהיקפו כ - 573 שעות אקדמיות. במהלך המסלול לומדים בהרחבה על מושגים בגרפיקה, בתכנות, ביצירת עלילה למשחקים ובעיצוב הסאונד.

• שנקר, ביה"ס הגבוה להנדסה ועיצוב, היחידה ללימודי חוץ (רמת גן): שנקר מציע תכנית לימודים לקורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב הכוללת 21 קורסים מגוונים. היקף תכנית הלימודים הינו 638 שעות אקדמיות במתכונת דו שבועית ובסך הכל כ - 138 מפגשים.

• המכללה האקדמית בית ברל (כפר סבא): מכללת בית ברל מציעה קורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב שמתפרש על פני שלושה סמסטרים רצופים. בוגרי הקורס שיעמדו בכל הדרישות זכאים לתעודת גמר על ידי המדרשה לאמנות במכללה האקדמית בית ברל.

• מכללת תילתן לעיצוב (חיפה): במכללת תילתן הממוקמת בחיפה מתקיים קורס עיצוב ופיתוח משחקים ואפליקציות שאורכו כשלוש שנים. השיעורים מתקיימים בין פעמיים לארבע פעמים במהלך השבוע. לאורך הקורס, המשתתפים לוקחים חלק פעיל בפיתוח משחקים ואפליקציות באופן אישי ובקבוצות, כאשר חלק מן הפרויקטים מתקיימים בשיתוף חברות מובילות.

• מכללת SVCollege (פרישה ארצית): במכללה ניתן להשתתף בקורס גיימינג, בו לומדים כיצד לפתח משחקים במנוע המשחקים יוניטי וכן רוכשים שליטה בתכנות בשפת #C. מתקבלים מועמדים עד גיל 40 בלבד.

אתם בוודאי שואלים את עצמכם היכן יש מוסדות נוספים ללימודי מחשבים, מהם תנאי הקבלה, האם יש יום פתוח בקרוב, כמה זה עולה ועוד. לנציגי השירות האישי שלנו יש תשובות לכל השאלות. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, כך תוכלו לחסוך זמן, כאבי ראש וכסף.

מהן אפשרויות התעסוקה?

בוגרי קורס עיצוב ופיתוח משחקי מחשב יהיו מצויידים בתיק עבודות ובתעודת גמר מטעם המוסד הלימודי שיאפשרו להם להשתלב בעבודה בחברות משחקים בארץ ובחו"ל או לעסוק בתחום המשחקים באופן עצמאי.

שכר גיימינג משתנה בהתאם לתפקיד אותו ממלאים בתעשיית המשחקים. למתכנתים ואנשי פיתוח לרוב משכורות גבוהות משל אנימטורים ואנשי ארט. שכר גבוה נרשם גם בתפקידים בחוויית משתמש בתעשיית המשחקים.

צריך פרטים על פיתוח ועיצוב משחקי מחשב?

רוצה לדעת יותר על פיתוח ועיצוב משחקי מחשב?

מוסדות לימוד פיתוח ועיצוב משחקי מחשב
שאלות הגולשים בנושא
תכנית לימודים - פיתוח משחקי מחשב ואנימציה
לימוד תכנון משחקי מחשב - האם יש עבודה בארץ?