קורס CSI (Cyber Security Intelligence) Hands On למומחי אבטחת מידע בג'ון ברייס הדרכה
בטוח בהייטק
מעבר לרשת האינטרנט ולטלפונים הניידים שלנו, כיום גם מכשירים חשמליים, מידע רפואי או פיננסי, מסמכים ביטחוניים ועוד – כולם הופכים ממוחשבים באמצעות המערכות המשוכללות ביותר. צדה השני של התפתחות טכנולוגית זו הוא העובדה כי כל המידע המצוי במערכות ממוחשבות ומועבר דרכן, הפך חשוף לעין חיצונית, לפריצות, ואף לפגיעות ולתקיפות.
קורס מומחי אבטחת מידע בג'ון ברייס מעניק למשתתפים בו היכרות מעמיקה עם עולם מערכות המידע ועם הדרך לביצוע של תכניות הגנה והתקפה כאחד. התכנית מכינה את התלמידים גם לקראת מבחני הסמכה חיצוניים, שמקנים הכשרה באבטחת מידע בישראל. המסלול מתקיים בשלוחת תל אביב של מוסד הלימוד.
- קראו עוד על לימודי מחשבים
תכנית הלימודים
קורס תכנות זה מספק ידע רב בעולם הסייבר שדרוש לתפקידי מומחי אבטחת מידע HANDS ON, כלומר בעלי ניסיון מעשי משמעותי. בין השאר, במסלול זה לומדים להכיר את הטכנולוגיות הקיימות כיום לאבטחת המידע, בוחנים כיצד לבצע הצפנות, ואיך לשלוט בתהליכי אימות זהות. לשם כך, הם מכירים את סביבת מערכת לינוקס, וכותבים סקריפטים בשפת Python. כל אלה מסייעים להם לבצע איסוף נתונים מתוך מחשבים ומערכות מסוגים שונים, לזהות תקיפה של מערכות בזמן אמת, וללמוד כיצד לזהות נקודות תורפה במערכות – הן לצורך הגנה והן לצורך תקיפה.
- רוצים לדעת עוד על עולם הסייבר? קורס סייבר באזור המרכז
- תושבי חיפה והסביבה? קראו על קורס סייבר בצפון
מתכונת הלימוד
הקורס כולל כ - 500 שעות, מתוכן 300 שעות ללימודי פרונטלי וכ - 200 שעות לימוד מוקדשות לעבודה על פרויקטים. התכנית מתקיימת כקורס ערב בה נערכים המפגשים פעמיים בשבוע. היום ניתן להשתתף במסלול רק בשלוחת תל אביב של המוסד.
המסלול משלב בתוכו תרגילים מעשיים בהם מתנסים בשימוש במוצרים ובטכנולוגית מוכרות בשוק. הם מקבלים חומרי עזר דיגיטליים, ומתרגלים את החומר הנלמד לאורך כל שלבי הקורס באמצעות סימולציות בכיתה וכן באמצעות הגשת פרויקטים יישומיים. במסגרתם נדרשים הסטודנטים ליישם הגדרה של תשתית תקשורת, ואף לתקוף אותה ולהגן עליה באמצעים שנלמדו בקורס.
נושאי הלימוד
|
קהל היעד ותנאי קבלה
תכנית זו מיועדת לבעלי ניסיון פורמלי כמו בוגרי קורס MCSA, קורס MCITP וקורסי תשתיות מקבילים, שמעוניינים לרכוש ידע וניסיון פרקטי בעולם התוכן העדכני של אבטחת המידע. המועמדים נדרשים להפגין ידע בתחומי תקשורת תשתיות אבטחת מידע ותשתיות מחשבים ואינטרנט, להציג שליטה טובה בשפה האנגלית, וכן לעבור מבחן התאמה מטעם בית הספר. מחשב נייד גם הוא בין הדרישות לקבלה לקורס.
תעודה
בתום התכנית הבוגרים יכולים לגשת לבחינת ההסמכה CSI PRO. זוהי בחינה הנפרשת על פני שמונה שעות, ובה נדרשים הנבחנים להפגין ידע מעשי ויישומי. המבחן נחשב לבחינה המוכרת היחידה בתחום הסייבר בישראל.
התלמידים נדרשים להשתתף בכל שלבי העבודה המעשית ולבצע את העבודה העצמאית הנדרשת בין המפגשים. בנוסף, עליהם להשתתף ב – 80% לפחות מן השיעורים, לקבל ציוני "עובר" בכל המבדקים והמבחנים ולהגיש את הפרויקטים והמטלות.
אפשרויות התעסוקה
בפני בוגרי הקורס נפתחות דלתות לתעסוקה בשדות שונים, החל מהייטק ועד תעשיות ביטחוניות בארץ ובעולם. שם, הם יכולים להקים תשתיות תקשורת מתקדמות, לבצע הגנה ואבטחה על מערכות הנתונים של הארגון בהתאמה לצרכיו וכן לתת מענה לתקיפת גורמים חיצוניים בעת הצורך. בג'ון ברייס מציינים כי מחלקת ההשמה של בית הספר מסייעת לתלמידים בחיפוש עבודה ובהשמה בתום הלימודים בתכנית זו.
- קראו על קורס אבטחת מידע בירושלים