לימודי יועץ מס בלומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על קורס יועצי מס לחרדים - לומדה.

קורס ייעוץ מס לחרדים בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע

משקל הזכויות והחובות

יועצי מס הם בעלי מקצוע שתפקידם לקשר בין האדם הפרטי או החברה ובין רשויות החוק והכספים במדינה – מס הכנה, ביטוח לאומי ומע"מ (מס ערך מוסף). יועץ המס בקי בכל החוקים והתקנות, החובות והזכויות שעל פיהן אמור להתנהל כל עסק אל מול הרשויות. קורס ייעוץ מס לחרדים בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע, מתקיים בשני מסלולים זהים אך נפרדים – מסלול לגברים, ומסלול לנשים. בקורס חשבונאות זה מכשירים את הסטודנטים למעבר מוצלח של בחינות ההסמכה מטעם לשכת יועצי המס ונציבות מס ההכנסה.

תכני הלימוד

הסטודנטים בקורס יועצי מס לומדים להכיר את סוגי העסקים והמעמדות העסקיים השונים הקיימים בפני רשויות המס במדינת ישראל, וכן מבינים כיצד כל אחד מהם אמור להתנהל אל מולן. כמו כן, הם לומדים לעומק את החוקים ואת התקנות המחייבים כל אחד מסוגי עסקים אלה, ולומדים כיצד ניתן למקסם את התפוקה הכלכלית באמצעות שימוש נבון בכל החוקים והתקנות. בנוסף, הם לומדים על אודות קשרים של החברות עם גורמים כבנקים וארגונים אחרים, וכן על החוקים הנוגעים בנישה הספציפית של עסקים בינלאומיים.

• פחת והפסקים
  • מע"מ
  • הכנסות והוצאות
  • מס שבח
  • שחזור חשבונות
  • דיני מיסים
  • ביקורת חשבונות
  • ביטוח לאומי
  • מניות ואגרות חוב
  • הצהרות הון
  • עסקאות משותפות
  • ניהול ספרים
  • חישובים מסחריים
  • מיסוי בינלאומי
  • הליכי שומה והליכי גבייה

הלימודים בקורס ייעוץ מס במכון לומדה נערכים באמצעות שיעורים עיוניים, וכן באמצעות תרגול מעשי של החומר הנלמד. בנוסף, הסטודנטים גם לומדים יזמות עסקית לצורך שכלול אפשרויותיהם לעסוק כעצמאיים בתחום, ועוברים סדנת "איתור תעסוקה". היקף המסלול הוא כ – 540 שעות לימוד אקדמיות, והלימודים בו נערכים שלוש פעמים בכל שבוע, ונפרשים על פני שנה וחצי. לבית הספר סניף בירושלים וסניף בביתר.

תנאי הקבלה

לצורך קבלה לקורס ייעוץ מס בלומדה, על המועמדים להיות בעלי תעודת "הנהלת חשבונות סוג 2" מוכרת של משרד התמ"ת לפחות. אלה שמחזיקים בתעודת הנהלת חשבונות סוג 3 יזכו בפטור מחלק מתכנית הלימודים. כמו כן, על המועמדים להיות בעלי 12 שנות לימוד או לעבור מבחני התאמה וריאיון קבלה אישי. בנוסף, נדרשת שליטה בסיסית בשפה האנגלית וגישה בסיסית לפחות ליישומי המחשב.

קהל היעד

מסלול זה מתאים במיוחד לאלה שהם בעלי חשיבה כמותית טובה וכושר ניתוח לוגי, כמו גם נטייה טבעית לתחום הפיננסים. בבית הספר מציינים כי קיים גם מסלול לימודים המתאים לנשים שאינן בעלות רקע בהנהלת חשבונות.

פרטים נוספים

בתום הלימודים בקורס יוכלו הבוגרים לגשת לבחינות ההסמכה החיצוניות מטעם לשכת יועצי המס בישראל. מדובר בשתי בחינות, ובבית הספר מציינים כי האגרה בעבורן אינה כלולה בשכר הלימוד. את שכר הלימוד לקורס עצמו ניתן לשלם באמצעות הלוואות או מלגות הניתנות על ידי קרנות, למתאימים.

הסמכה ואפשרויות התעסוקה

בכדי לזכות ברישיון יועץ מס, על הבוגרים לעבור בהצלחה את בחינות ההסמכה החיצוניות בתחומי המיסים והחשבונאות, ולהשלים התמחות מעשית בת שנתיים במשרדים מתאימים. חשוב לציין, כי ניתן להשלים את התהליך כולו רק בתנאי שהמועמד הוא מעל גיל 23. עם השלמת התהליך וקבלת הרישיון לעיסוק בתחום, יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודה במשרדים לייעוץ מס ולראיית חשבון, להשתלב במחלקות פיננסיות של חברות ושל עסקים גדולים, ולשמש כגזברים, מנהלי חשבונות בכירים, או חשבים.

למידע נוסף לחצו: מכון לומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

עוד מסלולי לימוד - מכון לומדה